Samsung 55J5500 – televizorul de vârf din seria J5500

Seria J5500 este una de top pentru începutul lui 2015 la Samsung, prezentând toate caracteristicile necesare televizoarelor Full HD atractive. Modelul este adresat iubitorilor de ecrane mari, care își doresc să beneficieze de un divertisment de calitate superioară în propriile case. Samsung 55J5500 este modelul de vârf din seria J5500, având configurația cea mai performantă. Are un preț de aproximativ 4299 lei(verifică preț actualizat), fiind un model nu tocmai ieftin. Modelul beneficiază însă de cele mai noi tehnologii pe partea smart, oferind în același timp o experiență completă de vizionare.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Designul televizorului este caracterizat de contrastul argintiu-negru al carcasei și aspectul general foarte elegant. Modelul are astfel o ramă milimetrică și un profil foarte subțire, potrivit pentru un televizor premium, remarcându-se totodată finisajul metalic și suportul modern, prevăzut cu brațe de susținere. Televizorul are dimensiunile de 1231.6 x 711.9 x 67.8 mm și va ocupa la propriu centrul de interes în orice cameră de zi.

Poze cu televizorul Smart

Samsung 55J5500

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 138 de cm și este foarte generos, oferind o experiență de vizionare cu totul aparte. Imaginile cu rezoluție de 1920 x 1080 pixeli au o claritate superioară și stau la baza tehnologiilor avansate de procesare. Întâlnim așadar, mai întâi, tehnologia HyperReal Engine care asigură îmbinarea perfectă între claritate, culoare și contrast, acest raport echilibrat atrăgând de altfel și un indice PQI de 400.

Culorile sunt redate prin intermediul tehnologiei Wide Color Enhancer, fiind optimizate pentru a arăta mai aproape de modul în care sunt gândite să arate. În același timp, contrastul este stabilit prin Micro Dimming Pro, ecranul fiind împărțit în zone foarte mici pentru a fi comparate mai eficient tonurile cele mai profunde de negru și alb. Pentru a funcționa totuși la nivelul așteptărilor și a reda culori aproape de realitate, ecranul va avea nevoie să fie calibrat, iar ajustările necesare privesc mai ales redarea fidelă a culorilor.

Pentru momentele în care vrei să beneficiezi rapid de o imagine adaptată tipului de conținut urmărit poți apela la unul dintre modurile automate de vizionare, precum Sport, Film sau Game.

Sistemul audio este unul de tip Down Firing, cu efecte speciale pentru bas. Sistemul are o putere de 20 W, completând foarte bine experiența video prin intermediul unui sunet puternic, clar și bogat. Sunetul are la bază tehnologiile DTS Studio Sound și Dolby Digital Plus, având o calitate recunoscută.

Pe partea smart se remarcă procesorul Quad Core care susține de această dată o interfață dedicată utilizării pe televizor. Interfața devine astfel mai puțin rigidă și mai flexibilă, adaptată unui nou mediu. Vei avea acces astfel mult mai rapid la meniuri și aplicații, putând jongla rapid între conținutul de diferite tipuri. În plus, sistemul de operare Tizen îți va oferi acces la aplicații de calitate și recomandări de conținut, așa că nu vei duce niciodată lipsă de divertisment. Funcțiile smart îți vor oferi acces la mail, videoclipuri de pe YouTube și platforme pe care să urmărești filme și seriale online, conexiunea la internet putându-se stabili atât wireless, cât și prin cablu.

Modelul este dotat cu 3 port-uri HDMI, 2 port-uri USB și intrări component, fiind pregătit pentru a asocia laptopuri, PC-uri, console de joc, playere video sau sisteme audio externe.

Este un televizor Full HD cu ecran generos, care oferă o experiență de vizionare foarte interactivă. Modelul stă foarte bine pe partea smart, oferind acces rapid la conținutul online și o interfață îmbunătățită, iar divertismentul va căpăta astfel noi dimensiuni.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Ecran Full HD de mari dimensiuni
  • Imagini de calitate superioară
  • Funcții smart upgradate

Contra:

  • Preț destul de piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Display - 9.4
Conectivitate - 9.3

9.4

O alegere Smart

Samsung 55J5500 este un Smart TV cu o diagonală foarte mare, de 138 cm, ceea ce îl face potrivit pentru un living cu o suprafață generoasă.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.