Samsung 55HU7100 – televizorul curbat UHD cu o diagonală imensă

Seria de televizoare UHD de la Samsung surprinde atât prin design, cât și prin tehnologiile performante, ajungând astfel să atragă până și cei mai pretențioși utilizatori. Este și cazul modelului Samsung 55HU7100, un televizor care promite să aducă cinematograful în casele clienților. Prețul pentru televizorul Samsung este de aproximativ 9000 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de mare, dar care merită investiția dacă luăm în considerare calitatea imaginii și dotările tehnice performante.

Tlevizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

Designul televizorului este cu siguranță cel care atrage cel mai mult, datorită dimensiunilor și ecranului curbat. Televizorul are dimensiunile de 1451.2 x 839.9 x 134.6 mm, ocupând centrul atenției în orice cameră. Rama televizorului este extrem de subțire, iar picioarele metalice de la baza ecranului oferă impresia de stabilitate, accentuând în același timp aspectul modern.

Poze cu televizorul Ultra HD Samsung 55HU7100

 

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul televizorului are diagonala de 138 de cm și o rezoluție spectaculoasă de 3840 x 2160 pixeli. Experiența de vizionare este una cu totul specială, ecranul curbat oferind impresia de continuitate a imaginilor și în afara lui. Tehnologia UHD oferă imagini de 4 ori mai clare decât în cazul televizoarelor Full HD.

Ecranul dispune de tehnologia Color Brilliance care reproduce culorile într-un mod extrem de realist, acordând atenție fiecărui ton și fiecărei nuanțe în parte. Televizorul beneficiază de un motor grafic UHD care, pe lângă faptul că procesează imagini de la surse UHD, poate procesa și imagini de calitate mai slabă, astfel încât să le apropie calitativ de nivelul UHD.

Prin tehnologia UHD Dimming, fiecare imagine este analizată în cele mai mici detalii, astfel încât tonurile de alb și de negru să fie procesate la un nivel optim, rezultând negrul cel mai întunecat și albul cel mai strălucitor. Contrastul este, astfel, extrem de ridicat, iar culorile sunt vii.

Sunetul are o calitate ceva mai mică față de celelalte modele din serie, fiind de tip Down Firing, iar ieșirea realizându-se prin două difuzoare de 20 W. Dintre caracteristicile de sunet enumerăm DTS Studio Sound, DTS Premium Sound 5.1 și Auto Volume Leveler. Samsung 55HU7100 are un player multimedia integrat. Din păcate, televizorul nu are tehnologie 3D.

La nivelul dotărilor Smart, televizorul are un procesor Quad Core puternic care oferă fluiditate în multitasking, navigare pe internet sau rulare de aplicații. Procesorul contribuie și la creșterea interacțiunii cu utilizatorul, acesta având un timp de deschidere de doar 2 secunde și o interfață ușoară pentru Smart Hub. Prin funcția Multi-Screen utilizatorul poate urmări chiar și 4 ecrane în același timp, putând vizona mai multe emisiuni sportive concomitent sau desfășura mai multe activități în același timp, precum vizionarea de filme și căutarea de informații pe internet sau rularea de aplicații.

Conexiunea la internet se realizează simplu prin Wi-Fi sau cablu. Conectivitatea  este completată de 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB și câte o intrare video composite și de component. Prin urmare, televizorul se poate conecta la orice player DVD sau Blu-Ray și la console de jocuri PS, XBOX sau Wii. Televizorul mai beneficiază de un tuner digital DVB-T/C/S2.

Televizorul se încadrează în clasa de eficiență energetică A, având un consum în timp de funcționare de 102 W și în stand-by de 0.5 W.

Păreri pro şi contra

Pro

  • elegant,
  • Ultra HD,
  • 138 cm,
  • ecran curbat,
  • Smart TV

Contra:

  • prețul este destul de mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

Samsung 55HU7100 este unul dintre modelele cu ecran curbat, ce oferă utilizatorului o rezoluție Ultra HD, dar și o diagonală spectaculoasă.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.