Samsung 50JU6000 – televizorul UHD mid-range

Samsung 50JU6000 un televizor UHD de mijloc, atât în ceea ce privește dimensiunile, cât și în ceea ce privește dotările sau prețul. Având însă în vedere prețurile ridicate pentru modelele din seria pe 2015,  acesta oferă un avantaj important datorită ecranului de dimensiuni decente. Are un preț de aproximativ 5199 lei(verifică preț actualizat), acesta fiind un televizor UHD cu un raport foarte atractiv între diagonala ecranului, preț și dotări. Este una dintre cele mai inspirate alegeri pentru cei care vor să fie la zi cu tehnologia și își doresc un model de serie 2015.

Televizorul are un design elegant, care mizează pe contrastul dintre o construcție ultra slim și o ramă nu foarte subțire, cel puțin prin raportare la celelalte modele de pe piață.  Impresia oferită este în primul rând una de stabilitate. Pentru fixare este folosit de altfel un set de picioare laterale, singurul aspect ce poate fi trecut drept negativ fiind că acestea sunt alcătuite din plastic.

Poze cu televizorul UHD

Samsung 50JU6000

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 125 cm, oferind o experiență de vizionare atractivă, chiar dacă nu la fel de spectaculoasă ca în cazul celor de peste 140 de cm. Imaginile au o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli și sunt caracterizate mai ales de claritatea de 4 ori mai mare decât în cazul Full HD. Indicele PQI pentru calitatea generală a imaginilor are valoarea de 800, indicând astfel poziția în clasa mid-range și prezența unor tehnologii cu randament bun de procesare.

Culorile sunt astfel procesate în detaliu cu ajutorul tehnologiei PurColour, aceasta folosind de 7 ori mai multe puncte de ajustare decât în mod obișnuit și asigurând faptul că imaginile beneficiază de culori fidele și pline de viață.  Contrastul este stabilit prin Micro Dimming Pro, imaginile fiind împărțite într-un număr dublu de blocuri pentru compararea tonurilor de alb și negru, iar rezultatele fiind foarte bune. Contrastul ridicat evidențiază și efectul de adâncime datorită calității tonurilor de negru. Calitatea generală este într-adevăr una mid-range, fiind însă de apreciat numărul de tehnologii disponibile.

Sunetul este unul standard, fiind același cu cel integrat în modelele din clasele inferioare.

Partea smart reușește să surprindă destul de mult, astfel că întâlnim aici numeroase funcții performante care oferă o experiență de navigare foarte fluidă. Divertismentul nu a fost niciodată mai aproape, toate aplicațiile și jocurile preferate de pe smartphone putând fi acum accesate direct pe ecranul mare al televizorului, iar conținutul sincronizat rapid. Vei putea urmări filme și seriale online și comuta instant în conținutul online. Sistemul de operare Tizen este optimizat pentru utilizarea tv, așa că timpii de așteptare sunt reduși la minimum, iar aplicațiile rulează fără a se bloca. În același timp, interfața este mult mai prietenoasă, iar bara de meniuri este intuitivă. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless.

La nivelul conectivității vei găsi 3 port-uri HDMI, 2 port-uri USB și intrări component, astfel că poți conecta PC-ul, consola de jocuri sau playerul Blu-ray. Pentru o experiență de vizionare completă ar da bine conectarea unui sistem audio extern sau a unui soundbar.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • ecran UHD de 125 cm, cu imagini de calitate superioară
  • funcții smart cu sistem de operare special pentru tv
  • conectivitate bună

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review

Design - 9.4
Display - 9.3
Conectivitate - 9.4

9.4

O alegere UHD

Samsung 50JU6000 este un Smart TV Ultra HD, cu o diagonală de 125 cm, potrivit pentru cei ce își doresc imagini impecabile.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.