Samsung 50J5500 – televizorul smart Full HD premium

2015 a adus noi serii de televizoare din partea celor de la Samsung, aceștia îmbunătățind numeroase aspecte față de seriile precedente. Samsung 50J5500 este unul dintre televizoarele Smart Full HD premium din seria nouă, modele care cresc competiția între Full HD și UHD, cu atât mai mult cu cât au același preț. Are un preț de aproximativ 3849 lei (verifică preț actualizat), un preț care la prima vedere poate părea destul de mare. Prețul este mult mai ridicat față de cel al modelelor din seriile din 2014, dar și experiența a fost îmbunătățită considerabil, mai ales pe partea smart.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Designul televizorului Samsung punctează destul de mult pe partea aspectului prin intermediul carcasei ultra slim, ramei subțiri și mai ales prin dimensiuni. Vorbim așadar de un model cu dimensiunile de 1117.8 x 647.8 x 67.5 mm. Finisajele metalice completează foarte bine aspectul elegant.

Poze cu televizorul Smart

Samsung 50J5500

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul foarte generos are diagonala de 125 de cm, întâlnind aici principalul punct de diferențiere între modelul Full HD și unul UHD de același preț. Modelele Full HD au astfel avantajul de a reda imagini pe ecrane de dimensiuni mai mari, punând mai mult în evidență calitatea imaginilor. Că tot veni vorba, imaginile sunt redate la o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, fiind foarte clare. Indicele PQI folosit de cei de la Samsung pentru a face o medie între factorii ce țin de calitatea imaginii are valoarea de 400, în timp ce culorile sunt îmbunătățite și făcute să arate cât mai natural prin intermediul tehnologiei Wide Color Enhancer, iar contrastul este stabilit prin Micro Dimming.

În ceea ce privește partea smart, aici întâlnim un procesor Quad Core care face posibil un multitasking foarte fluid. Vei putea să deschizi mai multe aplicații în același timp și să cauți de exemplu informații despre actori sau coloana sonoră în timp ce te uiți la un serial online. Se remarcă apoi sistemul de operare Tizen care îmbunătățește considerabil experiența smart. Interfața este una mult mai intuitivă, iar timpii de așteptare au fost reduși. Trecerea de la conținutul online la cel TV se face instant, așa că vei putea jongla între activități în timpul pauzelor de la meciuri sau reclamelor.

La nivelul conectorilor vei găsi 3 port-uri HDMI, 2 port-uri USB și intrări component, astfel că vei putea să asociezi televizorului console de joc, playere, unități de stocare, laptopuri, PC-uri etc. Tunerul digital DVB-T, DVB-C face posibilă redarea programelor digitale fără a mai fi nevoie de un receiver extern. Ai la dispoziție și mai multe funcții pentru sincronizarea conținutului de pe tabletă sau smartphone, iar conexiunea la internet se poate stabili prin Wi-Fi sau cablu.

Modelul Samsung este un televizor pentru cei dispuși să plătească o sumă mai mare pentru o experiență mai fluidă pe partea smart. Raportul între calitatea imaginii, dimensiunile ecranului și funcțiile oferite este unul echilibrat, televizorul fiind în același timp unul pentru cei care își doresc să exploateze mai bine calitatea Full HD decât să experimenteze pe un model UHD entry level de mici dimensiuni.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Ecran de dimensiuni mari,
  • Design plăcut,
  • Imagini Fulll HD de calitate generală bună
  • Smart TV

Contra:

  • Deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Display - 9
Conectivitate - 8.9

8.9

O alegere Smart

Samsung 50J5500 este un Smart TV cu o diagonală generoasă, de 125 cm, ce se va potrivi unui living cu o suprafață destul de mare.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.