Samsung 49M5502 – un TV pentru living

Ca în fiecare an, marile branduri se întrec în a lansa noi game de televizoare, cu care să îmbie privirea și buzunarul utilizatorului de rând. Samsung este unul dintre brandurile de top care vine anul acesta cu seria entry-level M5502, o serie de televizoare Full HD, ce arată destul de bine. Eu am ales pentru living modelul Samsung 49M5502, ce poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 3599 lei(verifică preț actualizat). Având în vedere că discutăm despre un TV recent intrat pe piață, nu mă surprinde prețul, însă sunt convinsă că în curând îl vom putea găsi și la reducere.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Cel și evoMAG.

Din punct de vedere al designului, se observă o asemănare izbitoare cu seria K5502 de anul trecut. Practic producătorul păstrează același design finuț, ramă slim, panou îngust și suport în formă de X. Mi-ar fi placut ca măcar să fi făcut trecerea de la plastic, la un finisaj metalic. Cu siguranță i-ar fi conferit noii generații o eleganță mult mai mare. Televizorul cântărește 14,6 kg și are dimensiunile de 1105,8 x 710,2 x 293,8 mm și necesită două persoane pentru a-l monta.

Poză cu Samsung 49M5502

Samsung 49M5502

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Televizorul este un Smart TV cu o diagonală de 123 cm, numai bună pentru un living sau o cameră de gaming. Ca idee, distanța minimă dintre un TV și utilizator, ar trebui să fie de 3 ori cât diagonala TV-ului. În cazul de față, aceasta ar trebui să fie de 369 cm.

În cazul calitățile televizorului sunt pe placul tău, însă diagonala lui nu te mulțumește, este bine de știut că mai ai alte 3 opțiuni la dispoziție:

Are o rezoluție Full HD și redă imagini calitative, detaliate, cu un contrast puternic și luminozitate bună. Culorile, puțin cam saturate pentru gustul meu, pot fi ajustate cu ușurință din setări, astfel încât să te bucuri de imaginile dorite.

Vorbim de un model Smart, ce rulează Tizen OS, un sistem de operare rapid, ce permite utilizatorului să se bucure de o gamă bogată de aplicații, pentru toate gusturile.

Sonorizare și conectivitate

Sonorizarea este de doar 20 W. Recunosc, mi-ar fi plăcut să văd o sonorizare mai puternică. Având în vedere diagonala generoasă și prețul deloc mic, cred că Samsung putea face un efort în acest sens… Totuși soluția pentru cei mai pretențioși ar fi un soundbar.

În ceea ce privește conectivitatea, toată parte de conectori este încorporată pe spatele televizorului, iar modelul de față are cu ce se lăuda: 3 porturi HDMI(în cazul în care vrei să conectezi mai multe device-uri simultan), 2 porturi USB, o intrare video composite, o intrare component, o ieșire audio digitală, Slot-ul CI+(pentru cardul ce decodează canalele digitale) și rețeaua LAN. Televizorul vine și cu Wi-Fi integrat, însă recomandăm rețeaua cablată pentru o fluiditate mai bună.

Îmi place că noua generație de televizoare vine cu telecomandă SMART, în sfârșit Samsung s-a hotărât să facă această trecere și pentru televizoarele cu rezoluție Full HD. Deși la prima vedere ai putea crede că telecomanda nu este chiar ușor de folosit și că te vei obișnui cu ea destul de greu, în realitate lucrurile stau puțin diferit. Deși este o telecomandă micuță, cu puține butoane, vorbim de o telecomandă intuitivă și ușor de folosit. Are chiar și comandă vocală, pentru a simplifica destul de mult căutările.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant
  • Smart TV
  • telecomandă Smart

Contra:

  • sonorizarea nu este foarte puternică

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Imagine - 8.6
Conectivitate - 9.3

8.9

O alegere inspirată

Samsung 49M5502 este unul dintre televizoarele lansate de sud-coreeni în 2017. Vine cu rezoluție Full HD și are o diagonală numai bună pentru living.

Vezi în magazin
User Rating: 4.06 ( 5 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.