Televizoarele au devenit un ”must have” pentru cei pasionați de tehnologie, pentru unii dintre noi fiind chiar o investiție. Le folosim nu doar ca mijloace de divertisment, ci și ca monitoare. Samsung 49KU6502 este unul dintre televizoarele ce face parte din gama lansată de producător în 2016, care atrage atenția nu doar prin eleganța sa, ci și prin faptul că este un TV curbat. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 3499 lei(verifică preț actualizat), un preț extrem de atractiv, ținând cont de faptul că modelul concurează cu TV-uri mult, mult mai scumpe.
Televizoarele cu ecran curbat nu înseamnă nicidecum un unghi de vizibilitate mai bun, comparativ cu ce oferă un ecran plat, ci mai degrabă aș spune că este vorba despre experiența imersivă. Da, un ecran curbat de bună calitate, cum este cel al coreenilor de la Samsung creează acea experiență cinematică, care de altfel este foarte plăcută. Chiar de curând am avut la teste modelul Samsung 49KS7502, ce ne-a impresionat din prima clipă. Modelul despre care discutăm astăzi se aseamănă destul de mult cu cel testat de noi. Review-ul pentru Samsung 49KU6502 este valabil și pentru modelele Samsung 43KU6502(108 cm) și Samsung 55KU6502(138 cm). Este vorba de aceleași specificații, doar că diferă diagonalele. Din punctul meu de vedere, un TV curbat, obligatoriu ar trebui să aibă și o diagonală mare, pentru că la o diagonală prea mică, nici nu vei realiza că este curbat.
Poze cu Samsung 49KU6502
Specificații tehnice
Și de la 123 cm în sus, deja vorbim de o diagonală generoasă, potrivită pentru un living sau chiar și pentru un dormitor cu o suprafață ceva mai generoasă. Modelul coreenilor este unul extrem de elegant, cu o ramă subțire, încadrată de marginea din inox, pentru a-i conferi un plus de rafinament. Dimensiunile sale de 1096,3 x 698,5 x 296,2 mm fac imposibilă montarea lui de o singură persoană. Nu cred că ți-ai dori să riști să îl accidentezi încă de când îl scoți din cutie. Vine la pachet și cu un suport în formă de X, destul de fin, însă poți renunța la el în cazul în care preferi să montezi TV-ul pe un suport TV de perete.
TV-ul coreenilor rulează sistemul de operare Tizen, prima platformă open-source destinată televizoarelor. Are o interfață prietenoasă, cu un conținut bogat de aplicații, iar navigarea prin meniu este ușoară, intuitivă și rapidă. Cu siguranță procesorul Quad-Core își face treaba bine.
Smart TV
Modelul Samsung este un Smart TV 4K, cu o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli, ce oferă imagini impecabile, întocmai cum te aștepți să fie un TV cu peste 8 milioane de pixeli dintr-o generație actuală. Luminozitate, culori vibrante, un contrast bun, în concluzie o experiență cu adevărat plăcută. Să sperăm că în curând vom avea și ceva mai mult conținut 4K, pentru a profita cu adevărat de calitățile televizorului.
Telecomanda clasică este înlocuită de una modernă, ușor curbată, ca și televizorul. Vorbim de o telecomandă simplificată, cu puține taste, ce la prima vedere ai putea crede că te va pune în dificultate. Însă după nici 10 minute de utilizare, descoperi că este atât de intuitivă, încât te vei obișnui cu ea imediat. Clasica telecomandă o vei da uitării rapid, după ce o vei testa pe cea Smart oferită de Samsung. Este fină, plăcută la atingere și are un meniu intuitiv. Aceasta beneficiază și de comandă vocală, dar din păcate nu poate fi setată pentru limba română, iar acest aspect îți va restricționa aria de căutări video.
Pe spate este găzduită partea de conectică, iar aici vei găsi: un Slot CI+, 2 porturi USB 2.0, o intrare video composite, o intrare component și 3 porturi HDMI în cazul în care îți dorești să conectezi mai multe device-uri simultan.
Sonorizarea este susținută de tehnologia Dolby Digital Plus și are o putere de 20 W. Oferă un sunet fidel, un bas echilibrat, însă la o asemenea diagonală, clar mergea și un sunet mai puternic. Cel mai probabil vei rezolva acest neajuns cu un soundbar.
Păreri pro şi contra
Pro:
- ecran curbat,
- preț accesibil,
- 4K,
- Smart TV,
- telecomandă Smart
Contra:
- sunetul nu este foarte puternic