Samsung 49KS8002 – un Smart TV 4K premium

De la an la an observăm cum oferta televizoarelor cu rezoluție HD și Full HD scade în favoarea modelelor Ultra HD. Este clar faptul că acesta este viitorul. Mai mult de atât prețul modelelor 4K a scăzut foarte mult comparativ cu ce găseam acum câțiva ani pe piață, când tehnologia era încă la început de drum. Samsung 49KS8002 este unul dintre cele mai noi televizoare ale producătorului coreean și face parte din generația SUHD. Dacă mulți ar spune că este vorba de o mișcare de marketing această denumire, Samsung afirmă că aceasta este gama cu care și-a propus să își confirme poziția de lider pe piață. Televizorul poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 5999 lei(verifică preț actualizat), un preț extrem de atractiv, ținând cont că vorbim nu doar de specificații de top, ci și de un design extrem de rafinat.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și evoMAG.

În prezent mai toți producătorii își etalează televizoare cu un design plăcut. Rar îmi este dat să zic că întâlnesc un TV absolut superb, care se diferențiază de tot ceea ce am mai văzut până atunci. Modelul de astăzi este unul dintre acele TV-uri ce par a fi desprinse din viitor: rafinament, detalii, stil, le are chiar pe toate. Este un model Ultra Slim, cu o ramă aproape insesizabilă. Marginile sunt metalice, la fel și logoul producătorului, present pe latura inferioară a TV-ului. În ceea ce privește grosimea se apropie foarte mult de cea a modelelor OLED, cu un panou uimitor de îngust. Avem un panel foarte îngust în partea superioară și ceva mai gros în jumătatea inferioară. Până la urmă este normal, undeva trebuia să se regăsească sonorizarea și partea hardware a televizorului.

Se sprijină pe un suport metalic, cu prindere pe spatele panoului, undeva la jumătatea acestuia. Vorbim de un TV premium, cu un suport TV pe măsură. Cu toate acestea, este bine de știut că televizorul prezintă compatibilitate VESA 400 x 400, ceea ce înseamnă că poate fi montat chiar și pe un suport TV de perete. Dimensiunile televizorului sunt de 1094,2 x 719 x 354,3 mm și cântărește 17,1 kg. Asta înseamnă că vei avea nevoie de ajutor pentru montarea sa.

Poză cu Star-Light 24DM3500

Samsung 49KS8002

Vezi mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Modelul Samsung este un Smart TV ce rulează sistemul de operare Tizen, o platformă open source, cu nenumărate opțiuni atunci când vine vorba de distracție. Navigarea prin meniu este ușoară, iar conținutul este destul de ofertant pentru întreaga familie. Televizorul impresionează și prin rapiditate, semn că procesorul Quad Core este bine optimizat și își face treaba corespunzător.

Televizorul are o diagonală de 123 cm, ceea ce îl face potrivit pentru un living sau poate pentru un dormitor cu o suprafață generoasă. Oricum LED-urile nu mai sunt nocive pentru privire, astfel încât să mai impună o distanță atât de mare față de TV. Vorbim de un model cu rezoluție 4K, dotat cu tehnologia Quantum Dot și HDR 1000, responsabile pentru un contrast intens și luminozitate bună.

Telecomandă Smart

Pe lângă televizor vei mai găsi în cutie și un cablu de alimentare, un connect box, despre care îți voi povesti ceva mai târziu și o telecomandă Smart, mai simplificată și mai intuitivă ca oricând. Telecomanda clasică dispare din peisaj și dacă în primă fază ai crede că noua telecomandă minimalistă și cu puține butoane este ceva mai complicat de utilizat, ei bine, lucrurile nu stau deloc așa. Vorbim de o telecomandă simplificată, cu un meniu intuitiv, foarte fină la atingere, cu care te vei acomoda super rapid. Telecomanda beneficiază și de comandă vocală, utilă pentru căutări rapide.

Sonorizare, conectivitate și gaming

Sonorizarea este de tip Dolby Digital Plus, de 60W, suficient de puternică încât să te poți simți ca într-un cinema atunci când urmărești un film bun. Televizorul redă un sunet bun, cu un bas echilibrat, o adevărată încântare pentru ureche, chiar și la volum maxim.

Toată partea de conectică nu o vei mai regăsi pe spatele televizorului, așa cum eram obișnuiți în mod normal. În cazul noului TV Samsung primim odată cu acesta și un connect box, cu următoarele porturi: 3 conectori USB, o ieșire audio digitală, LAN și Slotul CI+.

Oferă o experiență de gaming cu adevărat impresionantă. Nu agață, iar telecomanda Smart este mult mai OK pentru gaming decât una clasică. Cu toate acestea eu recomand folosirea unui controller de gaming pentru o experiență competitivă.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design rafinat
  • Smart TV
  • 4K
  • sonorizare puternică
  • telecomandă Smart

Contra:

  • prețul cam piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.9
Imagine - 9.2
Conectivitate - 9.4

9.5

O alegere Smart

Samsung 49KS8002 este un Smart TV cu o diagonală generoasă, cu rezoluție 4K, ce oferă o experiență de vizionare greu de egalat.

Vezi în magazin
User Rating: 3.03 ( 5 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.