Samsung 48JU7500 – televizorul curbat UHD foarte performant

Samsung este producătorul care a lansat moda televizoarelor curbate, așa că era de așteptat ca acesta să predomine segmentul de piață, ceea ce s-a și întâmplat. Samsung 48JU7500 face parte dintr-o serie nouă de modele din 2015, promițând o experiență atractivă de vizionare. Are un preț de aproximativ 7099 lei(verifică preț actualizat), făcând parte din categoria celor la prețuri mari.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Altex.

Designul televizorului se remarcă bineînțeles prin curbura care generează toate liniile. Astfel, suportul este de asemenea curbat, iar pentru un aspect dinamic au fost păstrate linii ascuțite în colțurile ecranului și ale suportului, acestea creând un contrast plăcut vizual. Rama nu este cea mai subțire, dar finisajul metalic o pune foarte bine în valoare și o face să arate mai suplă.  Modelul are dimensiunile de 1081.6 x 627.5 x 118.7 mm, fiind unul ceva mai mic față de media UHD, dar fără a cădea însă în extremă.

Poze cu televizorul Smart 3D UHD

Samsung 48JU7500

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 121 de cm și o rezoluție impresionantă de 3840 x 2160 pixeli, remarcându-se faptul că indicele PQI folosit de cei de la Samsung pentru a determina calitatea generală a imaginilor prin intermediul tehnologiilor integrate are valoarea de 1400. Indicele are o valoare foarte mare, așa că tehnologiile integrate sunt poate cele mai performante pentru momentul actual, acestea asigurând redarea unui contrast foarte ridicat, rezultat în urma selecției în detaliu a celor mai întunecate tonuri de negru și a celor mai strălucitoare de alb. Se remarcă totuși o ușoară diferență față de modelele superioare din serie. Tehnologia Peak Illuminator face o treabă destul de bună pentru a ilumina zonele întunecate din imagini, scoțând în evidență detalii care în mod normal ar fi fost ignorate.

Modelul reușește să scape de problema comună a distribuirii neuniforme a adâncimii și luminozității pe ecranele curbate, diferențele fiind neglijabile.

În ceea ce privește redarea 3D, aceasta completează posibilitățile de divertisment și are o calitate decentă, însă televizorul nu vine însoțit de ochelari 3D.

Sistemul audio are o putere de 40 W, având o calitate superioară și redând un sunet cu volum mare, care este în același timp clar și distribuit uniform în cameră. Tehnologiile de la baza sunetului sunt Dolby Digital Plus și DTS Studio Sound.

Funcțiile smart sunt foarte performante, sistemul Tizen aducând o interfață nouă care oferă o experiență de navigare mult mai cursivă și mai rapidă. S-a lucrat destul de mult și la partea de accesibilitate, așa că aplicațiile și meniurile au fost plasate intuitiv. Trecerea de la conținutul online la cel TV se face instant.

La nivelul port-urilor vei găsi 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB, 1 port de rețea, o intrare video composite și mai multe pentru component, conexiunea la internet stabilindu-se wireless sau prin cablu.

Vorbim de un televizor de top lansat de Samsung în 2015, care vrea să răspundă cerințelor utilizatorilor iubitori de gadget-uri. Modelul se remarcă printr-un echilibru general bun al calității imaginilor și funcțiile smart foarte performante, care transformă complet experiența de navigare.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • ecran 4K echilibrat, cu indice PQI de 1400
  • funcții smart performante
  • sunet de calitate superioară
  • conectivitate bună

Contra:

  • prețul este destul de piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.8
Display - 9.8
Conectivitate - 9.7

9.8

Pentru o experiență 3D excepțională

Samsung 48JU7500 este un Smart TV UHD, cu ecran curbat, ce îți propune o experiență 3D interesantă pentru livingul tău.

Vezi detalii
User Rating: 3.7 ( 4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.