Samsung 48JU6510 – televizorul UHD smart 2.0

Se pare că 2015 este anul televizoarelor UHD, producătorii mizând foarte mult pe serii care urmăresc accesibilizarea acestora și a tehnologiilor avansate. Dacă vorbim de Samsung, nu putem să nu avem în vedere modelele UHD dotate în același timp cu ecrane curbate. Samsung 48JU6510 este unul dintre modelele care depășesc ușor clasa 4K entry, oferind o experiență de vizionare spectaculoasă. Are un preț de 5999 lei(verifică preț actualizat), un preț destul de mare raportat la un model obișnuit, dar care nu mai pare la fel de mare atunci când avem în considerare prețurile actuale pentru modelele 4K.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Designul se face cu siguranță remarcat chiar și în fața unor modele mai scumpe, ceea ce plusează cel mai mult fiind carcasa albă, lucru mai rar întâlnit în cazul televizoarelor. Aspectul este unul foarte elegant, la acest lucru contribuind și grosimea redusă a carcasei. Astfel, în ciuda faptului că avem de-a face cu un model curbat, profilul nu este unul foarte mare. Dimensiunile sunt de 1081.6 x 627.2 x 102.9 mm, așa că raportul este unul echilibrat. Datorită carcasei albe și suportului scund, vei avea impresia că imaginile chiar plutesc în cameră.

Poze cu televizorul Smart UHD

Samsung 48JU6510

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 121 de cm, depășind nivelul entry unde predomină diagonala de 101 cm. Rezoluția de 3840 x 2160 pixeli oferă imagini deosebit de clare, care fac o diferență sesizabilă față de Full HD. De altfel, vei putea aduce imagini Full HD sau de calitate mai slabă la un nivel apropiat de cel UHD prin intermediul tehnologiei UHD Upscaling.

Ecranul beneficiază de tehnologii avansate precum Micro Dimming Pro pentru stabilirea contrastului, Auto Depth Enhancer pentru redarea unui efect de adâncime care, împreună cu gradul de curbură, să creeze impresia de 3D, Auto Motion Plus pentru redarea cadrelor în mișcare sau PurColor pentru reglarea culorilor. Indicele PQI pentru calitatea generală a imaginilor este astfel de 1100, oferind ecranului o calitate superioară. Se observă totuși o ușoară pierdere a uniformității culorilor în toate zonele ecranului, lucru destul de des întâlnit la modelele curbate.

La nivelul funcțiilor smart întâlnim upgrade-ul la un procesor Quad Core și la sistemul de operare Tizen care asigură o interfață mai fluidă și mai ușor de utilizat. Vei găsi aplicații pentru browsing, jocuri, rețele de socializare, Skype etc. Funcția Multi-Screen II permite desfășurarea mai multor activități în diferite zone ale ecranului iar, de asemenea, există funcții speciale pentru sincronizarea conținutului de pe alte dispozitive smart.

Sistemul audio are o putere de 20 W și redă un sunet omnidirecțional foarte bogat. Ai la dispoziție opțiuni speciale pentru redarea în căști sau pentru sincronizarea la un sistem audio extern. La partea conectorilor vei găsi 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB, 1 port de rețea și intrări de component, așa că vei putea să asociezi console de jocuri, playere DVD sau Blu-ray, PC-uri, stick-uri, HDD-uri externe etc.

Modelul Samsung este un televizor UHD curbat potrivit pentru cei care vor să încerce experiența unei vizionări prezentate ca fiind cea mai spectaculoasă de la Samsung și nu vor să facă un compromis mare în privința dimensiunilor ecranului.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • ecran 4K de dimensiuni bune
  • indice PQI de 1100
  • funcții smart performante

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-review.ro

Design - 9.3
Display - 9.6
Conectivitate - 9.4

9.4

O alegere Smart UHD

Samsung 48JU6510 este un televizor cu rezoluție Ultra HD, ce îți asigură o experiență Smart pe o diagonală de 121 cm, suficient pentru un living.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.