Samsung 48JU6500 – televizorul curbat 4K cu randament bun

În ultima perioadă, producătorii de televizoare au lansat pe piață mai multe modele 4K la prețuri asemănătoare unor modele Full HD, acestea prezentând însă dezavantajul de a avea ecrane mici, ce nu reușesc să pună în valoare calitatea UHD. Pentru câteva sute de lei în plus poți beneficia însă de o experiență 4K atractivă, așa cum este și cazul modelului Samsung 48JU6500. Având un preț de aproximativ 4999 lei(verifică preț actualizat), putem spune că merită un loc pe lista televizoarelor 4K eficiente la preț bun.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Acesta se remarcă în primul rând prin designul curbat, atât de popular în rândul modelelor premium ale coreenilor. Televizorul are o curbură calculată pentru a oferi o experiență mai interactivă, care să te plaseze în mijlocul acțiunii. Pentru a fi scos mai mult în evidență, televizorul are o ramă subțire și chiar și el la rândul său, în ciuda curburii, este unul subțire, cu dimensiuni ce ating valori de 1081.6 x 627.2 x 102.9 mm.

Poze cu televizorul Smart

Samsung 48JU6500

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 121 de cm care, deși nu se ridică la standardele 4K native de 140+ cm, oferă o experiență destul de atractivă. Vei putea să te bucuri de claritatea și detaliile oferite de UHD mai mult decât în cazul unui ecran de 80 sau 101 cm. Imaginile sunt redate la o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli și au un indice PQI de calitate generală a imaginilor de 1100. Asta înseamnă că ecranul este unul performant, beneficiind de tehnologii avansate.

Claritatea UHD este de 4 ori mai mare decât cea Full HD, fiind redați mai mult de 8 milioane de pixeli. Pentru partea de culoare, Samsung a creat tehnologia specială PurColor. Aceasta crește numărul de puncte de ajustare a culorii de 7 ori, oferind rezultate vizibile. Culorile sunt redate mai aproape de realitate și sunt mai intense, deși rămâne totuși necesară calibrarea câtorva aspecte.

Contrastul este reglat prin tehnologia Micro Dimming Pro și este unul ridicat. Acesta ajută în același timp la creșterea efectului de adâncime oferit de curbură, prin redarea unor tonuri foarte întunecate de negru. De calitatea tonurilor de negru depinde de altfel performanța generală de imagine a oricărui ecran. Pentru că e greu să găsești conținut 4K nativ, televizorul va face upscale pentru imaginile de calitate inferioară, aducându-le la un nivel apropiat de cel UHD. Redării cadrelor în mișcare i-a fost atribuită tehnologia Auto Motion Plus. Cu toate astea, rezultatele ar fi putut fi totuși mai bune, existând în continuare destul de mult blur în unele cadre.

Funcțiile smart sunt foarte bine puse la punct, beneficiind de sistemul de operare nou Tizen și de un procesor Quad Core. Experiența este îmbunătățită, modelul oferind o navigare rapidă, timpi scurți de răspuns și un multitasking eficient, iar browsing-ul, aplicațiile și jocurile sunt mult mai atractive decât înainte.

Pe partea de conectivitate există 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB, 1 port de rețea și intrări component, modelul având Wi-Fi integrat. Modelul este un televizor care merită toată atenția celor care își doresc un model performant, cu imagini de calitate superioară bine puse în valoare și funcții smart upgradate.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Ecran 4K de dimensiuni decente
  • Indice PQI de 1100
  • Funcții smart atractive

Contra:

  • Deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Display - 8.6
Conectivitate - 8.9

8.8

O alegere Smart

Samsung 48JU6500 este un Smart TV cu o diagonală destul de generoasă, de 121 cm, ce îți asigură o experiență plăcută de fiecare dată.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.