Samsung 48J6300 – televizorul smart Full HD curbat

Există o întreagă dispută în momentul actual legată de televizoarele cu ecrane curbate și beneficiile pe care acestea le-ar oferi sau nu. Adevărul este că experiența diferă în funcție de utilizator, așa că ar fi bine să vezi live un astfel de model înainte să cumperi unul. Cei de la Samsung s-au hotărât să facă experiența mai accesibilă, așa că au creat o serie de televizoare curbate Full HD, mult mai ieftine față de cele standard 4K. Samsung 48J6300 este un astfel de model care promite o experiență de vizionare aparte la un preț de aproximativ 4499 lei (verifică preț actualizat), un preț care îl face să intre în competiție atât cu modele Full HD plate upgradate pe partea smart, cât și cu modele UHD entry. Modelul este potrivit pentru cei care vor să încerce un ecran curbat și își doresc, în rest, un echilibru general al funcțiilor.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Designul atrage mai ales prin curbura ecranului care dă tonul tuturor liniilor. Televizorul își păstrează în rest un aspect obișnuit, rama și carcasa neatrăgând prin faptul că sunt foarte subțiri, având dimensiuni medii. De asemenea, carcasa este alcătuită din plastic, acesta arătând însă foarte bine. Suportul este alcătuit din două părți, piciorul fiind prelungit cu două brațe de sprijin care urmează curbura ecranului. Modelul are dimensiunile de 1082.2 x 628.2 x 107.3 mm, fiind unul destul de generos și plusând astfel pe partea de experiență de vizionare.

Poze cu televizorul Smart curbat

Samsung 48J6300

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 121 de cm şi imagini ce sunt redate la o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, cu o calitate generală bună. Indicele PQI pentru înregistrarea factorilor ce influențează calitatea imaginii are valoarea de 800. Găsim cu alte cuvinte destule tehnologii pentru culoare, contrast, claritate, redarea cadrelor în mișcare și creșterea profunzimii. Există, de asemenea, mai multe moduri de vizionare prin care setările sunt adaptate la tipul de conținut vizionat (Film, Fotbal, Game etc). Ceea ce scoate în evidență ecranul, după cum spune producătorul, este efectul de plasare în mijlocul acțiunii dat de curbură. Pentru ca acesta să fie cu atât mai intens, există o funcție specială de reglare a adâncimii imaginilor, astfel încât să existe echilibru între toate zonele ecranului.

Pentru a completa experiența de vizionare, sunetul este distribuit omnidirecțional și are o putere de 20 W. Tehnologiile Dolby Digital și DTS Sound asigură claritatea și spectrul tonal larg.

Funcțiile smart sunt susținute de un procesor Quad Core, așa că experiența la navigarea pe internet, în aplicații sau în meniu este una fluidă. Vei putea să rulezi mai multe aplicații în multitasking, iar timpii de așteptare la accesarea conținutului sau trecerea de la TV în online au fost reduși considerabil. În ceea ce priveşte conexiunea la internet, aceasta se poate stabili prin cablu sau Wi-Fi.

La nivelul conectorilor vei găsi 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB și intrări component, pentru conectarea smartphone-ului sau tabletei existând funcții speciale pentru sincronizarea sau partajarea de conținut.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Ecran curbat de dimensiuni destul de mari
  • Funcții smart fluide
  • Conectivitate ridicată

Contra:

  • Funcțiile smart nu sunt upgradate la Tizen

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Display - 9.3
Conectivitate - 9.4

9.4

O alegere futuristă

Samsung 48J6300 este un Smart TV UHD cu ecran curbat, ce are o diagonală generoasă, dar și un preț destul de decent, având în vedere cantitatea de beneficii oferită.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.