Samsung 48J5500 – televizorul de mijloc din seria J5500

Samsung 48J5500 este un televizor care oferă cele mai noi dotări smart ale brandului pentru un preț bun raportat la media actuală de pe piață. Are un preț de aproximativ 3599 lei (verifică preț actualizat), având un raport calitate-preț foarte bun raportat la situația actuală.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Aspectul televizorului este unul modern și elegant, rama ecranului fiind una foarte subțire și cu un finisaj premium. Rama, la fel ca și carcasa și suportul, este împărțită în zone argintii și negre care creează un contrast foarte plăcut vizual. Logo-ul Samsung este plasat discret la baza ecranului, în timp ce liniile fine și finisajul metalic fac ca modelul să depășească aspectul standard  și să se apropie de cel premium. Acesta are dimensiunile de 1076.1 x 624.4 x 67.1 mm, fiind al doilea ca mărime din serie.

Poze cu televizorul Smart

Samsung 48J5500

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Conectivitatea este una standard, existând 3 port-uri HDMI, 2 port-uri USB și intrări component. Suportul multimedia include tehnologia Wi-Fi și intrarea LAN, iar tunerul digital DVB-T, DVB-C permite redarea canalelor digitale fără a mai fi nevoie de un receiver extern.

Ecranul are o diagonală de 121 cm și este caracterizat de un indice PQI de 400, lucru care descrie faptul că ecranul beneficiază de o serie de tehnologii care oferă rezultate bune pe toate nivelele ce țin de calitatea imaginii, indiferent dacă vorbim de claritate, culoare, constrast sau redarea cadrelor în mișcare. Tehnologiile Mega Contrast și Micro Dimming Pro asigură redarea tonurilor cele mai întunecate de negru și a celor mai strălucitoare de alb, în timp ce tehnologia Wide Color Enhancer asigură îmbunătățirea culorilor.

La fel ca în cazul restului de modele Samsung, pentru a scoate maximul de calitate din ecran este necesar să îl calibrezi la nivelul culorilor, în vederea redării exacte a acestora. De asemenea, pentru a evita apariția granulației, este ideal să setezi un nivel de claritate de cel mult 40. Imaginile au o rezoluție Full HD de 1920 x 1080 pixeli, iar claritatea acestora va fi pusă mai bine în valoare dacă umbli puțin la setări.

Pe partea smart lucrurile stau foarte bine, fiind de apreciat existența unui procesor Quad Core performant, care face față cu succes solicitărilor. Meniurile se mișcă fluid, iar conținutul este foarte ușor de accesat. Sistemul de operare este unul nou, dedicat utilizării TV, fiind vorba de sistemul Tizen, creat special de Samsung pentru seriile de televizoare smart din 2015. Vei putea astfel să jonglezi rapid între conținutul smart și cel TV, accesa aplicațiile și jocurile preferate etc. În ceea ce priveşte conexiunea la internet, aceasta se poate stabili prin cablu sau Wi-Fi.

Sistemul audio este de tip Down Firing și Base Reflex, având difuzoarele plasate în zona inferioară. Sunetul are o putere de 20 W și este asigurat de tehnologiile DTS Sound și Dolby Digital.

Televizorul se descurcă foarte bine pe partea smart, oferind în același timp o experiență atractivă de vizionare datorită ecranului generos dotat cu tehnologii recente pentru imagine.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Ecran Full HD generos și cu PQI de 400
  • Funcții smart atractive
  • Sunet de calitate

Contra:

  • Deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9
Display - 8.7
Conectivitate - 8.8

8.8

O alegere Smart

Samsung 48J5500 este un Smart TV, cu o diagonală generoasă, de 121 cm, și un preț mai mult destul de accesibil, având în vedere că discutăm de un model din generația recent lansată.

Vezi detalii
User Rating: 2.33 ( 13 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.