Samsung 48H5030 – un televizor convențional de dimensiuni mari

Televizorul Samsung 48H5030 este varianta mai mare din punct de vedere dimensional a  modelului de 40 de inch cu aceleași caracteristici. Funcțiile sale fac parte din categoria convenționalelor,  ceea ce face din acest televizor unul simplu pentru utilizatorii care vor să se bucure doar de abilitățile clasice ale unui televizor, la o claritate şi o calitate mult mai bune. Modelul 5030 al seriei H din 2014 poate fi găsit la prețul de aproximativ 3000 lei (verifică preț actualizat), în această perioadă, un preț mult scăzut față de cel inițial care ajungea la 3300 lei.

Televizorul mai poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco.

Deși modelul nu este smart, poate reprezenta o alegere bună pentru pretentioși, întrucât specificațiile tehnice îi permit să fie un dispozitiv cu clasă. Cei 48 de inch ai ecranului sunt perfecți pentru un spațiu profesional sau casnic, acolo unde claritatea imaginilor poate da impresia unei realități digitale. Aspectul său poate oferi un look extravagant oricărui cămin, având trei rame negre în partea superioară a ecranului, în partea dreaptă și stângă, și o ramă de culoare argintie, dintr-un material metalic în partea de jos a ecranului. Standul în formă dreptunghiulară conferă un sentiment de siguranță, dând impresia de stabilitate. Cei 121 cm ai ecranului amintesc de experiențele cinematografice, iar ramele de un negru intens amplifică nivelul de contrast.

Bineînțeles că pentru cei ce preferă spațiile cât mai aerisite, pot opta să  monteze televizorul pe un suport de perete, eventual unul cu înclinare verticală în cazul în care preferă să aibă televizorul într-unul din colțurile superioare ale încăperii. Televizorul cântărește 12,1 kg, cu tot cu suport, prin urmare nu vă va fi deloc greu să îl mutați atunci când vă doriți mici modificări prin casă.

 

Poze cu televizorul Samsung 48H5030

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La fel ca modelul de 40 inch, acest model implementează modul Fotbal pentru o mai bună viziune a detaliilor în timpul vizionării mișcărilor dinamice, precum meciurile de fotbal sau orice alte sporturi. Pe lângă modul Fotbal, utilizatorii care doresc o intensificare a culorilor  pot alege opțiunea Wide Color Enhancer Plus, o funcție exclusivă aparținând Samsung, care îmbunătățește calitatea imaginii atât atunci când aceasta este dinamică, cât și atunci când este normală sau statică.

Așa cum specifică modelul televizorului, rezoluția acestuia este de 1920 x 1080, Full HD, utilizând Clear Motion Rate 100 şi Mega DCR. Totodată, claritatea imaginii este dată de funcția Digital Clean View, însă depinde și de calitatea video-ului sau a programului redat. Spre exemplu, în cazul conectării unor dispozitive care vor funcționa ca surse externe, cele conectate prin HDMI vor avea un avantaj față de cele conectate prin SCART.

În ceea ce privește sonorizarea, sistemul Down Firing + Full Range încorporează două boxe a câte 10 W, ce redau un sunet puternic, amplu, ce te vor face să te bucuri cu o intensitate mai mare de meciurile de forbal sau de filmele recent lansate. Având în vedere că discutăm despre un model recent lansat, este evident că acesta dispune de tuner digital DVB-T/C, ce vă ajută să vizionați posturile înformat HD fără să mai fiți nevoiți să solicitați acel receiver atât de inestetic.

Samsung 48H5030 dispune de un slot CI+ (common interface), o ieșire audio digitală, o intrare USB versiunea 2.0, o intrare component, o intrare composite,  o intrare SCART RGB şi două porturi HDMI. Prin funcția Connect Share HDD şi USB 2.0, televizorul are abilitatea de a decripta orice tip de format video pe care utilizatorii doresc să îl transfere de pe USB sau HDD pe ecranul televizorului, împreună cu subtitrările aferente.

Cu ajutorul unui multimedia player încorporat, muzica, fotografiile, filmele sau video-urile scurte pot fi redate în câteva secunde de la conectarea USB-ului sau al HDD-ului. Acest TV nu are posibilitatea de a înregistra emisiuni sau programe pe USB, fiind un model simplu. Cu toate acestea, tuner-ul digital de tip DVB-T/C permite vizionarea de canale digitale fără conectarea unui set-top box sau a unui receiver separat. Sunetul acestui model se ridică la standarde înalte, dispunând de DTS Studio Sound, Premium Spund 5.1, Auto Volume Leveler, Dolby Digital Plus şi Dolby Digital Pulse.

Păreri pro şi contra

Pro

  • elegant,
  • Full HD,
  • 121 cm,
  • HDMI,

Contra:

  • prețul nu este chiar la îndemâna oricui

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

Samsung 48H5030 este un model potrivit pentru cei ce își doresc o diagonală mare, dar nu și un televizor care să se conecteze la internet.

User Rating: 4.2 ( 3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.