Samsung 43J5600 – un televizor smart de serie 2015

Samsung 43J5600 este un model care face parte din seria propusă de coreeni în 2015 și aduce numeroase schimbări față de cele anterioare. Are prețul de aproximativ 2699 lei (verifică preț actualizat), prețul fiind datorat în mare parte upgrade-ului pe partea smart. Chiar dacă dimensiunile ecranului nu sunt atât de mari, modelul compensează prin faptul că exploatează bine tehnologiile de imagine și se mișcă fluid indiferent de conținutul vizionat.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Dacă avem în vedere designul, putem observa cum televizorul are un profil mult mai slim și o ramă mai subțire față de cele de înainte. În același timp, s-a acordat o mai mare atenție finisajului, liniile fiind mai line și mai armonioase. Suportul este alcătuit din două bucăți, piciorul de sprijin fiind prelungit cu o parte în formă de semicerc, în timp ce carcasa este alcătuită din plastic cu aspect calitativ.

Poze cu televizorul Smart

Samsung 43J5600

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

În cazul de față avem de-a face cu modelul de mijloc din seria J5600, mai exact cel cu diagonala de 109 cm. Ecranul este unul Full HD, imaginile fiind redate la rezoluția de 1980 x 1080 pixeli, totodată noile televizoare Samsung putând fi comparate între ele prin intermediul indicelui PQI (Picture Quality Index). Acesta reprezintă un cumul al calității imaginilor, având la bază mai mulți factori printre care se numără rezoluția, culoarea, contrastul, redarea mișcării etc.

PQI are o valoare între 100 și 2400, în cazul modelului Samsung fiind de 400, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un model entry-level îmbunătățit. Găsim așadar tehnologia Micro Dimming Pro pentru reglarea dinamică a contrastului, tehnologia Wide Color Enhancer pentru îmbunătățirea culorilor, iar claritatea este una foarte bună.

Sunetul are o putere de 20 W și este asigurat de tehnologiile Dolby Digital Plus și DTS Studio Sound, așa că are un volum puternic și este totodată clar.

O schimbare importantă este adusă la nivelul smart, acolo unde sistemul de operare care asigură interfața este unul nou. Este vorba de sistemul Tizen, care aduce o îmbunătățire clară față de vechea interfață, acesta apropiindu-se mult de webOS-ul celor de la LG. Interfața este astfel mai intuitivă și mai fluidizată, iar accesul la conținut se face mult mai ușor, comutarea între diferite aplicații, browsing și canalele TV făcându-se şi ea rapid. Funcțiile smart sunt susținute de un procesor Quad Core, responsabil pentru multitasking-ul bun. În ceea ce priveşte conexiunea la internet, aceasta se poate stabili prin cablu sau wireless.

La partea conectorilor, însă, lucrurile au fost simplificate. Există așadar 3 port-uri HDMI, 2 port-uri USB 2.0 și câte o intrare Scart, video composite și component. Port-urile au fost reduse, dar oferă în continuare posibilități multiple de asociere cu alte dispozitive. De altfel, este exploatată foarte mult zona conectării la alte dispozitive Samsung pentru sincronizarea conținutului, acesta putând fi partajat pe alte dispozitive și invers chiar și atunci când televizorul este oprit.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Design slim atractiv
  • Funcții smart îmbunătățite
  • Full HD

Contra:

  • Deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.3
Display - 8.9
Conectivitate - 9.2

9.1

O alegere Smart accesibilă

Samsung 43J5600 este un Smart TV, ce face parte din generația cea mai nouă a producătorului corean, ce poate fi achiziționat la un preț destul de decent.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Un comentariu

  1. Salut, ma puteti ajuta si pe mine cu un pret sau o informatie de unde pot cumpara display samsung tv ue43j5600awxxn, va multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.