Samsung 40KU6172 – performanțe garantate la un preț accesibil

Când spunem Samsung 40KU6172 spunem o alegere inspirată la un super preț. Da, e adevărat că avem de-a face cu un model LED, cu rezoluție 4K, pe deasupra și cu ecran curbat, dar prețul nu e unul de speriat, acest TV beneficiind de o reducere considerabilă. Te poți convinge singur  pe site-ul Emag. La momentul acestui review modelul Samsung are un preț de aproximativ 1999 lei(verifică preț actualizat), un preț extraorinar de accesbil, ținând cont de caracteristicile sale.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco, Cel și evoMAG.

Nivelul estetic nu dezamăgește!

Designul contează, iar cei de la Samsung știu asta și alocă o importanță majoră acestui aspect, pentru că mai toate modelele lor de Smart TV se încadrează perfect în tiparul locuințelor elegante, întregind ideea de bun gust și originalitate. Atât elementele de bază, cât și finisajele sunt perfect definite, iar fondul de culoare este unul negru-argintiu. Televizorul dă bine oriunde e pus, fie că alegi să-l montezi pe perete(este compatibil VESA), fie că-l vei așeza pe o comodă TV. Ca dimensiune, vorbim de 918.5 x 536.4 x 104.2 mm  și o greutate de 9 kg, ceea ce însemană că vei avea nevoie de ajutor pentru montare.

Deși este un model din gama 2016, caracteristicile sale și beneficiile oferite celor care-l achiziționează se pliază perfect pe cerințele și pretențiile din 2017!

Poze cu Samsung 40KU6172

Samsung 40KU6172

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Televizorul are o diagonală de 101 cm, ceea ce îl face potrivit în special pentru un dormitor de dimensiuni generoase sau pentru un living mai micuț. Totuși, pentru cei ce sunt cuceriți de caracteristicile modelului, dar și-ar dori diagonale mai generoase, este bine de știut că modelul este disponibil și în variantele acestea:

  • Samsung 49KU6172, cu o diagonală de 123 cm și un preț de aproximativ 2499 lei.
  • Samsung 55KU6172, cu o diagonală de 138 cm și un preț de aproximativ 2999 lei.
  • Samsung 65KU6172, cu o diagonală de 163 cm și un preț de aproximativ 7254 lei.

Bucură-te de imagini clare și naturale!

Culori perfecte, imagini vii, detaliate și spectaculoase, constrast puternic, toate acestea vin să completeze atuurile televizorului. Privind un documentar la acest Smart TV 4K Ultra HD te vei surprinde comparând culorile cu cele din natură. Și nu, nu e lucru de mirare, pentru că cei de la Samsung au dezvoltat tehnologia PurColour prin care culorile sunt optimizate și redate astfel încât nuanțele să fie similare celor din natură.

Ecranul UHD beneficiază de patru ori mai mulți pixeli decât un ecran Full HD. Așadar, vorbim de 8 milioane de pixeli și, implicit, de necesitatea mai multor puncte de ajustare a culorii, pentru a crea imagini detaliate. Aici își intră în rol tehnologia PurColour, aceasta având cu de peste 7 ori mai multe puncte de analiză față de modelele UHD convenționale (cu doar 27 de puncte de ajustare a culorii).

Iată cu ce altceva te mai surprinde – la nivel de imagine – modelul  Samsung 40KU6172:

Imaginile prind viață cu uimitoarea rezoluție 4K – vei rămâne plăcut surprins de cât de intense și realiste sunt culorile, de luminozitatea imaginii, de întregul conținut vizualizat.

UHD Upscaling – prin acest proces dezvoltat de cei de la Samsung, conținutul video și jocurile sunt redate la o calitate superioară, beneficiind de o super rezoluție.

Ultra Clean View – această tehnologie are rolul de a analiza conținutul imagistic prin utilizarea unui algoritm avansat de filtrare și reducere a zgomotului de fundal. Chiar dacă imaginile au rezoluție Full HD, HD sau SD, grație Ultra Clean View te poți bucura de o experiență vizuală apropiată de cea UHD.

Auto Depth Enhacer – sunt aplicate diverse niveluri de îmbunătățire a contrastului pentru diverse zone și obiecte de pe ecran, cu scopul de a oferi imagini de o mai mare profunzime.

Experiența unică generată de existența ecranului curbat:

Prin comparație cu un ecran plat, curbura optimizată în funcție de dimensiunea ecranului oferă un câmp de vizualizare mai larg și o distanță de vizualizare unitară față de poziția preferată de privit la TV.

Sunet asigurat de un sistem integrat

Este adevărat că, la un astfel de televizor ar merge de minune un sistem audio extern, însă ne putem mulțumi și cu sistemul său incorporat de 20W. Dacă la capitolul imagine modelul Samsung excelează, în ceea ce privește sunetul nu se lasă mai prejos. Astfel, sunetul este redat clar și nedistorsionat, aceste calități datorându-se următoarelor caracteristici tehnice: Wallmount Sound Mode, Dolby Digital +, Multiroom Link și DTS Codec.

Un Smart TV ca la carte!

Noul sistem de operare Tizen are rolul de a optimiza performanța televizorului, asigurându-i o navigare rapidă și intuitivă, atât pentru accesul la canalele TV cât și pentru aplicațiile smart.

Bine de știut:

Tizen asigură timpi mai mici de pornire și acces rapid la Live TV dar și la aplicații.

Te bucuri de multitasking intuitiv și rapid, de viteză superioară și performanță deosebită datorită procesorului Quad Core care face ca televizorul să reacționeze instantaneu la comenzi, precum și la aplicațiile care rulează.

Vrei să distribui pe TV conținutul de pe telefon, tabletă sau laptop? Acest lucru este posibil cu aplicația Smart View de la Samsung.

Samsung 40KU6172 susține procesul educațional prin Samsung EduPedia.

Iată că am ajuns într-un punct în care nu mai putem să dăm vina pe televizor că-i strică pe cei mici, că le distrage atenția de la învățat etc. Împreună cu EduPedia, Samsung dă o nouă utilitate televizoarelor Smart transformându-le într-o imensă bibliotecă digitală, ce poate fi accesată din confortul locuinței tale. Astfel, preșcolarii, elevii și studenții se pot bucura de conținut interactiv de calitate, benefic pentru educația lor.

Centru de divertisment la tine acasă:

Datorită funcției ConnectShare poți viziona/asculta muzica, filme, documentare prin conectarea stick-ului USB sau HDD-ului direct la TV.

Conectivitate

Samsung 40KU6172 este prevăzut cu 3 porturi HDMI, 2 porturi USB 2.0, o intrare video composite, o intrare audio digitală, RF In, Slot CI+, intrare antenă, Tuner digital (DVB-T/T2-C), redare video, player media, Wi-Fi integrat, LAN (Rj-45).

Păreri pro şi contra

Pro:

  • 4K
  • design elegant
  • Smart TV
  • diagonală generoasă

Contra:

  • sonorizarea nu este atât foarte puternică

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.5
Imagine - 9.4
Conectivitate - 9.2

9.4

O alegere Smart

Dacă îți dorești o experiență vizuală de excepție, dotări Smart, sunet performant, toate acestea la un preț corect, atunci modelul Samsung 40KU6172 ți se va potrivi de minune.

Vezi în magazin
User Rating: 3.68 ( 4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.