Samsung 40JU7000 – televizorul 4K 3D

Samsung 40JU7000 este un televizor dedicat celor care vor să facă trecerea de la Full HD la o treaptă superioară de calitate. Modelul este unul de serie 2015, fiind dotat cu cele mai noi tehnologii ale coreenilor. Are un preț de aproximativ 5099 lei (verifică preț actualizat), fiind un televizor 4K destul de accesibil.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Designul televizorului este unul foarte atractiv, făcându-se remarcat încă de la prima vedere prin faptul că este ultra slim. Dimensiunile de 917.7 x 535.6 x 66.8 mm arată raportul impresionant dintre diagonală și grosimea ecranului. Carcasa are finisaje metalice care oferă eleganță, iar rama subțire pune foarte bine în evidență ecranul. Pentru a oferi o stabilitate bună, suportul este unul plat, rezistent.

Poze cu televizorul Smart Ultra HD

Samsung 40JU7000

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 101 cm, fiind destul de mic pentru a susține cu adevărat calitatea 4K, dar oferind totuși un upgrade semnificativ față de Full HD. Imaginile sunt deosebit de clare, fiind redate la rezoluția de 3840 x 2160 pixeli. Claritatea reprezintă punctul forte al ecranului, acesta făcând de asemenea un upscale foarte bun pentru imaginile de calitate mai slabă. Conținutul din alte surse decât cele UHD va fi adus la o calitate apropiată de cea 4K. Modelul are un indice PQI pentru calitatea generală a imaginilor de 1300, plasându-se poate pe cel mai înalt loc în rândul seriilor UHD de dimensiuni mai reduse.

Ecranul este dotat printre altele cu tehnologia Micro Dimming UHD care asigură redarea tonurilor cele mai profunde de negru și a celor imaculate de alb, respectiv un contrast ridicat. Acesta este reglat inclusiv local, precizia tonurilor de negru fiind una ridicată. Acest lucru este foarte important, întrucât de calitatea tonurilor de negru depind și culorile și profunzimea. Pentru redarea culorilor sunt folosite tehnologiile Peak Illuminator și PurColor. Tehnologia Peak Illuminator crește intensitatea retroiluminării cu LED-uri în zonele cu nuanțe deschise, în timp ce PurColor se ocupă de redarea mai fidelă a culorilor.

Partea ce ține de redarea cadrelor în mișcare a fost distribuită tehnologiei Auto Motion Plus care are totuși câteva scăpări, în sensul că se întâlnește destul de mult blur în unele cazuri, pentru un model 4K.

Un aspect surprinzător este prezența funcțiilor 3D, întâlnită mai rar în cazul acestor serii de modele UHD ceva mai accesibile. Experiența 3D este una atractivă, contrastul fiind unul la fel de bun, iar efectele reușind să te transpună destul de mult în acțiune. Totodată, este disponibilă și conversia din 2D în 3D, însă modelul nu vine însoțit de ochelari 3D.

Funcțiile smart sunt susținute de un procesor Quad Core și rulează foarte fluid. Interfața Tizen este mai intuitivă și mai ușor de folosit, oferind acces rapid la meniuri și toate tipurile de conținut, precum și posibilitatea comutării instante între acestea.

La nivelul port-urilor găsești 4 port-uri HDMI, 2 port-uri USB, 1 port de rețea și intrări Scart, video și component. Conectivitatea este astfel extinsă, oferind multiple posibilități de creștere a gradului de divertisment.

Modelul Samsung este un televizor ce pare lansat pentru a familiariza utilizatorii cu calitatea 4K, oferind un pachet complet ce cuprinde imagini de calitate superioară celor Full HD, funcții 3D și funcții smart upgradate la sistemul de operare Tizen.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Calitate generală foarte bună a imaginilor
  • Design ultra slim premium
  • Funcții 3D
  • Funcții smart performante
  • Conectivitate extinsă

Contra:

  • Deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Display - 9.3
Conectivitate - 9.2

9.3

O alegere Smart UHD

Samsung 40JU7000 este un televizor cu un design elegant și modern, ce impresionează prin calitatea imaginilor UHD, cât și prin funcțiile Smart.

Vezi detalii
User Rating: 3.05 ( 6 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.