Samsung 40JU6510 – televizorul curbat UHD la preț bun

Având un preț cu doar câteva sute de lei mai mare decât un model Full HD de dimensiuni apropiate, Samsung 40JU6510 este un televizor UHD foarte avantajos, care merită atenția pasionaților de divertisment. Are un preț de aproximativ 4899 lei (verifică preț actualizat), fiind unul destul de scump pentru un buget mediu, dar oferind însă o experiență aparte de vizionare.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Designul televizorului este unul aparte, acesta remarându-se în primul rând prin curbura determinată de ecran care influențează toate liniile. Apoi, carcasa este argintie, lucru mai rar întâlnit în cazul modelelor Samsung. Nu în ultimul rând, suportul este unul jos, oferind impresia că imaginea plutește în cameră, iar rama care încadrează ecranul este una subțire, evidențiind caracteristicile acestuia. În ceea ce priveşte dimensiunile, acestea sunt de 915.3 x 532.8 x 87.6 mm.

Poze cu televizorul Smart Ultra HD

Samsung 40JU6510

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Pentru a se încadra într-un preț sub 5000 de lei, ecranul are o diagonală de 101 cm, imaginile având o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli şi o claritate superioară. Imaginile UHD sunt de 4 ori mai clare decât cele Full HD, totodată remarcându-se indicele PQI de 1100, care plasează ecranul foarte bine în ceea ce privește performanța tehnologiilor din spatele său. Modelul beneficiază astfel în primul rând de un Upscale UHD, tehnologie prin care imaginile de calitate inferioară sunt aduse la o calitate apropiată de cea 4K. Ecranul mai beneficiază de un contrast ridicat obținut prin Micro Dimming și culori vibrante datorate tehnologiei PurColor.

De asemenea, sunt de menționat și tehnologiile Auto Depth Enhancer și Auto Motion Plus, prima dintre ele fiind responsabilă de creșterea adâncimii, funcționând complementar curburii ecranului. Adâncimea este uniformă pe întreaga suprafață a ecranului, fără a exista discrepanțe. Tehnologia este susținută de contrastul ridicat, rezultatul având la bază evidențierea tonurilor intense de negru. Tehnologia Motion Plus descompune mișcarea în cadre detaliate, îndepărtând blur-ul, filmele de acțiune sau emisiunile sportive văzându-se astfel la un nivel nou.

Funcțiile smart sunt susținute de un procesor Quad Core, acesta susținând un multitasking rapid și o navigare rapidă. De asemenea, interacțiunea cu utilizatorul este mult mai prietenoasă, meniurile fiind îmbunătățite. Sistemul de operare Tizen oferă o interfață cu totul nouă, cu timpi reduși de așteptare, acces intuitiv la conținut și trecere rapidă între conținutul TV și cel online.

Pe partea de conectivitate, lucrurile stau foarte bine. Astfel, vei avea la dispoziție 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB și intrări component. În același timp, ai suport pentru sincronizarea conținutului pe mai multe dispozitive (ex. televizor, smartphone și tabletă) și poți reda fișiere audio-video direct de pe un stick USB sau un HDD extern. În privinţa conexiunii la internet, aceasta se poate stabili prin cablu sau wireless.

Sunetul are o putere de 20 W și este asigurat de tehnologiile DTS Sound și Dolby Digital, având o calitate superioară și completând corespunzător experiența de vizionare.

Vorbim de un televizor modern care va tranforma complet experiența de vizionare, acționând asupra tuturor elementelor definitorii ale acesteia. Deși ecranul este ceva mai mic, acesta oferă rezultate generale foarte bune.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Ecran UHD curbat
  • Funcții smart performante
  • Conectivitate ridicată

Contra:

  • Deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.2
Display - 9.1
Conectivitate - 9.1

9.1

O alegere UHD accesibilă

Samsung 40JU6510 este un Smart TV cu un preț destul de accesibil, având în vedere că discutăm despre un model cu rezoluție UHD.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.