Samsung 40JU6500 – televizorul UHD curbat accesibil

În momentul actual, televizoarele UHD cu ecran curbat ocupă un rol fruntaș în trendurile de gadget-uri, așa că te-ai aștepta ca prețul să fie unul colosal. Dacă ești dispus să faci însă un compromis în privința dimensiunilor ecranului, vei putea găsi astfel de modele la un preț sub 5000 de lei, unele chiar și de brand. Acesta este și cazul televizorului Samsung 40JU6500, ce are un preț de 4499 lei (verifică preț actualizat), fiind unul dintre cele mai atractive modele UHD accesibile. Modelul are însă un ecran destul de mic, așa că experiența 4K nu va fi exploatată chiar la maximum, putând totuşi beneficia de imagini de calitate superioară și putând descoperi vizionarea curbată.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Designul televizorului se face remarcat din prima, în special datorită curburii ecranului. Suportul este și el curbat, urmând liniile ecranului, curbura fiind calculată perfect în funcție de dimensiuni, iar rama păstrată subțire pentru a pune mai mult în evidență ecranul. Profilul carcasei nu este însă unul tocmai slim, fiind destul de gros. Dimensiunile televizorului sunt de 915.3 x 532.8 x 87.6 mm, acesta fiind mai apropiat din acest punct de vedere față de cele Full HD.

Poze cu televizorul Smart UHD

Samsung 40JU6500

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Pentru a scădea din preț, producătorul a redus dimensiunile ecranului, astfel că acesta are o diagonală de doar 101 cm, ceva mai mică față de modelele standard UHD. Acest lucru se poate dovedi problematic, întrucât calitatea UHD poate fi exploatată cu adevărat pe ecranele mari, diferența de calitate fiind însă vizibilă. Imaginile sunt redate la o rezoluție de 3840 x 2160 de pixeli, acestea fiind de 4 ori mai clare decât în cazul modelelor Full HD. Ecranul are un indice PQI de 1100, plasându-se foarte bine în ceea ce privește calitatea generală a imaginilor.

Contrastul este ridicat și beneficiază de Micro Dimming, așa că vor fi redate mereu tonurile cele mai intense de alb și negru. Datorită tehnologiei PurColour, culorile redate sunt de 7 ori mai bogate și mai fine decât în cazul modelelor UHD obișnuite, iar rezultatele sunt spectaculoase. În plus, ecranul curbat este exploatat la nivel optim prin intermediul tehnologiei Auto Depth Enhancer care crește gradul de adâncime, lăsându-ți impresia că te afli mereu în mijlocul acțiunii. În plus, vizualizarea este optimizată pentru toate zonele ecranului, pentru o experiență cu adevărat interactivă.

Partea smart este la fel de impresionantă, modelul beneficiind de sistemul de operare Tizen, primul creat special pentru televizoare. Interfața este simplu de utilizat și extrem de fluidă, acest lucru fiind asigurat de procesorul Octa Core. Experiența smart este adusă, astfel, la un cu totul alt nivel. O funcție cu totul atractivă este cea de reluare a activității de acolo de unde ai rămas atunci când pornești televizorul după o perioadă. Vei avea acces la conținut nelimitat, distracția atingând cote înalte.

Pentru conectarea la alte dispozitive ai la dispoziție 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB și câte o intrare Scart, video composite și component. De asemenea, există o aplicație specială pentru conectarea la tabletă sau smartphone, care permite sincronizarea rapidă a conținutului.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Ecran 4K curbat, cu imagini de calitate superioară
  • Funcții smart avansate, îmbunătățite considerabil față de 2014
  • Conectivitate ridicată

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 10
Display - 9.6
Conectivitate - 9.7

9.8

O alegere UHD

Samsung 40JU6500 este un Smart TV cu o rezoluție UHD, ce impresionează atât prin ecranul curbat, cât și prin clipele de relaxare oferite.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.