Samsung 40JU6440 – televizorul UHD cu preț accesibil

2015 a început în forță pentru producătorii de televizoare, fiind lansate serii întregi de modele noi, cu upgrade-uri considerabile față de cele anterioare. Alegerea unui televizor nou este în acest context cu atât mai dificilă. Dacă îți dorești un model UHD, te poți bucura de faptul că nu ai ales unul din seria 2014, modelele actuale oferind dotări avansate și, contrar așteptărilor, având prețuri bune. Samsung 40JU6440 este un televizor 4K de dimensiuni ceva mai mici, cu un randament însă destul de bun. Are un preț de 3899 lei (verifică preț actualizat), fiind unul dintre cele mai accesibile modele UHD.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Problema principală pusă de dimensiunile mai reduse este dată de faptul că pentru a te bucura cu adevărat de calitatea 4K este nevoie să stai la o distanță mai mare de ecran, iar în cazul modelelor mai mici va deveni mai greu să observi detaliile. Cu toate acestea, calitatea UHD este de 4 ori mai mare decât cea Full HD, așa că vei putea observa o diferență de calitate.

Poze cu televizorul Smart UHD

Samsung 40JU6440

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Designul televizorului este unul atractiv, seria nouă de la Samsung îmbunătățind și înfățișarea. Carcasa prezintă astfel finisaje atractive, iar profilul este unul ultra slim. Rama nu este cea mai subțire, încadrându-se în medie, dimensiunile atingând valori de 917.7 x 535.7 x 62.6 mm. Ecranul este susținut de un suport plat, alcătuit dintr-un picior cu o parte decorativă.

Ecranul are diagonala de 101 cm și o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli. Prin urmare, imaginile sunt, dincolo de toate, excepțional de clare. Ecranul are un indice PQI de 1000, însemnând că pe lângă claritate reușește să încorporeze și alți factori atractivi pentru imagine. Este vorba de contrast, culoare, upscalling etc. Constrastul se stabilește prin Micro Dimming și este unul foarte bun, per ansamblu. Numărul de blocuri în care este împărțită imaginea pentru a se reda tonurile este dublu față de modelele anterioare, la o analiză amănunțită observându-se însă că tonurile de negru nu sunt atât de intense ca în cazul altor modele. Se remarcă funcția Contrast Enhancer prin care contrastul este adaptat automat în anumite zone, astfel încât să crească profunzimea și să se creeze un efect aproape tridimensional.

Un punct forte al ecranului este upscale-ul, imaginile de calitate inferioară fiind prelucrate cu succes și aduse la o calitate apropiată de cea 4K. Pe partea de redare a imaginilor în mișcare, lucrurile stau puțin mai slab, fiind întâlnit ceva mai mult blur decât în cazul altor ecrane.

În ceea ce privește funcțiile smart, se remarcă în primul rând sistemul de operare Tizen. Acesta și-a făcut debutul în seria din 2015, fiind primul sistem creat special pentru televizoare. Prin urmare, interfața este mult mai prietenoasă și mai rapidă. Trecerea dintr-un tip de conținut la altul se face instant, iar diversele aplicații se accesează și rulează la fel de rapid, fără lag. Vei putea chiar să deschizi mai multe aplicații și să faci două activități în același timp.

La nivelul conectivității se găsesc 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB, intrări Scart, video și component, conexiunea la internet putându-se stabili prin cablu sau wireless.

Modelul Samsung este un televizor atractiv per ansamblu, care oferă imagini de calitate și funcții smart avansate. Pentru a se încadra prețului, ecranul este ceva mai mic. În ciuda faptului că nu te vei bucura de o experiență UHD completă, diferența de calitate față de Full HD este clară.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Calitate 4K a imaginilor
  • Upscale eficient
  • Sistemul de operare Tizen
  • Conectivitate ridicată

Contra:

  • Deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.7
Display - 9.7
Conectivitate - 9.9

9.8

O alegere Smart UHD

Samsung 40JU6440 este un Smart TV cu rezoluție Ultra HD, pentru care vei plăti un preț destul de decent, în cazul în care îți dorești un asemenea gadget.

Vezi detalii
User Rating: 3.34 ( 10 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.