Samsung 40JU6400 – televizorul UHD entry-level

În ultima vreme, se pare că Samsung mizează pe faptul că utilizatorii vor să experimenteze calitatea UHD, așa că seria de televizoare 4K la prețuri mai mici este mai mult decât numeroasă. Samsung 40JU6400 este unul dintre aceste modele lansate în 2015. Are un preț de aproximativ 3899 lei (verifică preț actualizat), la fel ca mai toate modelele UHD entry ale coreenilor. Diferențele dintre ele sunt foarte mici, alegerea bazându-se pe preferințele de design și importanța acordată conectivității, acolo unde numărul de port-uri este în unele cazuri mai mare.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Altex.

Designul televizorului se apropie mai mult de seriile anterioare, acesta având un profil mai subțire, dar rama păstrându-și totuși o grosime mai mare. Noutatea este adusă de suportul plat cu o formă mai aparte. În privinţa carcasei, aceasta este alcătuită din plastic, dar are un aspect foarte calitativ. Liniile sunt păstrate simple, rezultatul fiind unul elegant iar, ca şi dimensiuni, întâlnim valorile de 917.7 x 535.7 x 62.6 mm.

Poze cu televizorul Smart UHD

Samsung 40JU6400

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are aceeași diagonală de 101 cm, ca și celelalte modele UHD entry, apărând prin urmare aceeași dilemă: merită să investești într-un model UHD de mici dimensiuni dacă pentru a te bucura pe deplin de calitatea 4K ai nevoie de un ecran mare? Răspunsul diferă în funcție de așteptările tale, însă o diferență de calitate față de Full HD există fără dubiu. Imaginile sunt redate la o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli, fiind de 4 ori mai clare decât cele Full HD.

Ecranul are un indice PQI de 900 din 2400, plasându-se destul de bine în ceea ce privește raportul general de calitate a imaginii, remarcându-se printre altele upscale-ul foarte eficient. Imaginile de calitate inferioară care provin din alte surse sunt astfel aduse la o calitate apropiată de cea 4K. Acest aspect este cu atât mai util cu cât conținutul nativ 4K este încă foarte greu de găsit la noi în țară. Dacă ar fi să remarcăm și un aspect mai slab, acesta ar fi reprezentat de blur-ul ceva mai mult la redarea imaginilor în mișcare.

Sistemul audio are o putere de 20 W, iar calitatea sunetului este asigurată de tehnologiile DTS Sound și Dolby Digital. Rezultatul este unul bun, experiența de vizionare fiind una echilibrată.

Funcțiile smart sunt susținute de un procesor Quad Core, așa că rulează foarte fluid. Conținutul este accesat într-un timp foarte scurt, iar trecerea de la conținutul online la cel TV se face instant. Sistemul de operare Tizen aduce o interfață mai intuitivă și mai prietenoasă, scăzând din dezavantajul care exista față de interfața webOS a celor de la LG.

La nivelul conectivității se găsesc 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB și intrări component, existând de asemenea funcții speciale pentru conectarea tabletei sau smartphone-ului și sincronizarea conținutului cu acestea. Cât priveşte conexiunea la internet, aceasta se poate stabili prin cablu sau wireless.

Modelul este un televizor potrivit pentru cei care vor să încerce un model UHD și sunt dispuși să facă un compromis în privința dimensiunilor ecranului.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Imagini de calitate 4K
  • Experiență smart îmbunătățită
  • Conectivitate ridicată

Contra:

  • Ecran de dimensiuni ceva mai mici pentru UHD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.3
Display - 9.2
Conectivitate - 9.5

9.3

O alegere accesibilă

Samsung 40JU6400 este un Smart TV cu rezoluție Ultra HD, ce te va încânta cu imagini vibrante, de o claritate incontestabilă.

Vezi detalii
User Rating: 3.13 ( 4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.