Samsung 40JU6000 – televizorul UHD de serie 2015 la preț bun

În contextul în care seriile lansate de producători în 2015 atrag prețuri mult mai mari față de cele anterioare, apariția unor modele precum Samsung 40JU6000 este foarte atractivă pentru cei care vor să fie la curent cu tehnologia fără a investi totuși un buget enorm. Are un preț de aproximativ 3699 lei(verifică preț actualizat), un preț foarte bun pentru dotările sale.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Televizorul arată foarte elegant și are un design ușor diferit față de cele actuale. Se remarcă astfel că ecranul este încadrat de o ramă ceva mai groasă, acest lucru nefiind însă negativ, ci dimpotrivă, ajutând la creșterea efectului de adâncime. Profilul rămâne ultra slim, iar picioarele laterale oferă o fixare sigură pe masă. Televizorul are dimensiunile de 917.7 x 535.7 x 62.6 mm.

Poze cu televizorul Smart UHD

Samsung 40JU6000

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 101 de cm, având dimensiuni decente, dar fiind însă ceva mai mic față de media pentru calitatea UHD. Imaginile beneficiază însă de o claritate foarte mare, fiind redate la 3840 x 2160 pixeli. Calitatea UHD este de 4 ori mai mare decât cea Full HD, așa că diferența este clar vizibilă. Diferența față de Full HD este vizibilă pentru orice tip de conținut, chiar și a celui care nu este nativ 4K. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei UHD Upscaling care curăță orice imagine de granulație și o aduce la o calitate apropiată de cea UHD.

Televizorul are un indice PQI pentru calitatea generală a imaginii de 800, ceea ce arată prezența și a unor tehnologii pe partea de culoare, contrast și redare a cadrelor în mișcare. Găsim așadar tehnologia PurColor pentru procesarea culorilor și Wide Color Enhancer pentru rafinarea acestora, tehnologia Micro Dimming Pro pentru stabilirea dinamică a constrastului și Contrast Enhancer pentru îmbunătățirea acestuia și tehnologia Auto Motion Plus pentru redarea fluidă a mișcării.

Rezultatul general este unul foarte atractiv pentru acest nivel de preț. Sistemul audio nu se face remarcat în mod special, redând un sunet de calitate standard.

În ceea ce privește funcțiile smart, televizorul se descurcă foarte bine la acest nivel și punctează destul de mult în fața altor modele. Acest lucru se datorează în primul rând interfeței Tizen susținute de un procesor quad core. Interfața Tizen este prima creată special pentru televizoare smart, experiența de navigare primind un upgrade important. Astfel, meniul este mult mai ușor accesibil și oferă la rândul său acces rapid la aplicații și funcții. Sistemul de operare poate memora conținutul utilizat pentru a face recomandări ulterioare în baza acestuia și a-l plasa mai la îndemână pe ecran. Timpii de așteptare sunt foarte reduși, conținutul fiind optimizat pentru tv. De asemenea, funcțiile includ posibilitatea sincronizării în mod instant a ecranului televizorului cu cele ale smartphone-urilor sau tabletelor.

La nivelul conectivității vei găsi 3 port-uri HDMI, 2 port-uri USB și intrări component, suficiente pentru a-ți permite să asociezi orice dispozitive externe dorești. Conexiunea la internet se poate stabili wireless sau prin cablu.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • smart TV
  • rezoluţie Ultra HD
  • design impresionant
  • funcţii avansate

Contra:

  • prețul extrem de piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.6
Display - 9.4
Conectivitate - 9.6

9.5

O alegere premium

Samsung 40JU6000 este un televizor UHD de serie 2015 disponibil la un preț sub 4000 de lei, care oferă însă o experiență atractivă. Raportul calitate-preț este unul foarte bun.

Vezi detalii
User Rating: 3.96 ( 4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.