Samsung 40J6300 – televizorul Full HD curbat

Samsung 40J6300 este un televizor pentru cei care vor să beneficieze de experiența de vizionare pe un ecran curbat fără a investi foarte mult în acest lucru. Deși categoria de vârf este considerată a fi cea a modelelor curbate UHD, calitatea Full HD este pusă în evidență la fel de bine pe un astfel de ecran. Are un preț de aproximativ 3199 lei (verifică preț actualizat). Având în vedere faptul că avem de-a face cu un model Full HD curbat, prețul este unul bun. Modelul este atractiv pentru cei care vor să încerce o experiență nouă de vizionare, întâlnită de obicei la modelele UHD de dimensiuni mari, mai greu accesibile.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Designul televizorului se face bineînțeles remarcat prin faptul că este curbat. Acest lucru îmbunătățește vizionarea clasică prin creșterea efectului de adâncime, privitorul fiind astfel introdus în acțiune, experiența devenind una mai interactivă.  Rămâne însă de văzut dacă acest lucru reușește să fie exploatat pe măsură pe un ecran de dimensiuni ceva mai reduse față de cele standard curbate. Dimensiunile televizorului sunt de 915.9 x 533.6 x 92.0 mm, remarcându-se în același timp faptul că modelul nu este cel mai subțire. Nici rama nu este foarte subțire, așa că se poate vedea că designul a avut de suferit în vederea scăderii prețului. Finisajul este însă atractiv, iar suportul este foarte plat și adaugă un plus de eleganță.

Poze cu televizorul Smart

Samsung 40J6300

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 101 cm și o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, imaginile având o claritate ridicată și beneficiind în același timp de culori foarte vii. Contrastul ridicat este obținut prin MicroDimming, fiecare imagine fiind împărțită în bucăți mai mici în care urmează să fie comparate tonurile de alb și negru, astfel încât să fie redate cele mai intense. Prin comparația pe mai multe bucăți, contrastul poate fi reglat dinamic, exact acolo unde este nevoie. Redarea cadrelor în mișcare se face cu ajutorul tehnologiei Auto Motion Plus care adaugă cursivitate mișcării și se folosește de curbura ecranului pentru a oferi acesteia un efect de descompunere detaliată.

Sunetul completează eficient experiența de vizionare, având o putere de 20 W și beneficiind de o serie întreagă de tehnologii de procesare. Găsim așadar tehnologiile Dolby Digital Plus și DTS Studio Sound, precum și diverse moduri de redare.

Pe partea smart întâlnim un procesor Quad Core care asigură o fluiditate bună în interafața Samsung, având astfel acces rapid la aplicații și setări. Vei putea să navighezi în browser, să te joci și să postezi pe rețelele de socializare, la fel ca pe celelalte dispozitive smart. De altfel, vei putea chiar să faci mirroring între ecranul smartphone-ului și cel al televizorului, pentru a sincroniza conținutul. În ceea ce priveşte conexiunea la internet, aceasta se poate stabili wireless sau prin cablu.

Cu privire la port-uri, ai posibilități multiple de conectare la alte dispozitive, existând 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB și câte o intrare Scart, video composite și component. Port-urile te vor ajuta să adaugi o notă suplimentară de distracție prin asocierea consolelor de joc sau a unui PC. În același timp, vei putea reda conținut de calitate cu ajutorul unui player Blu-ray sau să vizionezi fotografii din vacanță ori să asculți muzică direct de pe un stick.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Ecran curbat
  • Sunet de calitate
  • Funcții smart atractive
  • Conectivitate ridicată

Contra:

  • Ecran de dimensiuni destul de reduse pentru ca experiența să fie bine pusă în evidență

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.5
Display - 9.4
Conectivitate - 9.5

9.5

Cu ecran curbat

Samsung 40J6300 este un Smart TV cu ecran curbat și o diagonală de 101 cm, ce oferă o experiență interesantă cu fiecare utilizare.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.