Samsung 40HU6900 – televizorul UHD accesibil

În condițiile în care producătorii de televizoare lansează modele din ce în ce mai performante și chiar cu tehnologie UHD la prețuri avantajoase, e de așteptat ca în următoarea perioadă să existe un val de înnoire a televizoarelor printre utilizatori. Pentru a încuraja valul de înnoire, Samsung a adus pe piață în 2014 mai multe serii de televizoare, pentru orice gusturi și orice buzunar. Exemplul cel mai concludent, în acest sens, este modelul Samsung 40HU6900, un televizor Smart UHD care îndeplinește cerințele iubitorilor de calitate și tehnologie. Televizorul poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 3500 lei (verifică preț actualizat), ceea ce îl pune în competiție atât cu modele Full HD, cât și cu modele UHD. Televizorul nu beneficiază de tehnologie 3D și nu are caracteristici de vârf dar, chiar și așa, rămâne atractiv.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Designul televizorului este asemănător cu cele ale modelelor de top ale seriei, remarcându-se prin linii fine și un aspect perfect plat. Pentru a scădea din preț, televizorul are mai puține inserții metalice și este alcătuit din plastic. De asemenea, față de modelele de vârf, televizorul are carcasa neagră. Aspectul ultra-slim a fost transformat doar în slim, dimensiunile fiind de 916.9 x 538.4 x 50.3 mm fără stand.

Poze cu televizorul Ultra HD Samsung 40HU6900

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul UHD are o diagonală de 101 cm și o rezoluție pe măsură de 3840 x 2160 pixeli. Imaginile sunt redate în aspect 16:9, iar pentru calitatea acestora contribuie o serie întreagă de tehnologii. Prima dintre acestea este asigurată de motorul grafic UHD care permite procesarea surselor 4k și chiar și procesarea imaginilor de rezoluție mai slabă pentru a le reda la o calitate mai apropiată de UHD. Calitatea UHD oferă imagini de 4 ori mai clare decât în cazul unui televizor Full HD.

Tehnologia Clear Motion Rate asigură redarea clară a imaginilor în mișcare, îndepărtând blur-ul și scoțând la iveală detalii ascunse.

Procesorul Quad Core contribuie atât la procesarea imaginilor și la îmbunătățirea interfeței cu utilizatorul, cât și la funcțiile smart. Procesorul asigură o fluiditate ridicată în multitasking, rularea de aplicații sau navigarea pe internet. Timpii de așteptare sunt reduși la minimum. Utilizatorii vor putea urmări filme și seriale online, distribui videoclipuri și posta pe rețelele de socializare.

Funcția Multi-Link permite vizualizarea mai multor ecrane în același timp și desfășurarea de activități în multitasking pe fiecare dintre ele. În plus, prin tehnologia Future Ready, televizorul poate fi upgradat ulterior la tehnologiile UHD viitoare, astfel încât să nu fie nevoie de cumpărarea unui televizor nou.

Sistemul audio este de tip Down Firing și are o putere de 20 W. Sunetul este asigurat de tehnologia Dolby MS11.

Pentru controlul televizorului pot fi folosite cele două telecomenzi performante cu care vine la pachet sau prin mișcările mâinilor, televizorul recunoscând o serie de gesturi și făcând posibil controlul cu o simplă atingere.

Conexiunea la internet se poate stabili prin wireless sau prin cablu.

La nivelul conectivității, televizorul beneficiază de 4 port-uri HDMI, 3 port-uri și câte un port Scart, video composite și de component. Prin funcția Smart View, televizorul se poate conecta la smartphone sau tabletă pentru a reda sau distribui conținut, acestea putând fi folosite și pe post de telecomandă. Televizorul mai beneficiază de un tuner digital DVB-T/C/S2.

Păreri pro şi contra

Pro

  • elegant,
  • Ultra HD,
  • 101 cm,
  • Smart TV

Contra:

  • prețul incredibil de mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

Samsung 40HU6900 este un Smart TV, cu pune accentul pe rezoluția Ultra HD, pentru ca utilizatorul să se bucure de cea mai interesantă experiență.

User Rating: 3.75 ( 4 votes)

Un comentariu

  1. web browserul lasa de dorit, in sensul ca unele site-uri de streaming functioneaza, altele nu
    sau cand functioneaza, streamingul se reda intrerupt

    exista o alta varianta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.