Samsung 40H5030 – un model convențional de calitate

Televizorul Samsung 40H5030 este un model recent lansat, mai exact undeva la începutul anului 2014. Acest model are o diagonală de 40 inch, respectiv 101 cm și face parte din categoria televizoarelor convenționale, non-smart și fără să conțină funcția 3D. Acest tip de televizor satisface nevoile de bază ale utilizatorilor clasici, care nu au nevoie de o conexiune la internet prin intermediul televizorului și, totodată, care nu sunt interesați de vizionarea de filme 3D la domiciliu. Cu toate că, la prima vedere, televizorul pare simplu, acesta conține tehnologie de ultimă generație, oferă utilizatorilor imagini clare, cu un contrast bun și culori vii, în Full HD. La prețul de 2000 lei (verifică preț actualizat), posibilii cumpărători se pot bucura de un design minimalist.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

Acest model nu este la fel de subțire precum celelalte televizoare din seriile mai avansate, precum H7000 sau H8000, însă poate fi un dispozitiv foarte plăcut la vedere, mai ales dacă este amplasat pe un perete cu ajutorul unui stand special sau alegând unul dintre modelele compatibile Samsung, înscrise în manualul de utilizare digital. Modelul are o grosime de 7 cm fără a lua în calcul grosimea standului, o lățime de 90.82 cm și o înălțime de 57.82 cm, împreună cu standul. Greutatea sa este de doar 8,3 kg și putem spune că se va integra perfect chiar și într-un dormitor mai mare, în cazul în care se respectă distanța de minim 3 metri față de poziția utilizatorului.

Poze cu televizorul Samsung 40H5030

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul de 101 cm are o rezoluție de 1920 x 1080, iar imaginea acestuia este redată cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație Mega DCR, Wide Color Enhancer Plus, Natural Mode Support și film Mode. Aceste funcții pot fi accesate în meniul televizorului și pot fi schimbate ori de câte ori este nevoie. De asemenea, tehnologia nivelului de Clear Motion Rate este de 100, ceea ce înseamnă că imaginea va fi redată la 100 Hz, reprezentând 1 frame/secundă. Caracteristica Clear Motion Rate a fost inventată de către inginerii Samsung în încercarea de a evita neclaritatea în mișcare.

De aceea, compania coreeană a insistat asupra acestui aspect, adăugând un nou mod al imaginii și anume modul Fotbal. Acesta asigură claritatea și intensitatea culorilor, dinamismul imaginii, un efect multi-surround și, cel mai important, mărirea unor zone ale ecranului pentru a putea analiza detaliile din timpul meciurilor, prin simpla apăsare a unui buton de pe telecomandă.  

În ceea ce privește sunetul, sistemul audio al televizorului este de tip Down Firing + Full range, ceea ce înseamnă ca sunetul va fi solid pe toată durata funcționării. Boxele de câte 10 W fiecare sunt îmbunătățite prin caracteristici precum Dolby Digital Plus, Dolby Digital Pulse, DTS Studio Sound, DTS Premium Sound 5.1 și Auto Volume Leveler, pentru un sunet uniform, puternic și clar. Pentru o experiență ideală, utilizatorii pot conecta modelul Samsung 40H5030 cu sisteme audio prin HDMI sau prin cablu optic digital.

Televizorul dispune și de un port USB 2.0, o intrare component, o intrare SCART și o intrare video composite. Player-ul multimedia este integrat, așadar utilizatorii vor putea să asculte muzică, să vizioneze filme de pe dispozitive externe cu subtitrări, sau să se bucure de o prezentare cu imagini cu ajutorul unui USB sau HDD. Această funcție poartă numele de ConnectShare Movie și este important de menționat întrucât asigură posibilitatea vizionării video-urilor downloadate de pe internet, din categoria oricărui format.

Păreri pro şi contra

Pro

  • elegant,
  • Full HD,
  • 101 cm,
  • HDMI,
  • preț decent

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

Samsung 40H5030 este unul dintre modelele ce face parte din cea mai nouă gamă a producătorului corean, menită să îți creeze adevărate momente de relaxare.

User Rating: 3.75 ( 6 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.