Samsung 32J5500 – televizorul Full HD cu interfață smart dedicată

Dacă anul trecut problema principală a multora dintre televizoarele smart era faptul că oferă un control rigid asupra funcțiilor și că timpii de așteptare sunt lungi, anul acesta lucrurile stau mult mai bine, fiecare producător lucrând intens la optimizare. Samsung a făcut un pas destul de mare, propunând un sistem de operare creat special pentru televizoarele smart. Modelul Samsung 32J5500 face parte din seria Full HD pe 2015 care se bucură de acest upgrade important. Are un preț de aproximativ 1795 lei(verifică preț actualizat). Raportat la modelele de anul trecut prețul este foarte mare, însă upgrade-urile își spun cuvântul.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Televizorul beneficiază de altfel și de upgrade-ul la nivelul designului. Urmând liniile noii serii, televizorul este alcătuit într-o combinație de negru și argintiu și are un profil ultra slim îmbunătățit. Modelul are dimensiunile de 721.4 x 424.8 x 66.6 mm și o ramă ceva mai groasă față de cele pe care le întâlnim în cazul LG. Designul rămâne însă o chestiune legată de gust. Suportul este unul decorativ, fiind alcătuit din piciorul de fixare și două brațe laterale care asigură echilibrul. Televizorul are o greutate de doar 5.1 kg, așa că poate fi mutat cu ușurință și poate fi plasat la fel de ușor pe perete.

Poze cu televizorul Smart

Samsung 32J5500

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 80 de cm, fiind una standard, cu o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli și redă imagini deosebit de clare. În cazul în care ai avut înainte un televizor clasic sau de calitate HD, vei observa ușor diferența de calitate. Imaginile sunt procesate folosind tehnologia HyperReal Engine, astfel încât să atingă un grad de realism ridicat. La acest lucru contribuie și tehnologiile Wide Color Enhancer (Plus) pentru reglarea culorilor sau Mega Contrast pentru îmbunătățirea contrastului. Acesta este stabilit deja prin Micro Dimming, imaginea fiind împărțită în multe blocuri pentru compararea tonurilor și alegerea celor mai intense.

Rezultatele fiind și îmbunătățite, contrastul atinge o valoare foarte ridicată. Ecranul are mai multe moduri automate de vizionare, care reglează automat setările pentru diferite tipuri de conținut (sport, filme, jocuri etc), putând însă să setezi și manual valorile preferate. Televizorul are un indice PQI de 400 pentru calitatea generală a imaginii, plasându-se destul de bine pentru categoria sa.

La nivelul funcțiilor smart lucrurile stau foarte bine, experiența fiind mult mai inteligentă și mai interactivă. Meniul oferit de interfața Tizen este mult mai intuitiv, oferind acces rapid la orice tip de conținut. Revenirea pe o anumită pagină se face instantaneu, la fel ca trecerea de la conținutul online la cel tv și invers.  În plus, atunci când revii dintr-un mod în altul (online – tv), activitatea ta este reținută și se reia de acolo de unde ai rămas. Funcțiile smart sunt susținute de un proces quad core care oferă un multitasking fluid și timpi de așteptare mult mai scurți.

La nivelul conectivității vei găsi 3 port-uri HDMI, 2 port-uri USB și intrări component, iar conexiunea la internet se poate stabili wireless sau prin cablu.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • imagini de calitate Full HD procesate în detaliu
  • funcții smart complexe
  • conectivitate bună

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Display - 9
Conectivitate - 9

9

O alegere Smart

Samsung 32J5500 este un televizor Full HD de serie nouă, upgradat pe toate nivelurile. Modelul are un preț ceva mai mare față de cele anterioare, fiind potrivit pentru cei care își doresc să țină pasul cu tehnologia.

Vezi detalii
User Rating: 2.65 ( 12 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.