Samsung 32J5200 – televizorul de familie

În ultima vreme, Samsung pare să preia destul de multe aspecte de la LG în ceea ce privește televizoarele, ultimele serii făcând trimiteri clare la concurență. În cazul modelului Samsung 32J5200, este vorba atât de aspecte la nivelul desginului, cât și de aspecte ce țin de funcțiile smart. Are un preț de aproximativ 1899 lei (verifică preț actualizat), încadrându-se după ne-am obișnuit în grila de prețuri mai mari pentru 2015. Cu toate astea, este potrivit pentru tine dacă îți dorești Full HD bun pe partea smart și te atrage un design mai robust.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Ceea ce face trimitere la LG, la nivelul designului, sunt picioarele laterale folosite pe post de suport. Acestea au reprezentat o semnătură pentru multe dintre modelele Full HD din 2014 ale celor de la LG și se pare că s-au dovedit a fi destul de populare. Cei de la Samsung au optat însă pentru o construcție mai robustă a picioarelor, aspect ce se prelungește asupra întregii carcase. Astfel, privit din profil, televizorul nu este dintre cele ultra slim, iar în același timp nici rama nu este prea subțire, modelul având dimensiunile de 741 x 435 x 69 mm. În ceea ce priveşte carcasa, aceasta este complet neagră, având un aspect elegant.

Poze cu televizorul Smart

Samsung 32J5200

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 80 cm, fiind unul standard. Imaginile sunt redate la o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, asigurând o experiență de vizionare interactivă, iar tu te vei simți mult mai aproape de acțiune datorită clarității îmbunătățite și culorilor ce par naturale. Având de-a face cu un model Samsung de serie 2015, acesta este încadrat pe scara PQI (Picture Quality Index). Televizorul are un indice PQI de 200, cu alte cuvinte fiind unul entry-level. Nu avem de-a face cu cele mai interesante imagini procesate, dar calitatea generală este una decentă.

Raportul  între claritate, contrast, culoare și redarea imaginii este echilibrat. La baza imaginilor se află tehnologii precum HyperReal Engine pentru procesarea în detaliu, Mega Contrast pentru stabilirea tonurilor celor mai profunde de alb și negru și Wide Color Enhancer pentru reglarea saturației și luminozității culorilor.

La fel cum ne-am obișnuit, există mai multe moduri de vizionare care fac reglări de imagine în funcție de conținutul urmărit. Așadar, atunci când nu vrei să faci setările manual, poți opta pentru modurile automate Film, Sport, Game etc.

Sistemul audio este ușor dezamăgitor, având o putere de 10 W, însă continuă să aibă la bază tehnologiile DTS Studio Sound și Dolby Digital Plus.

În ceea ce privește partea smart, aceasta a fost îmbunătățită sub aspectul interfeței și accesibilității. Noua interfață este mult mai intuitivă și mai ușor de folosit, aducând mai mult cu webOS-ul LG. Aplicațiile, browserul și meniurile rulează fluid, fără lag și fără timpi lungi de așteptare. Spre deosebire de îmbunătățirile pe partea de imagine, care pot fi mai puțin vizibile, cele de pe partea smart sunt mult mai evidente, upgrade-ul față de seriile precedente fiind unul destul de mare.

Cu excepția port-ului USB care se găsește în partea laterală a carcasei, restul port-urilor se găsesc pe spate. Numărul de port-uri a fost redus, având la dispoziție 2 port-uri HDMI, o intrare Scart și una de rețea. Există de asemenea tehnologiile Wi-Fi și Bluetooth, precum și un tuner digital DVB-T, DVB-C.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Design plăcut
  • Construcție stabilă
  • Funcții smart îmbunătățite

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Display - 8.4
Conectivitate - 8.6

8.6

O alegere Smart accesibilă

Samsung 32J5200 este un Smart Tv cu o diagonală de 80 cm, și un preț destul de rezonabil pentru experiența ce o oferă fiecărui utilizator.

Vezi detalii
User Rating: 3.7 ( 8 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.