Samsung 28J4100 – televizorul de brand pentru dormitor

Samsung 28J4100 este un televizor non-smart destul de scump, potrivit pentru cei hotărâți că vor un model Samsung de dimensiuni mai mici pentru dormitor. Trebuie să fii însă un fan destul de înrăit Samsung pentru a ţi se părea că alegerea este atractivă. Începând cu designul destul de clasic și până la performanța nu foarte impresionantă a ecranului, pachetul pare să fie o victimă ușoară pentru competiție. Are un preț de aproximativ 1199 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de mare pentru dotările pe care le oferă, modelul de față fiind exemplul perfect pentru faptul că de multe ori plătești în primul rând brandul. Prin urmare, achiziția nu este chiar cea mai inspirată.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Altex.

Designul este foarte simplu și destul de robust pentru un model de aceste dimensiuni, în sensul că rama și carcasa nu sunt tocmai subțiri. Carcasa este neagră în totalitate, în timp ce suportul este argintiu, combinația cromatică fiind totuși una destul de reușită. Televizorul are dimensiunile de 643.4 x 389.3 x 70 mm, fiind destul de mic pentru a-și putea găsi loc chiar și pe un birou sau pe un perete. Având greutatea de doar 4.4 kg, acesta este cu atât mai ușor de poziționat în aceste locuri.

Poze cu televizorul

Samsung 28J4100

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 68 de cm, fiind potrivit pentru dormitor, iar imaginile sunt redate la o rezoluție HD de 1366 x 768 de pixeli. Având în vedere dimensiunile și randamentul, ecranul poate fi utilizat ușor pe post de monitor pentru PC sau laptop, ajutând astfel la economisirea spațiului din dormitor. Modelul este unul din 2015, așa că poate fi comparat cu alte modele Samsung, folosindu-se indicele PQI. Mai exact, este vorba de un indice de calitate a imaginii (Picture Quality Index) la calcularea căruia se iau în considerare factori precum culoarea, rezoluția, luminozitatea, contrastul etc.

În cazul de față, modelul are indicele PQI de 100, fiind încadrat în categoria entry-level de performanță. Contrastul se stabilește însă dinamic, fiind destul de ridicat și oferind rezultate decente. De asemenea, există mai multe moduri de vizionare prin care setările se reglează automat în funcție de tipul de conținut (ex. Film, Sport, etc). Așadar, conținutul HD ți se va părea destul de bun dacă până acum ai avut un televizor clasic. Dacă, în schimb, urmărești trecerea profund vizibilă la un nivel superior de calitate a imaginii, s-ar putea ca alte modele să ți se pară mai atractive.

Dacă la partea de imagine televizorul nu impresionează, la partea de sunet stă foarte bine, cu difuzoare ce oferă un sunet cu o putere de 20 W, volumul fiind mai mult decât potrivit la un televizor pentru o cameră mică. Sunetul este asigurat de tehnologiile Dolby Digital Plus și DTS Studio Sound, fiind prin urmare nu doar puternic, ci și clar și fără distorsiuni.

În ceea ce privește conectorii, vei avea la dispoziție 2 port-uri HDMI, 1 port USB și câte o intrare Scart, video composite și component. Prin urmare, vei putea conecta televizorul ușor la un laptop, PC, o consolă de jocuri sau un player DVD sau Blu-ray. În același timp, vei putea viziona fotografii și filme sau asculta muzică direct de pe un stick de memorie sau HDD extern.

Păreri pro şi contra

Pro

  • Sunet de calitate superioară
  • Conectivitate bună

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 7.8
Display - 7.3
Conectivitate - 7.5

7.5

O alegere bună

Samsung 28J4100 este un televizor cu o diagonală suficient de bună pentru dormitorul copiilor sau de ce nu pentru bucătărie.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.