Samsung 28D310 – televizorul util pentru dormitor

Un televizor de dimensiuni mai mici pentru dormitor poate fi folosit și pe post de monitor, fiind astfel cu atât mai util și îmbunătățind totodată experiența de joc. În același timp, televizorul este ușor de poziționat pe perete, în oricare dintre situații fiind economisit foarte mult spațiu. Samsung 28D310 este un astfel de televizor, potrivit să fie utilizat și pe post de monitor și care își găsește loc ușor în camerele mai mici. Are un preț de aproximativ 929 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de atractiv dacă avem în vedere funcțiile pe care le oferă.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Designul nu punctează foarte mult pe partea estetică, încadrându-se mai mult în liniile clasice de la începutul televizoarelor HD. Carcasa are un profil ceva mai gros, iar rama nu este nici ea foarte subțire. Suportul este unul simplu, plat și de mică înălțime, televizorul având dimensiunile de 643.4 x 396.5 x 62.9 mm și o greutate de 4.2 kg. Pentru fixarea pe perete se folosește un sistem VESA 100 x 100.

Poze cu televizorul

Samsung 28D310

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 70 de cm, fiind mult mai generos față de un monitor. În același timp, unghiurile de vizualizare sunt mai ample, atingând 178 de grade pe orizontală și verticală, iar timpul de răspuns este de 8 ms. Imaginile sunt redate la o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli și o luminozitate continuă de 300 cd/mp. Imaginile au astfel o claritate bună, iar luminozitatea susține un contrast ridicat. Contrastul nativ este de 1200:1, așa că tonurile de alb și negru sunt foarte intense.

Se remarcă existența funcției Fotbal 2.0, care permite împărțirea ecranului în 9 secțiuni și mărirea acestora pentru a observa detalii la o claritate ridicată. De asemenea, trecerea de la modul TV la cel PC se poate face foarte rapid, astfel încât să poți verifica mail-ul sau să lucrezi în timpul pauzelor de la meci.
La partea de sunet televizorul se apropie mai mult de un monitor, fiind dotat cu difuzoare cu puterea de 10 W. Sunetul compensează însă prin claritatea și spectrul larg de frecvențe asigurate de tehnologiile Dolby Digital Plus/Pulse și DTS.

Televizorul nu beneficiază de funcții smart dar, după cum am spus anterior, oferă posibilitatea trecerii rapide de la conținutul TV la cel PC. În același timp, există posibilitatea conectării mai multor dispozitive externe pentru redarea de conținut. Poți asocia astfel playere DVD sau Blu-ray, console de joc, sisteme audio externe, stick-uri, HDD-uri, tablete etc. Ai la dispoziție 2 port-uri HDMI, 1 port USB și câte o intrare Scart, video composite și component.

Modelul Samsung este un televizor HD atractiv, ce poate fi folosit cu succes pe post de monitor, redând imagini de joc mai atractive pe ecranul generos. În același timp, în ciuda faptului că nu dispune de funcții smart, televizorul compensează prin mai multe aspecte și face lipsa funcțiilor smart mai puțin deranjantă (acolo unde e cazul).

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Funcții speciale pentru redarea de conținut
  • Trecerea rapidă de la un tip de conținut la altul
  • Posibilități multiple de conectare la alte dispozitive

Contra:

  • Nu este Smart

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.1
Display - 8.9
Conectivitate - 8.9

9

O alegere accesibilă

Samsung 28D310 este un televizor cu un raport calitate-preț excelent, ce se potrivește celor ce nu sunt interesați de modelele Smart.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.