Saeco Incanto HD8917/09 – o cafea preparată în stil italian

Cum poate începe o zi mai bine, dacă nu cu o cafea care să îți inunde papilele gustative și să îți trezească toate simțurile? Dar hei, pentru asta ai nevoie și de un espressor care să prepare cafeaua precum un barista adevărat. Și ce să vezi, tocmai am dat peste unul automat, care face treaba ca la carte. Este vorba despre modelul Saeco Incanto HD8917/09, pe care îl găsești în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 2360 lei(verifică preț actualizat). Deși la prima vedere prețul pare destul de mare, ei bine, vorbim de un preț corect. Espressorul este un model extrem de performant capabil să realizeze mai multe tipuri de băuturi pe bază de cafea, similare cu ceea ce vei primi într-un restaurant.

Espressorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Cel și evoMAG.

Din punct de vedere al designului, vorbim de un espressor foarte elegant, ce se va încadra perfect într-o bucătărie modernă. Are destul de multe accente din inox, ce îi conferă rafinament. Este o prezență ceva mai solidă față de un espressor manual. Cântărește 7,2 kg și are dimensiunile de 215 x 429 x 330 mm, ceea ce înseamnă că ocupă un spațiu semnificativ pe blatul din bucătărie. Nu este varianta cea mai potrivită pentru o bucătărie foarte mică. Cert este că va trebui să îl așezi în apropierea unei prize. Are un cablu de alimentare a cărui lungime este de 0,8 m.

Poze cu Saeco Incanto HD8917/09

Saeco Incanto HD8917/09

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Espressorul este un model automat, cu o putere de 1850 W, capabil să prepare mai multe specialități pe bază de cafea printr-o simplă apăsare de buton: espresso, espresso lung, cappuccino, precum și latte macchiato.  Concentrația dorită tu o alegi din cele 5 valori disponibile. Mai mult de atât, espressorul vine dotat cu funcția de memorare, astfel încât odată ce ai găsit rețeta preferată, să o poată repeta de fiecare dată.

Funcționează doar cu cafea boabe. Încorporează o râșniță din ceramică, cu 5 setări ajustabile, astfel încât să granulația cafelei să fie stabilită după placul tău, de la cea fină, necesară unui expresso de calitate și până la cea dură, potrivită unei cafele ceva mai slabe. În plus, o cafea proaspăt râșnită te va ”îmbăta”cu o aromă intensă de fiecare dată. E adevărat, aici va conta mult și calitatea cafelei pe care o vei folosi. Eu am testat până acum Julius Main, Lavazza și Jacobs. Prima mi-a plăcut cel mai mult. Este și ceva mai aromată.

Rezervorul are o capacitate de 1,8 l, așa că nu vei fi nevoit să îl verifici după fiecare ceașcă preparată. Dacă la alte espressoare vei vedea că pot prepara două cești de cafea în același timp, ei bine în cazul modelului nostru, nu se aplică această regulă. Și nu pentru că nu ar fi capabil, ci doar pentru faptul că în partea stângă este așezat recipientul pentru lapte, iar asta face imposibilă introducerea sub gurile de scurgere a două cești în mod simultan.

Ușurință în utilizare

Este ușor de utilizat, mai ales după ce vei găsi rețeta care să fie pe placul tău. Sistemul de spumare este și el tot automat, așa că va trebui doar să te asiguri că ai lapte în recipient, iar aparatul va face toată treaba, fără să murdărească blatul mobilei de bucătărie, așa cum se întâmplă adesea în cazul unui espressor manual. Ce ar mai fi important de menționat la sistemul de spumare, ar fi faptul că recipientul de lapte trebuie ținut în frigider și ar fi bine ca o dată la 2-3 zile să fie golit complet și ulterior spălat și reumplut cu lapte proaspăt. Nu de alta, dar laptele se și acrește și dacă nu se golește recipientul complet, nu vei face altceva decât să pui un lapte proaspăt, peste unul expirat.

Întreținerea sa nu este deloc complicată. Are un sistem de autocurățare bine pus la punct, așa că periodic va trebui să folosești o soluție specială de curățare(se găsește destul de ușor), iar apartul va face toată treaba. Beneficiază chiar și de o funcție de curățare a dispozitivului de spumare. Așa te încurajez să o folosești zilnic, pentru ca laptele să nu se usuce în sistemul espressorului.

Acum că deja știi cum funcționează micul barista din bucătărie, sunt sigură că vei tânji după o cafea corect preparată.

Păreri pro şi contra

Pro

  • versatil
  • design elegant
  • funcția de auto curățate
  • râșniță din ceramică
  • ușurință în utilizare

Contra:

  • prețul destul de piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 10
Performanțe - 10
Ușurință în utilizare - 9.7

9.9

O alegere irezistibilă

Saeco Incanto HD8917/09 este un espressor automat, ce prepară o cafea corectă, care îți inundă papilele gustative de la prima picătură.

Vezi în magazin
User Rating: 3.27 ( 19 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.