Robotul 360 S10 – este extrem de precis, eficient și are o tonă de funcții!

Testăm un nou robot de aspirare, iar “frumușelul” acesta este nimeni altul decât cel mai nou model al brandului 360. Este vorba despre S10, un nume simplu și ușor de reținut. Despre 360 v-am mai vorbit în trecut. Am mai testat de la ei și modelele anterioare de roboței și am văzut ce salturi au făcut de la o generație la alta și cum au ajuns să se bată în performanțe cu greii din piață ca să zic așa. 360 S10 este un roboțel care nu doar că arată extrem de bine, dar are și foarte multe de oferit.

Ce găsim în cutie?

Ca și modelele anterioare vine într-o cutie compactă, însoțit de o mulțime de accesorii. Și-avem așa la interior: manualul de utilizare și garanția, robotul de aspirare, mopul cu o lavetă de șters, o mulțime de ștechere pentru orice tip de priză, încărcătorul și dock-ul de încărcare. Robotul vine deja cu toate periile montate, precum și cu recipientul de colectare și rezervorul de apă așezate pe poziții. Așadar după cum v-ați dat seama, avem de-a face cu un roboțel 2 în 1, care și aspiră, și șterge podeaua.

Design

Are un design complet schimbat față de generația anterioară, mai elegant, mai rafinat, mai modern ca oricând. De data aceasta este complet negru, lucios. La prima vedere ai senzația că senzorul LIDAR a dispărut, dat fiind că turnul care găzduia până acum senzorul, nu mai este. Însă de fapt el a fost ascuns în roboțel, astfel încât micuțul acesta să fie mai scund decât competitorii săi, cu aproximativ 1,cm și jumătate și să se poată strecura pe sub mult mai multe obiecte de mobilier, fără riscul de a rămâne blocat pe undeva. Mai mult de atât, dacă majoritatea roboțeilor de pe piață au un singur senzor lidar, 360 S10 vine echipat cu 3 senzori LIDAR, care, împreună cu algoritmul SLAM, conferă o perspectivă 3D a suprafețelor. Astfel, maparea este mult mai precisă, evitarea obstacolelor se face mult mai bine, iar aspirarea devine mai eficientă. În plus arată și foarte bine. În momentul funcționării, vei vedea un joc de lumini albastre care va fi un magnet pentru copii sau animalul de companie.

Vine cu 3 senzori LIDAR

Senzorii LIDAR folosesc de data aceasta noua tehnologie Direct Time of Fligth, care spre deosebire de tehnologia LDS tradițională este mult mai eficientă. Deasupra se păstrează în continuare butoanele fizice, cel de pornire/oprire și butonul home pentru alimentare. Recipientul de colectare este destul de generos, are o capacitate de 0,5 l. Se scoate și se așează pe poziții cu ușurință, iar golirea lui este extrem de simplă, apeși butonul acesta și gata, gunoiul pică, fără a fi nevoit să te atingi de el. Pot aspira fără probleme un apartament de 60 mp, cam de 3-4 ori, după care senzorul mă anunță când ar trebui să îl golesc. Filtrul HEPA este protejat de un strat de pânză care împiedică îmbâcsirea lui rapidă.

Dotări

Rezervorul de apă îl găsim de această dată poziționat dedesubt. Are o capacitate de 520 ml, de aproape 3 ori mai mare față de generația anterioară. Mă bucur să văd că au rezolvat acest neajuns al fratelui mai mare. Este dotat cu o pompă motorizată, ce îi permite să ajusteze cantitatea de apă în funcție de suprafața pe care se află. Mai mult de atât, permite folosirea dezinfectanților pentru spălarea pardoselilor. Este prima dată, când văd că un producător recomandă folosirea soluțiilor de igienizare atunci când vine vorba de un device de genul acesta, iar asta îmi place. Avem nevoie mai mult ca oricând să ne simțim în siguranță. De rezervor se atașează și mopul roboțelului de aspirare.

Peria principală are și ea un sistem de prindere diferit față de celelalte modele de pe piață, se prinde cu un clips, simplu de scos și de repoziționat. Periile se curăță de păr cu ușurință, folosind accesoriului de curățare, pe care îl vei găsi în vecinătatea recipientului de colectare.

Roboțelul are o putere de 3300 Pa, de aproape 2 ori mai mult decât mulți roboței din piață care sunt clasați foarte bine în topuri. La putere maximă este capabil să aspire cam orice resturi întâlnește pe podea, chiar și piesele mici de lego. Oferă 3 moduri de aspirare: modul vacuum, modul mop și modul vacuum + mop.

Roțile acoperite cu un strat gros de cauciuc sunt motorizate. Ele sunt construite astfel încât să poată escalada praguri de 2 cm fără probleme. Bumper-ul de absorbție a șocurilor este și el prezent. În general recunoaște obstacolele din jurul lui, însă uneori mai atinge anumite obiecte, dar nu se lovește de ele cu putere.

Senzori

360 S10 este dotat cu o mulțime de senzori pentru o aspirare mai eficientă și mai precisă ca oricând, indiferent de tipul de suprafață. Pe lângă cei 3 senzori LIDAR, mai vine echipat și cu un senzor ultrasonic, ce îi permit să identifice tipul de suprafață pe care se află, astfel încât să mărească sau să reducă puterea de aspirare. Cei 6 senzori anticădere îl ajută să recunoască trepte, margini sau orice alte zone periculoase, astfel încât să evite accidentele.

Ce funcții aduce 360 S10?

Montarea roboțelului este simplă. Se atașează ștecherul potrivit încărcătorului, se conectează cablul de încărcare la docul, gândit să ascundă surplusul de cablu, pentru un aspect cât mai estetic. Roboțelul se poziționează astfel încât pinii metalici de pe dock să se conecteze cu pinii de pe roboțel. După ce îl pornești, pentru a te bucura de toată partea Smart a lui, descarci pe telefon aplicația 360, care îți oferă o mulțime de opțiuni:

1. În primul rând ai posibilitatea să controlezi roboțelul din orice colț te-ai afla și ai o conexiune bună la internet
2. Aplicația arată diferit, cum o accesezi, în primă fază îți arată câteva informații importante despre roboțel: câtă baterie mai are, uzura periilor și a filtrului, când trebuie să cureți senzorii, dar și shortcut-uri pentru moduri de curățare ( întreaga casă, carpet area, sofa area)
3. Poți vedea harta 2D, dar totodată îți oferă și o perspectivă 3D a locuinței.
4. Schimbarea setărilor de aspirare – aici ai de ales din 4 opțiuni cu intensitate diferită astfel încât să îl poți folosi în orice moment al zilei, indiferent că doarme cel mic sau ai nevoie să funcționeze la capacitate maximă. + 4 opțiuni pentru umezirea mopului
5. Programarea robotului de aspirare pentru a-și face treaba într-un anumit interval orar
6. Setarea de pereți virtuali sau zone pe care să le evite. Aici observăm că de acum putem seta chiar și no-mop zone. Acum avem posibilitatea să alegem din trei forme geometrice acest tip de suprafețe.
7. Managementul hărților – aplicația îți oferă posibilitatea de a salva mai multe hărți. La ce te ajută? În caz că ai o locuință cu etaj, vei putea salva hărțile pentru fiecare etaj în parte. Poate crea hărți chiar și în zone cu semnal Wi-Fi slab, ceea ce înseamnă că ar putea mapa și subsolul pentru a-l curăța.
8. Vine și cu un carpet mode, care deocamdată este în beta test. Este o funcție nouă pe care o poți personaliza: poți alege să aspire de două ori covorul, să detecteze singur zonele cu covoare, să mărească puterea de aspirare. În modul mop, roboțelul știe să evite zonele cu covoare.
9. Oferă posibilitatea de a selecta ordinea în care dorești ca roboțelul să aspire camerele.
10. Camerele pot fi denumite
11. Poți adăuga pe hartă și suprafețe acum, dining area, sofa area, carpet area și kid’s zone
12. Raportul de curățare este mult mai complex de această dată și mai ușor de urmărit
13. Control manual cu telefonul

În cazul în care vreți să porniți roboțelul prin comandă vocală, 360 S10 este compatibil atât cu Google Assistant, cât și cu Amazon Alexa.

Cum aspiră?

Bun, acum că am tot discutat despre specificații, schimbări, la ce ajută, hai să trecem și la partea practică. Dacă tot avem un roboțel atât de complex, am vrut să vedem cum se descurcă pe diferite suprafețe. Și l-am testat pe: parchet, gresie, mochetă și covor, iar în cele clipul de mai sus poți vedea de ce este în stare.

Mocheta o aspiră bine. Eu am pus și câteva obstacole în calea lui, astfel încât să vedem dacă reușește să le evite. Părul de pe mochetă îl aspiră fără probleme. Am aruncat si cus-cus pe mochetă, dar forma alimentelor alunecoase îl face pe roboțel să rateze  cam 2-3 bobițe.

Pe parchet se descurcă de minune. Aspiră resturile de pe podea, chiar și micile piese de lego, așa cum îți spuneam și mai devreme și nu este zgomotos nici măcar la putere maximă. Escaladează cu ușurință covoarele. Eu am avut unul cu un fir mediu ca și lungime, pe care a reușit să îl aspire ok.

La partea de mop, am vrut să văd cum se descurcă cu petele uscate, așa că am turnat cafea, am lăsat-o să se usuce, am pornit modul auto la partea de mop, astfel încât roboțelul să își dozeze singur apa în funcție de suprafața pe care o șterge și după cum puteți vedea se descurcă grozav.

Baterie

Are o baterie generoasă, de 5000 mAh, care îi asigură o autonomie de până la 3 ore de aspirare, la o putere de aspirare redusă. Este suficient încât să aspire suprafețe mari sau locuințe cu etaj.

Mentenanță

La partea de mentenanță, nu ai foarte multe de făcut. Practic roboțelul își face treaba, iar tu va trebui să golești periodic recipientul de colectare, să cureți periile din când în când de păr, să ștergi roboțelul, fiindcă uneori se mai așează praful pe senzori și au nevoie să fie curățați. Filtrul HEPA este lavabil, așa că îl poți introduce sub jet de apă pentru a-l curăța atunci când ți se pare că s-a îmbâcsit, îl lași la uscat, după care îl poți refolosi. La partea de mop, îți recomand să nu îl lași montat după folosire. Mopul fiind ud, riști să capete acel miros deranjant de îmbâcseală.

Preț

2700 lei la Geekmall

Concluzie

Nu-i unul dintre cei mai ieftini roboți de aspirare de pe piață, dar cu siguranță este unul dintre cei mai buni. Reușește să aspire cam tot ce îi iese în cale, șterge pe jos ca o adevărată gospodină, se strecoară pe sub majoritatea obiectelor de mobilier, este precis, reușește să ocolească majoritatea obstacolelor care îi ies în cale, iar mentenanța lui este extrem de ușoară. Dacă mai punem la socoteală și aplicația, friendly și intuitivă, atunci putem spune că avem un pachet complet.

Păreri Pro și Contra

Pro:

 • design
 • precis
 • oferă o perspectivă 3D a suprafețelor
 • oferă nenumărate funcții și customizări
 • eficient
 • vine cu 3 senzori LIDAR
 • no mop zone
 • no mop zone și no go zone nu mai sunt de acum doar în formă pătrată
 • spală pe jos chiar și petele uscate de cafea
 • are un carpet mode cu funcții interesante

Contra:

 • este un aspirator de amprente și praf

 

Verdict Gadget-Review.ro

Design - 9.1
Eficient - 9.4
Precis - 9.5

9.3

Eficient și precis

360 S10 este un robot de aspirare extrem de eficient. Este precis, spală și aspiră ca o adevărată gospodină.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 2.77 ( 23 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.