Cum și-a revenit Samsung după pierderile financiare provocate de exploziile lui Note 7?

Știm cu toții că trimestrul al 3-lea din 2016 nu a fost chiar unul bun pentru Samsung, coreeni pierzând miliarde de dolari în urma scandalului cu Galaxy Note 7, dar și încrederea multor utilizatori. Cu toate acestea se pare că 2016 s-a încheiat destul de bine pentru gigantul coreean, revenind la profiturile generoase din trecut.

samsung

Desigur, acest aspect se datorează faptului că producătorul și-a extins ramura de activitate în mai multe direcții. În felul acesta o situație precum cea creată anul trecut cu Galaxy Note 7 putând fi salvată. Pierderile au fost destul de mari, de ordinul miliardelor de dolari, însă una peste alta, rezultatele financiare de la finalul anului au arătat mult mai bine decât ne-am fi așteptat.

Conform datelor oficiale, pentru ultimul trimestru, Samsung a ajuns la încasări de 7,8 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o creștere cu 50% față de aceeași perioadă a anului 2015.

Cifrele nu se datorează nicidecum liniei de smartphone-uri sau tablete. Nici măcar gamei de televizoare sau electrocasnice. Se pare că frumoasele încasări s-ar datora panourilor OLED și cipurilor de memorie, integrate în telefoanele ieftine de pe piața chinezească. 3,8 miliarde din încasările de mai sus vin doar din vânzarea de cipuri.

Deci jumătate din încasări vin din această ramură, iar cealaltă jumătate din restul diviziilor Samsung. La capitolul smartphone-uri au noroc cu Galaxy S7, ce le mai salvează rușinea, dar și veniturile. Se pare că acesta a fost unul dintre cele mai apreciate telefoane ale anului 2016. Să sperăm că anul acesta Samsung își va face mai bine temele și ne va oferi device-uri mult mai atent testate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.