Philips 55PUS6501/12 – 4K + Ambilight – ce ți-ai mai putea dori?

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.2
Imagine - 9.1
Conectivitate - 9.3

9.2

O alegere Smart

Philips 55PUS6501/12 este un Smart TV cu rezoluție 4K, ce oferă o experiență de vizionare captivantă și extrem de relaxanță, datorată în parte și tehnologiei Ambilight.

Vezi în magazin
User Rating: 4.25 ( 1 votes)

Uitându-mă prin ofertele magazinelor nu am putut să nu remarc faptul că televizoarele 4K sunt prezente într-un număr mult mai mare decât modelele Full HD sau HD. Asta nu mă face decât să cred că era rezoluțiilor mai slabe de 8 milioane de pixeli a început să cam apună. Prin urmare, dacă ești pe punctul de a face un upgrade de la vechiul televizor, ar fi bine să iei în considerare un model 4K. Unul dintre modelele 4K, ce nouă ne-a atras atenția, este Philips 55PUS6501/12. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 3499 lei(verifică preț actualizat). Scorul nu mi se pare deloc unul mare, ținând cont că pe lângă o rezoluție foarte bună, oferă și alte avantaje. Nu mi se pare scump, având în vedere că discutăm despre un model dotat cu cele mai noi tehnologii.

Review-ul este valabil și pentru televizoarele:

Toate modelele de mai sus fac parte din aceeași gamă. Singura diferență dintre ele, este diagonala, ce modifică evident și prețul TV-ului.

Modelul Philips este făcut parcă pentru a crea o atmosferă caldă de familie, are un ecran larg și captivant, culori vibrante, sunete clare, astfel încât în living totul să se transforme într-o atmosferă de-a dreptul fermecătoare. În ceea ce privește designul, avem de-a face cu un TV elegant, rafinat, cu o ramă subțire și un panou destul de îngust. Se sprijină pe două picioare cromate, cu o formă puțin ciudată din punctul meu de vedere. Consider că televizorul ar da mult mai bine pe un suport de perete. În plus te va ajuta să faci și ceva economie de spațiu. Necesită două persoane pentru a-l monta, și nu neapărat datorită greutății, ci datorită dimensiunilor de 1239 x 773 x 235 mm. Consumă 105 W, asta înseamnă undeva cam cât consumau becurile acum vreo 8-10 ani.

Poze cu televizorul Philips 55PUS6501/12

Philips 55PUS6501/12

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Televizorul face parte din gama lansată de producător în 2016 și este un Smart TV, cu Wi-Fi integrat. Totuși pentru un streaming fără întreruperi recomand rețeaua cablată. Asta în cazul în care nu te deranjeaă un fir întins în spate. Rulează sistemul de operare Android, cu o interfață friendly și ușor de navigat prin ea. Dacă avem Android, atunci avem și Google Play, de unde se pot descărca aplicațiile dorite, și da ai de unde alege. Vine deja cu câteva aplicații preinstalate, YouTube, Netflix, etc, dar ai o gamă variată din care poți alege ceea ce îți dorești. Chiar și pe parte de gaming, vei putea alege din multe variante. Le poți testa chiar și pe cele cu o grafică avansată, precum Asphalt 8. Totuși, ar fi indicat să ai un controller, pentru a fi cât mai competitiv.

Smart TV-ul Philips are o diagonală de 139 cm, ceea ce îl face potrivit în special pentru un living. Însă, dacă îți plac diagonalele mari, îl poți utiliza chiar și în dormitor. Dacă până acum ceva timp, producătorii recomandau o anumită distanță față de TV, pentru a nu-ți afecta vederea, astăzi lucrurile nu mai stau chiar așa. Tehnoogia a avansat destul de mult, astfel că LED-ul nu mai afectează vederea dacă îți place să privești ceva mai de aproape la TV. Dacă totuși îți dorești un televizor cu o diagonală gigantică, atunci s-ar putea să îți placă Philips 65PUS7601/12.

Rezoluție 4K

Vorbim de un TV cu o rezoluție 4K, ceea ce înseamnă de 4 ori mai mulți pixeli față de rezoluția Full HD. E adevărat, însă este la început de drum conținutul 4K, dar observ că se fac eforturi în această direcție. Dacă ai un abonament pentru Netflix sau îți place să urmărești clipuri de pe YouTube, deja poți vedea destul de mult content video în 4K. Mai mult de atât, 2016 este anul în care magazinele au în ofertă mai multe TV-uri cu rezoluție 4K, decât Full HD, iar asta ne indică clar încotro ne îndreptăm.

Un mare plus al televizorului este redat de tehnologia Micro Dimming Pro care se ocupă cu optimizarea contrastului televizorului. Imaginea este analizată în 6400 de secțiuni diferite, pentru a reda o imagine cât mai aproapiată de cea originală. Smart TV-ul este capabil să redea imagini clare, detaliate, culorile sunt vibrante, contrastul este puternic, luminozitatea este bună. În plus modelul Philips beneficiază și de tehnologia Ambilight, ce creează o experiență de vizionare mult mai captivantă și mai interesantă, comparativ cu ce vei găsi pe un TV standard. Prin proiectarea culorilor pe perete, se creează impresia unei imagini ce depășește bariera ecranului, un adevărat spectacol de lumini. Mai mult de atât tehnologia Ambilight poate fi folosită și cu televizorul stins, așa doar de atmosferă.

Sunetul își pierde ușor din fidelitate atunci când atinge volumul maxim, iar cei 20W par a fi cam insuficienți pentru ”micul gigant” ce poposește în locuința ta. Așadar s-ar putea să îți dorești o sonorizare mai puternică. În cazul acesta un soundbar ar putea rezolva ușor acest mic neajuns.

Conectivitate

Pe spate se regăsesc toți conectorii, și da vine cu o paletă destul de ofertantă, astfel încât chiar și cele mai mari pretenții vor fi satisfăcute. Beneficiază de: conexiune LAN, Slot CI+ pentru posturile HD, o ieșire audio digitală, 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0, 4 porturi HDMI, o intrare component și o surpriză pentru nostalgici. Da, televizorul are și SCART. Așa că dacă mai ai un video uitat printr-un colț, s-ar putea să mai poți vedea caseta de la banchetul de clasa a 12-a.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • preț decent,
  • 4K,
  • Smart TV,
  • are Ambilight,
  • conținut bogat de aplicații
  • sistem de operare Android cu o interfață prietenoasă
  • USB 3.0

Contra:

  • sonorizarea nu este foarte puternică

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.