Review Philips 40PFT4201/12 – un televizor Full HD cu preț accesibil

Când vine vorba de televizoare, Philips este unul dintre brandurile de top în preferințele utilizatorilor, iar acest aspect este lesne de înțeles. Brandul olandez și-a câștigat încrederea în cei peste 130 de ani de activitate, prin produse calitative și accesibile ca preț. Philips 40PFT4201/12 face parte din această categorie, fiind un televizor cu un raport calitate-preț excelent. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 1299 lei(verifică preț actualizat)cu posibilitatea de a-l achiziționa în rate lunare, a câte 86 lei.

Vorbim de un televizor din gama lansată de producător în 2016, cu un design plăcut, destul de elegant, ramă subțire, panou îngust, finisaje bine realizate. E adevărat nu avem o ramă metalică, ci din plastic, mai reține amprente, însă nu mă deranjează atât de tare acest aspect, atâta timp cât compromisul vine la pachet cu un preț ok. Suportul este format din două picioare discrete, la care se poate renunța în cazul în care se dorește montarea televizorului pe un suport TV de perete.

Deși televizorul cântărește doar 7 kg, se recomandă totuși ca pentru despachetarea și montarea sa să participe două persoane. Nu de alta, dar dimensiunile sale sunt destul de generoase, 904 x 525 x 195 cm. Nici consumul nu este de speriat, doar 50W. Ținând cont că unii dintre noi folosesc becuri de 100W, eu zic că vorbim de un consum decent.

Poze cu Philips 40PFT4201/12

Philips 40PFT4201/12

Verifică în magazin

Specificații tehnice

 

Trebuie să știi că nu este un TV Smart, ceea ce îl face potrivit pentru cei ce nu țin la această tehnologie sau pentru cei ce țin mai degrabă la buget. Totuși, dacă între timp te decizi că ți-ar fi plăcut să fie Smart, nicio problemă. Cu un chromecast rezolvi situația cu ușurință. Este o investiție ieftină, ce îți transformă cu ușurință televizorul într-unul Smart.

Modelul este Full HD, adică are mai bine de 4 milioane de pixeli aglomerați pe o diagonală de 102 cm. Televizorul îl văd potrivit mai degrabă pentru un dormitor, decât pentru un living. Ca idee, distanța optimă dintre utilizator și ecranul televizorului ar trebui să fie calculată astfel: diagonala TV-ului înmulțită cu 1,6263. Din calculele mele, reiese că distanța minimă ar trebui să fie de 1,65 cm. Imaginile sunt așa cum trebuie să fie, clare, detaliate, pline de culoare. Contrastul este puternic, luminozitatea este bună, se vede treaba că procesorul de imagine își face treaba bine.

Pe spate sunt încorporați toți conectorii, iar în cazul modelului de astăzi vom găsi o gamă nu chiar generoasă: 2 porturi HDMI, un port SCART pentru nostalgicii care încă mai au un video rătăcit pe acasă, un port USB 2.0,  o ieșire audio digitală și un Slot CI+.

Sonorizarea destul de calitativă mă așteptam să fie ceva mai puternică, însă în cazul de față este de doar 16 W.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • preț bun,
  • 102 cm
  • Full HD

Contra:

  • sonorizarea nu este foarte puternică
  • nu are foarte mulți conectori

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.5
Imagine - 8.5
Conectivitate - 8.2

8.4

O alegere accesibilă

Philips 40PFT4201/12 este un televizor cu o diagonală de 102 cm, destul de generoasă, ce vine la un preț extrem de accesibil.

Vezi în magazin
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.