Panasonic TX-55CR730E – televizorul curbat japonez

Cei de la Samsung au fost pentru o lungă perioadă singurii care au lansat modele curbate, dar în momentul de față ideea coreenilor a fost preluată de mai toți ceilalți producători. Este și cazul celor de la Panasonic, care prin modelul Panasonic TX-55CR730E încearcă să își facă loc pe piața televizoarelor curbate premium. Are un preț de aproximativ 10699 lei(verifică preț actualizat), destul de piperat pentru mulți utilizatori, dar justificat prin calitățile sale.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Televizorul are un design extrem de elegant, care mizează pe forma ușor curbată a ecranului. Toate liniile susțin astfel forma arcuită. Pentru a accentua efectul, rama este foarte subțire, iar picioarele sunt joase și plasate lateral. Televizorul lasă astfel impresia că imaginile din ecran sunt o prelungire a camerei. Modelul are dimensiunile de 1236 x 727 x 124 mm, făcându-se cu siguranță remarcat în orice cameră.

Poze cu televizorul Smart 4K

Panasonic TX-55CR730E

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 139 cm, fiind destul de mare pentru a pune în evidență fiecare pixel din cei 3840 x 2160  ai rezoluției. Japonezii au dotat ecranul cu tehnologii avansate de procesare, astfel încât experiența de vizionare să fie una cu totul aparte. Vei găsi astfel imagini extrem de clare, vii și realiste. Culorile sunt foarte bine nuanțate, iar contrastul este stabilit prin Local Dimming. Contrastul atinge valori ridicate datorită luminozității foarte bune și tehnologia Studio Master Drive care asigură o gradare uniformă și nuanțe de negru foarte detaliate, chiar și în cazul scenelor foarte întunecate. Ecranul curbat creează un efect accentuat de adâncime.

Imaginile 3D au și ele o calitate foarte bună, păstrând culori atractive și un contrast ridicat. Vei găsi inclusiv funcția de conversie din 2D în 3D, astfel încât să poți urmări 3D conținutul video preferat. Efectele sunt spectaculoase și te vor acapara cu totul în cadrul poveștii din film.

Sistemul audio are o putere de 20 W și este surround.

La nivel smart, televizorul se remarcă printr-o putere de procesare optimizată. Astfel, procesorul Quad Core Pro separă procesarea smart de cea de imagine, asigurând un randament mult mai bun. Funcțiile smart au o interfață Firefox care aduce acces la conținut direct din browserul cu același nume. Meniurile sunt ceva mai puțin intuitive decât în cazul Tizen, webOS sau Android, dar, în timp, te vei obișnui cu ele. Ecranul principal my Home Screen ar trebui să fie poarta principală de acces la conținut. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless.

La nivelul port-urilor vei găsi 3 port-uri HDMI, 3 port-uri USB și intrări scart, video composite și component.

Televizorul oferă o experiență foarte atractivă de vizionare, calitatea fiind de netăgăduit. Rămâne însă de văzut câți dintre utilizatori vor alege interfața Firefox, mai puțin populară în momentul actual decât cele ale competiției.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • ecran UHD curbat de mari dimensiuni
  • imagini 3D
  • procesor Quad Core
  • conectivitate bună

Contra:

  • prețul destul de mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.2
Display - 9.3
Conectivitate - 9

9.2

O alegere premium

Panasonic TX-55CR730E este un televizor performant disponibil la un preț pe măsură. Prețul ridicat se datorează în primul rând ecranului curbat de mari dimensiuni.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.