Panasonic TX-49CX740E – televizorul smart 3D cu imagini UHD

Atunci când vine vorba de vizionarea tv, cei mai mulți dintre noi ne dorim un pachet complet, care să cuprindă imagini de calitate atât pentru vizionarea clasică, dar și pentru cea 3D, funcții smart performante și posibilitatea de asociere a dispozitivelor externe. Panasonic TX-49CX740E este un televizor care îmbină atractiv toate aceste cerințe, fiind unul dintre cele mai complexe modele pentru nivelul său de preț. Are un preț ceva mai mare față de concurență, oferind însă un randament bun, acesta putând fi achiziționat la un preț de aproximativ 7299 lei(verifică preț actualizat). Este un televizor complex, adaptat la trendurile actuale de performanță în materie de divertisment.

Televizorul are un design elegant care îi oferă o prezență impunătoare. La acest lucru contribuie în primul rând dimensiunile de 1100 x 642 x 46 mm, care, deși nu sunt cele mai mari, sunt foarte bine puse în evidență de aspectul curat și perfect plat. Modelul are un profil ultra slim și o ramă îngustă, liniile fine continuând cu un suport jos ce păstrează doar scheletul și oferă o stabilitate bună. Totuși, dacă nu te încântă prea tare rama sau vrei să economisești ceva spațiu prin casă, poți aleger să montezi televizorul pe un suport de perete Hama Ultraslim Motion 118602.

Poze cu televizorul Smart 4K

Panasonic TX-49CX740E

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 123 cm, încadrându-se în media modelelor lansate de japonezi pentru acest nivel de preț. Dimensiunile sunt mai mici raportate la alți producători, dar compensarea apare din partea dotărilor foarte echilibrate, care se îmbină foarte bine și oferă un randament general optim. Ecranul este de tip IPS, așa că oferă unghiuri largi de vizibilitate și o luminozitate bună. Imaginile sunt redate la rezoluția de 3840 x 2160 pixeli și au claritate exemplară. Rezoluția este de 4 ori mai mare decât cea Full HD, iar dacă adăugăm și un contrast ridicat și culori redate sub un control foarte mare, realismul atinge cote foarte mari.

Culorile sunt redate folosind tehnologia Studio Master Colour, aceasta asigurând un standard DCI de peste 90%. Standardul DCI (Digital Cinema Initiatives) este unul dintre cele mai înalte pentru impunerea calității de imagine. Contrastul este stabilit prin Local Dimming, fiind stabilit local, iar tonurile fiind reglate în detaliu, exact atât cât este nevoie în fiecare parte a imaginii.

De asemenea, cadrele în mișcare sunt prelucrate pentru a reduce blur-ul și a crește nivelul de detaliu, așa că vei observa mult mai multe aspecte, iar scenele de film sau din emisiunile sportive îți vor părea mult mai interactive. Rata de refresh pentru redarea cadrelor este de 1000 Hz.

Imaginile 3D sunt redate și ele la o calitate foarte bună, beneficiind de un contrast ridicat, culori vii și o adâncime profundă, în timp ce efectele spectaculoase te vor introduce într-o lume nouă, părând că iei parte la acțiunea din filmele preferate.

Sistemul audio are o putere de 20 W și este surround, iar sunetul este procesat folosind tehnologia Dolby Digital Plus.

La nivel smart, televizorul este dotat cu un procesor Quad-Core care susține un multitasking eficient și o navigare fluidă printre paginile interfeței Firefox care oferă acces direct către conținutul online și căutările din browser. Conexiunea la internet se stabilește prin wireless.

La nivelul port-urilor vei găsi 3 port-uri HDMI, 3 port-uri USB și intrări scart, video composite și component, existând posibilități multiple de conectare a dispozitivelor externe.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design ultra slim
  • ecran UHD cu tehnologii foarte bine echilibrate
  • imagini 3D atractive
  • procesor Quad Core
  • conectivitate bună

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.6
Display - 9.4
Conectivitate - 9.3

9.4

O alegere premium

Panasonic TX-49CX740E este un Smart TV cu rezoluție 4K, ce are o diagonală de 123 cm, suficient de generoasă pentru un living spațios.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.