Oclean X Pro Elite – cea mai Smart periuță electrică la 70$!

Igiena dentară este extrem de importantă, dar din păcate puțini sunt cei care se spală corect pe dinți. Și nu spun eu asta, ci studiile realizate de-a lungul timpului. Tocmai de aceea apar și problemele cu dantura, însă articolul acesta nu este despre probleme, ci despre soluții. Cum ne asigurăm că ne-am spălat corect pe dinți? Ei bine brandul Oclean vine cu o propunere interesantă, și anume periuța electrică, sonică Oclean X Pro Elite, modelul cel mai Smart care mi-a trecut până acum prin mâini. Vine cu câteva atuuri interesante, ce o clasează deasupra multor competitori din piață, iar partea cea mai tare, este că are un preț extrem de accesibil, aproximativ 70$.

Dar să o luăm cu începutul. Dacă numele brandului nu-ți spune foarte multe, ei bine, în afară este foarte apreciat. Oclean este un brand ce și-a concentrat atenția pe trei idei cheie: Viziune, Misiune și Valoare de bază. Produsele Oclean au câștigat de-a lungul timpului o serie de premii internaționale pentru design, dintre care amintim: Red Dot și IF Design Awards(2018), Good Design Award (2019), iF Design Award (2020). Așadar avem la test o super periuță electrică și astăzi îți voi spune tot ce merită să știi despre ea. Brandul Oclean nu este deținut de Xiaomi, însă este unul dintre membrii grupului Xiaomi Youpin, ceea ce înseamnă că beneficiază de avantajele ecosistemului Xiaomi.

Ce găsești în cutie?

Periuța vine ambalată într-o cutie dreptunghiulară, premium. În interiorul ei mai găsim manualul de utilizare și încărcătorul wireless…da, ai citit bine, periuță care vine cu încărcător wireless. Mă întreb când voi găsi și în cutiile telefoanelor așa ceva…
Peste încărcătorul wireless este aplicat un suport din silicon pentru periuță, pe care îl poți îndepărta cu ușurință, în cazul în care vrei să încarci wireless un alt device. Încărcătorul wireless vine cu un fir cu port USB-A, pe care îl poți conecta fie la un încărcător de priză, fie la o baterie externă, fie la laptop. Tot în cutie mai primești și un suport de perete magnetic, ce îți permite să o ai în permanență la îndemână.

Design

X Pro Elite este o periuță care impresionează în primul rând printr-un design stilish. Vine în nuanța Grey Limestone și are o textură ușor abrazivă, care duce cu gândul la pietrele de pe plajă. Periuța arată și se simte premium. Față de modelul Oclean X, al cărui review va veni și el în curând, pentru X Pro Elite se vede o mai mare atenție la detalii, cum ar fi textură, elementele de culoare metalică, ce creează un contrast perfect + îmbunătățirile aduse pe partea de tehnologie.

Este ușoară, cântărește 110 g. Pe față se remarcă un display tactil ce include un buton funcțional. Are puțin peste 4 cm lungime și aproape 1,5 cm lățime. Ecranul are o formă ovală, iar butonul de control concav, este încadrat de un inel argintiu, ca și display-ul de altfel.

Periuța vine cu certificare IPX7, ceea ce înseamnă că este rezistentă la apă. Așadar, o poți folosi chiar și sub duș.

Are o funcție de trezire automată și de cele mai multe ori când o ridici, aceasta detectează mișcarea și ecranul se aprinde, întâmpinându-te cu un salut simpatic. E adevărat, mai are și momente pe care le mai ratează, dar de cele mai multe ori, te va întâmpina cu un smiley face, însoțit de același Hi de fiecare dată, indiferent de limba selectată pentru meniu. Da ai posibilitatea să alegi dintr-o listă destul de generoasă de opțiuni.

Pentru a naviga prin meniu, o vei face prin swipe în sus sau swipe în jos, iar pentru a activa anumite setări sau pentru a o folosi, trebuie doar să apeși pe butonul de control. În momentul în care confirmi o anumită opțiune aleasă sau o pornești, periuța începe să vibreze delicat și destul de silențios.

Display

Display-ul este color și afișează 4 categorii: About(aici dacă apeși pe butonul de control îți afișează modelul, ce versiune rulează și faptul că avem de-a face cu un model rezistent la apă), Time(aici ai posibilitatea să setezi manual între 2 și 3 minute pentru sesiunea de periaj ), Intensity(aici poți selecta din 4 tipuri de intensitate) și Mode(ai 4 moduri de curățare a dinților din care să alegi: Clean, White, Massage, Sensitive). Odată selectat unul dintre aceste moduri, el îți va apărea de fiecare dată când vei accesa meniul periuței de dinți. Pentru începerea și terminarea periajului folosești butonul de control. Iar la final display-ul îți va afișa cât de corect a fost periată dantura, timpul de periaj și scorul obținut pentru periaj.

Cât de Smart e periuța?

Periuța este intuitivă și ușor de utilizat. O poți folosi ca atare, jonglând din meniul ei prin opțiunile afișate, dar pentru a te bucura de toată partea smart a ei, îți recomand să instalezi aplicația Oclean pe telefon. Împerecherea se face rapid, prin Bluetooth. Tot ce trebuie să faci este să activezi Bluetooth-ul pe telefon și să dai add, alegi modelul periuței și gata, ți se oferă accesul la informații și sugestii pentru a avea o dantură cât mai sănătoasă și un zâmbet cât mai atractiv.

Aplicația este friendly și îți afișează în Home page câteva date importante despre utilizarea periuței. În primul rând vei vedea în colțul drept de sus statusul bateriei, după care afișează un scor cu privire la periajul efectuat, durata periajului, un alt scor pentru efectul produs, iar în momentul în care îl selectezi, ți se detaliază din ce detalii a fost alcătuit procentajul respectiv. Tot în home page vei avea și o evidență a zilelor de când folosești periuța de dinți + un calendar, care îți ține evidența perierilor eficiente și a celor ineficiente. Cât de tare e treaba asta? Acum vei ști clar când te-ai spălat corect pe dinți și când nu ai făcut-o. Totul MĂ-SU-RAT.

Și asta nu e tot. Din aplicație poți face câteva customizări interesante ale periajului, în funcție de ceea ce te interesează: să ai dinții curați, să fie curățați în profunzime, albirea lor, dantură sensibilă, periaj corespunzător în caz că ai aparat dentar + alte opțiuni din care să alegi. Fiecare alegere vine și cu indicațiile corespunzătoare pentru a atinge rezultatele dorite. Tot aici vei mai găsi și opțiunea Smart Push, pe care dacă o vei selecta, te va invita să completezi câteva date, după care îți sugerează ce mod de periaj ar trebui să folosești. De asemenea poți face customizări pentru periaj. Poți adăuga pași, timpi, moduri de curățare, niveluri de intensitate(are până la 32 de niveluri de intensitate). Din secțiunea About Me, vei putea selecta limba în care să îți fie afișate informațiile pe display-ul periuței, vei putea face update-uri + alte câteva chestii.

Oclean X Pro Elite este o periuță silențioasă, cu 42000 rotații pe minut, ce are peri concepuți special să protejeze smalțul și gingiile. Capătul are și o parte de curățare a limbii.

Autonomie

Bateria de 800 mAh îi asigură o autonomie de vis, până la 35 de zile de utilizare, cu două spălări pe zi, a câte 2 minute. De încărcat se încarcă complet în 3,5h. În plus este compatibilă și cu alte încărcătoare wireless, la fel cum încărcătorul ei poate fi folosit și pentru alimentarea altor device-uri cu wireless fast charging.

Preț

Periuța de dinți poate fi găsită la prețul de aproximativ 69,99$. Dacă folosești codul OC8, o poți achiziționa la reducere, mai exact la prețul de 64,39$.

Concluzii

Oclean X Pro Elite este după părerea mea cea bună opțiune la prețul de 70$. Îți asigură cele mai importante informații și opțiuni pentru un periaj cât mai corect, prin urmare pentru o dantură cât mai sănătoasă. Acum, ce vreau să menționez, este faptul că o periuță smart cu un meniu atât de bogat nu este suficient pentru a obține dantura mult visată, dacă nu ne străduim și noi să o folosim corect, să ținem cont de sugestiile date, să ne formăm obiceiuri sănătoase.

Păreri Pro și Contra

Pro:

  • design
  • preț
  • o mulțime de tipuri de curățare a dinților
  • evaluarea periajului
  • sugestii pentru îmbunătățirea periajului

Contra

  • nu se poate încărca în timp ce se află pe suportul de perete

Verdict Gadget-Review.ro

Design
Display
Funcții
Autonomie

Cea mai Smart alegere

Oclean X Pro Elite este cea mai bună opțiune pentru prețul de 70$. Surclasează multe modele din piață, mult mai scumpe și mult mai cunoscute.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 4.83 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.