5 noutăți futuriste prezentate la CES 2017!

Consumer Electronic Show(CES) este târgul unde brandurile se adună pentru a da tonul celor mai interesante noutăți în materie de tehnologie. Conform tradiției, acesta a fost organizat în primele zile ale anului, în orașul Las Vegas, unde am putut vedea de la laptopuri cu 3 ecrane, mașini de spălat cu două cuve, frigidere ce afișează rețete culinare și până la mașini futuriste, ce ating 100 km în mai puțin de 3 secunde. Multe device-uri s-au dovedit a fi extrem de interesante, dar dintre toate, am selectat 5 noutăți futuriste, care nouă ne-au atras cel mai mult atenția. Iată care sunt acestea:

Voi începe cu televizoarele, care de-a lungul timpului au evoluat extraordinar de mult. Nu doar că au crescut enorm în numărul de pixeli, dar și-au diminuat grosimea într-atât de mult, încât mai nou par a fi integrate în perete. Iar aici fac referire la noile televizoare de 65 inch OLED LG din seria W. W vine de la wallpaper, adică tapet. Cu o grosime de doar 2,6 mm, noile televizoare atrag atenția atât prin dimensiunile de invidiat, cât și prin calitatea imaginilor. Cu siguranță acesta este genul de televizor pe care mi l-aș dori măcar la teste. Fiind un TV atât de îngust, toată tehnologia și partea de conectică vine integrată în soundbarul din pachet, care arată la fel de bine și poate fi poziționat sub televizor. Din martie anul acesta, modelul coreenilor va putea fi achiziționat cu un preț modest de 8000$. O nimica toată.

Mergem mai departe și ajungem la laptopul celor de la Razer, prototipul Valerie, o idee îndrăzneață de a duce gamingul la un alt nivel. Este un laptop ce încorporează 3 monitoare 4k, ceea ce înseamnă aproape 25 milioane de pixeli, pentru un singur utilizator. Wau. Și când te gândești că are un câmp vizual atât de amplu, încât creează utilizatorului iluzia că face parte din joc, atunci clar vorbim de o experiență de gaming mult mai  realistă. Se pare că a impresionat atât de mult în cadrul târgului din Las Vegas, încât cineva chiar a plecat cu el acasă. Dap, a fost furat. Se speculează totuși că ar fi vorba de ceva spionaj industrial. Dacă este adevărat sau nu, rămâne de văzut.

Cel de-al treilea device, este noul Panasonic GH5, ce vine ca un upgrade pentru mult apreciatul GH4. Filmează 4K, la 60 fps, ceea ce mi se pare fantastic și util în special pentru slow motion. Dispare și limitarea de filmare de doar 30 de minute. De acum vei putea filma nelimitat în 4K. Are stabilizare optică internă și vine cu două sloturi SD, ce pot fi folosite se parat sau unul dintre ele poate fi backup pentru celălalt. Se va găsi în magazine de la finalul lunii martie și va avea un preț de aproximativ 2000 $. Scump, dar sunt sigură că va fi foarte bine primit de creatorii de conținut video.

Mergem mai departe către zona de electrocasnice, unde ne-a atras atenția combina frigorifică a celor de la Samsung. Este vorba de modelul Family Hub 2.0., ce vine cu un display de 21,5 inch și control vocal integrat. Noua generație de frigidere inteligente îți afișează rețe culinare, starea vremii, îți arată ce ai în frigider, fără să mai deschizi ușa, îți permite să creezi liste de cumpărături și să plasezi comenzile direct prin aplicația Groceries. Printr-o aplicație de mobil, vei putea vedea de oriunde te-ai afla ceea ce ai în frigider. Gata cu drumurile inutile la magazin.

Pe ultimul loc, dar nu cel din urmă se află conceptul Toyota Concept-i, automobilul cu un design futurist, dotat cu inteligență artificială. În comunicatul oficial se spune că automobilul ar fi fost creat ”pentru a anticipa nevoile oamenilor, pentru a inspira imaginația lor și pentru a le îmbunătăți viețile”. Conceptul anulează tradiționalul panou de bord, toată informația fiind afișată exclusiv pe parbrizul autovehicolului. Acum rămâne de văzut dacă se va și concretiza proiectul sau a fost prezentat doar pentru spectacol.

Cam atât despre târgul de tehnologie CES 2017. În februarie vom fi prezenți la Mobile World Congress din Barcelona, de unde vă vom aduce cele mai interesante noutăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.