Minutele internaționale nu le poți utiliza în roaming!

roaming

Autoritatea Națională pentru Administrare în Comunicații(ANCOM) înștiințează utilizatorii de telefonie asupra faptului că nu trebuie să confunde apelurile efectuate în roaming internațional, cu cele efectuate din România către alte țări, deoarece tarifarea lor se face diferit, în funcție de fiecare furnizor.

Serviciile de roaming internațional sunt folosite de către utilizator pentru a apela din afara țării către orice destinație, implicit și în România.

Ce trebuie să știm despre serviciul de roaming internațional?

1. pentru toate apelurile efectuate în interiorul Spațiului Economic European(SEE), se aplică taxarea „roam like at home”, în cazul în care utilizatorul nu a optat pentru un alt plan tarifar, consumându-se în felul acesta din minutele naționale incluse în abonament/cartelă.

2. Pentru apelurile efectuate în afara Spațiului Economic European, tariful pentru apelurile telefonice diferă de la o rețea de telefonie la alta, dar și de țara din care se apelează.

plan tarifar roaming

Este bine de știut că minutele internaționale pot fi folosite pentru a apela din România în alte țări, însă nu pot fi utilizate în roaming. Acestea au tarife diferite, în funcție de rețea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.