Mașinile viitorului la CES 2016

bmw-ces-2016

Ne plac mașinile, și cu cât sunt mai tehnologizate cu atât mai bine. CES 2016 vine cu mari suprize în ceea ce privește domeniul auto. Producătorii se întrec în dotarea mașinilor cu funcții interesante și extrem de eficiente.

Spre exemplu, BMW ne propune un concept de autoturism fără oglinzi laterale. Dar la o privire mai atentă, putem observa faptul că mașina este dotată cu două camere de filmat în laterale și una în spate, iar oglinda retrovizoare se transformă în ecran. Ideea este că imaginile furnizate de cele trei camere sunt contopite într-una singură pe un display, pentru a oferi șoferului o imagine de ansamblu din trafic, cu tot ceea ce se întâmplă în spatele și în lateralele mașinii.

Noul microbuz Volkswagen primește și el nenumărate îmbunătățiri. Spre exemplu, ușile nu au mânere. Deschiderea lor se face în mod automat prin recunoașterea amprentelor, ceea ce mi se pare cu adevărat spectaculos. Porbagajul se deschide cu ajutorul piciorului…Bineînțeles tot printr-un senzor de recunoaștere, astfel că nu ne vom mai chinui atunci când avem mâinile ocupate să căutăm cheia pentru a ne deschide mașina.

BMW ne mai propune un concept de mașină ce se parchează singură doar printr-un simplu gest al mâinii. Folosind un Apple Watch, există o aplicație specială ce detectează gestul mâinii și autorizează mașina să înceapă parcarea.

Parteneriatul dintre Ford și Amazon, face ca noile mașini să fie dotate cu asitență virtuală, astfel încât să îți poți pregăti casa pentru sosire sau de ce nu să afli date din trafic.

Tot în cadrul CES 2016 s-a lansat și noul Ford GT cu parbriz Gorilla Glass.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.