Noul Ford GT va avea parbriz Gorilla Glass

Ford este pe cale să împrumute o caracteristică importantă din industria terminalelor mobile, pentru a o implementa pe noul Ford GT. Este vorba de protecția Gorilla Glass, folosită pentru display-uri. Datorită parteneriatului dintre celebrul brand auto cu producătorul sticlei, se pare că Fordul GT va beneficia de un parbriz cu protecție Gorilla Glass. Sticla va fi utilizată chiar și pentru carcasa motorului, aducând nenumărate beneficii noului model, precum: reducerea consumului de carburant, eficiență crescută la frânare, accelerația se va îmbunătăți considerabil.

ford GT

Noile performanțe se datorează faptului că parbrizul cu protecție Gorilla Glass este mai ușor cu aproximativ 32% față de un parbriz obișnuit, ceea ce îi conferă mașinii un centru de greutate mai bun pentru cel ce o conduce.

Deși, sticla este cu 25-50% mai subțire decât o sticlă normală, aceasta este mult mai rezistentă. Parbrizul este format din trei straturi: cel interior pentru protecție, cel de mijloc pentru atenuarea zgomotului și cel exterior. De acum nu-ți vei mai face griji că o pietricică din asfalt ar putea să îți crape parbrizul. Acesta a fost deja testat de inginerii Ford în condiții dificile: răsturnări și proiectarea de diverse.

Prețul pentru un asemenea bolid, este extrem de piperat, ajungând la 400.000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.