LG 55UB830V – televizorul UHD la preț impresionant

Televizoarele UHD sunt asociate, de obicei, cu prețurile exorbitante, dar există din fericire și excepții. Modelul LG 55UB830V este o astfel de excepție binevenită, care va atrage cu siguranță mulți utilizatori. Modelul poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 6000 lei (verifică preț actualizat), un preț ce reflectă o diagonală generoasă, asociată cu o rezoluție Ultra HD.

Televizorul are un design simplist, în centrul atenției aflându-se ecranul încadrat de o ramă de doar câțiva mm. Suportul televizorului are două picioare plasate lateral, pentru un bun echilibru. Având dimensiunile de 1093 x 646 x 38.2 mm, modelul se remarcă drept unul subțire și de dimensiuni ceva mai mici față de celelalte modele UHD.

Poze cu televizorul Ultra HD LG 55UB830V

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 139 de cm, ceea ce a contribuit la scăderea prețului. Ecranul are o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli, oferind imagini impecabile. Calitatea imaginilor este 4 ori mai mare decât în cazul televizoarelor Full HD. Detaliile cele mici vor fi scoase la iveală și vor impresiona utilizatorul, detalii precum picăturile de apă, sudoarea de pe frunțile fotbaliștilor sau nervurile frunzelor.

Rezoluția mare permite o mai bună lectură a textului. Astfel, textele de mici dimensiuni sau marginile unei singure linii sunt afișate cu claritate datorită densității mari de pixeli.

Motion Clarity Index este un indicator global de claritate a afișajului imaginilor în viteză de deplasare. Datorită tehnologiilor avansate de procesare a imaginii, televizorul  oferă imagini în mișcare foarte clare. De asemenea, sunt oferite o tehnologie avansată pentru Dimming, un motor XD care contribuie la îmbunătățirea clarității și realismului imaginilor animate și o iluminare detaliată a panoului.

Tehnologia 3D introduce utilizatorul într-o lume complet nouă datorită profunzimii și efectelor realiste. Televizorul vine însoțit de două perechi de ochelari 3D.

Sistemul audio are o putere de 20W, iar în spatele lui stau numeroase funcții care contribuie la redarea unui sunet clar și bogat. Spre exemplu, prin funcția Virtual Surround Plus, sunetul înconjoară utilizatorul și îi creează impresia de sunet tridimensional, iar prin funcția Clear Voice II vocile personajelor din filme sunt accentuate față de sunetele de fundal. Sunetul este asigurat de tehnologia Dolby Digital.

La nivelul dotărilor Smart, televizorul dispune de un procesor care face posibilă conectarea la internet și oferă o interfață fluidă și intuitivă. Meniul Home a fost reactualizat și a fost adaptat pentru a fi mai simplu și mai ușor de personalizat. Din meniu, utilizatorul poate alege să navigheze în browser, să ruleze aplicații și jocuri, să urmărească filme sau seriale online, ori să posteze pe rețelele de socializare.

LG 55UB830V stă bine și la capitolul conectivitate, beneficiind de 3 porturi HDMI, 3 porturi USB și câte o intrare Scart și de component. Față de versiunile anterioare, porturile HDMI de față suportă o profunzime de culoare de 30-biți, 36-biți sau 48-biți (RGB sau YCbCr). Televizorul se poate conecta la orice player, consolă de jocuri, stick de memorie sau PC. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau Wi-Fi. Televizorul beneficiază și de un tuner digital DVB-T/T2/C/S2, ce permite utilizatorului să se bucure de canalele HD, fără să scoată bani în plus din buzunar pentru un abonament digital.

Păreri pro şi contra

Pro

  • elegant,
  • Ultra HD,
  • 139 cm,
  • Smart TV 3D,

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

LG 55UB830V este unul dintre cele mai performante pentru acest preț, fiind potrivit pentru cei care caută un televizor UHD care să fie și smart și să aibă și 3D.

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.