LG 55UB8200 – televizorul de calitate 4k

Modelul LG 55UB8200 face parte din seria de televizoare UHD lansată de producătorul sud-coreean anul acesta. Calitatea superioară a televizorului se face remarcată pe toate nivelurile, de la imagine până la design și funcțiile Smart. Prețul pentru modelul LG este de aproximativ 8000 lei (verifică preț actualizat). Punctele forte ale televizorului sunt calitatea 4k a imaginilor 2D și 3D, funcțiile Smart de calitate și interfața webOS și conectivitatea extinsă care permite asocierea unui spectru larg de dispozitive. Punctul slab principal este reprezentat de faptul că ecranul are dimensiuni ceva mai reduse față de alte modele UHD, dar acest lucru face în același timp modelul mai accesibil. Dacă îți dorești un televizor UHD la preț ceva mai bun, merită să încerci acest model.

Designul televizorului se remarcă prin faptul că este perfect plat și foarte subțire. În același timp, rama care încadrează ecranul are doar câțiva milimetri. Stabilitatea televizorului este oferită prin intermediul a două picioare metalice plasate lateral. De altfel, televizorul este alcătuit dintr-o combinație foarte atractivă de plastic și metal. Dimensiunile televizorului sunt de 1233 x 727 x 37.8 mm.

Poze cu televizorul Ultra HD LG 55UB8200

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 139 de cm și o rezoluție cu adevărat spectaculoasă de 3840 x 2160 pixeli. Ecranul este ceva mai mic față de modelele standard UHD, dar acest lucru contribuie la scăderea prețului. Rezoluția 4k este de patru ori mai mare decât cea Full HD, această dotare încadrând televizorul printre cele mai performante modele disponibile pe piață în momentul actual. Ecranul are nu mai puțin de 8,3 milioane de pixeli, scoțând în evidență cele mai mici detalii.

Ecranul este dotat cu tehnologie IPS 4k care asigură super-calitatea culorilor care par reale și a contrastului obținut în urma micro dimming-ului. Tehnologia True 4K Engine contribuie și ea la redarea cât mai fidelă a realității prin procesarea imaginilor și oferirea clarității superioare chiar și în cazul imaginilor în mișcare. Prin formatul 4K 60P HEVC, ecranul oferă imagini cu până la 60 de cadre pe secundă și poate reda imagini 4k direct de pe internet, fără a mai fi nevoie de un dispozitiv extern suplimentar. În plus, tehnologia oferă posibilitatea convertirii imaginilor de calitate mai slabă la un nivel apropiat de UHD.

LG 55UB8200 beneficiază de tehnologia 3D la aceeași calitate 4k, efectele oferite fiind spectaculoase, iar imaginile fiind pline de profunzime, luminoase și fără efect de fluctuație. Vei primi ca accesorii 2 perechi de ochelari 3D foarte ușori și confortabili.

Sistemul audio are o putere de 20W. Deși puterea nu este foarte mare, sistemul se remarcă prin calitatea sunetului care este unul clar și bogat. Sunetul este asigurat de tehnologia Dolby Digital. Televizorul acceptă codec-uri și poate reda muzică direct de pe un stick USB.

Privind funcțiile Smart, televizorul se remarcă prin interfața webOS, una dintre cele mai performante și mai apreciate de pe piață. Vei putea viziona filme și emisiuni online, rula aplicații, accesa rețele de socializare și multe altele, la fel ca pe tabletă. În magazinul online vei găsi mii de aplicații. Accesul la conținut se face fără timpi lungi de așteptare.

La nivelul conectivității, televizorul beneficiază de 3 port-uri HDMI, 3 port-uri USB și câte unul pentru Scart, component și video composite. Conexiunea la internet se poate stabili prin Wi-Fi sau cablu. Televizorul beneficiază și de un tuner digital DVB-T2, DVB-C, DVB-S2.

Păreri pro şi contra

Pro

  • elegant,
  • Smart TV 3D,
  • diagonală de 139 cm,
  • Ultra HD

Contra:

  • prețul destul de piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

LG 55UB8200 este un model Smart 3D, cu rezoluție Ultra HD, astfel că imaginile vor fi atât de clare și de naturale, încât vei simți o adevărată plăcere să urmărești filmele și meciurile.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.