LG 49UF8507 – televizorul 4K 3D+

Televizoarele 4K acordă în ultima vreme o atenție mai redusă funcțiilor 3D, acestea părând că sunt incluse pentru a da la număr. LG 49UF8507 este însă un model care pune preț pe redarea 3D, oferind o calitate foarte bună. În ceea ce priveşte preţul acestui model, televizorul poate fi achiziţionat la suma de aproximativ 6499 lei(verifică preț actualizat), încadrându-se în clasa mid-range.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Designul televizorului aduce noțiunea de ultra slim la un nou nivel, acesta impresionând prin profilul extrem de subțire, cu o grosime ce depășește cu foarte puțin 50 mm. Dimensiunile totale ale modelului sunt de 1095.1 x 649.5 x 51.3 mm, profilul ultra slim extrem datorând o mare parte ecranului Edge LED. Deși iluminarea laterală a panoului atrage câteva neajunsuri la nivelul imaginii, calitatea generală este una foarte bună. Rama este foarte subțire și prevăzută cu finisaj metalic, oferind un aspect foarte modern și elegant.

Poze cu televizorul Smart UHD

LG 49UF8507

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 123 de cm, oferind o experiență de vizionare 4K decentă. Detaliile UHD ar fi puse mult mai bine în valoare pe un ecran mai mare, dar chiar și în cazul de față randamentul este unul bun. Imaginile au o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli, iar claritatea acestora este îmbunătățită suplimentar prin intermediul funcției Active Noise Reduction. În plus, chiar și imaginile de calitate mai slabă sunt aduse la un nivel apropiat celui 4K datorită funcției Upscale UHD. Calitatea tonurilor de negru este susținută prin intermediul tehnologiei Tru Black Control, iar contrastul se stabilește local cu ajutorul tehnologiei Micro Pixel Control, procesarea generală a imaginilor făcându-se cu tehnologiile Tru ULTRA HD Engine și Triple XD Engine.

La nivel 3D lucrurile stau foarte bine, având de-a face cu unul dintre puținele sisteme care oferă claritate 3D la rezoluție 4K. Imaginile și efectele sunt astfel mult mai realiste, iar contrastul și culorile își mențin calitatea din 2D, astfel încât am putea să considerăm că modelul beneficiază de funcții 3D+.

Pe partea smart se remarcă sistemul de operare webOS 2.0. Acesta este upgradat, oferind o navigare mult mai fluidă față de cea anterioară care oricum stătea destul de bine la capitolul accesibilitate. Comutarea între conținutul online și cel TV se face instant, iar aplicațiile online vor rula cursiv, fără lag.

Dacă există un nivel la care să se resimtă un compromis, acesta este cel al sistemului audio. Integrarea difuzoarelor stereo Harman Kardon și a funcțiilor de creștere a calității sunetului pare să fie aproape în van din cauza puterii reduse, sunetul fiind destul de slab pentru un model 4K de aceste dimensiuni.

La nivelul port-urilor vei găsi 3 port-uri HDMI, 2 port-uri USB, 1 port de rețea și intrări Scart și component. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless, iar interfața webOS este prevăzută cu funcții speciale de conectivitate, care te vor ajuta să faci mai rapid transferul sau redarea de conținut.

Trecerea la un nivelul de preț mid-range este bine argumentată la nivelul tehnologiilor.

Păreri pro şi contra

Pro:

 • design ultra slim
 • ecran UHD de dimensiuni decente
 • calitate ridicată a imaginilor atât în 2D, cât și în 3D
 • funcții smart performante

Contra:

 • mici decalaje de culoare și luminozitate ce se rezolvă însă prin calibrare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.3
Display - 9
Conectivitate - 9.4

9.2

O alegere Smart UHD

LG 49UF8507 este un televizor 4K din 2015 care oferă un pachet complet de funcții pentru divertismentul de acasă, oferind în același timp o calitate superioară pentru redarea 3D.

Vezi detalii
User Rating: 3.06 ( 6 votes)

2 comentarii

 1. Am cumparat acest produs dar sincer nu merita banii !!!! Are o imagine clara dar fluenta miscarii lasa de dorit …. nu poti vedea un meci de fotbal, un film…etc deoarce te oboseste foarte mult rata de refres exagerat de mica . NU-L recomand nimanui….

  • @ Sorin
   si eu am cumparat acelasi produs si intradevar totul e impecabil pana te uiti la un meci de fotbal sau ceva in miscare unde camera merge dintr-o parte in alta. Ai gasit cumva o solutie la asta ?
   Nici eu nu il recomand decat celor ce nu urmaresc sport la TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.