LG 49LH6047 – un Smart TV elegant și performant

Tu ce îți dorești de la un televizor? Am înțeles: performanță secondată de eleganță! Dacă are și dotări Smart, cu atât mai bine. Când vine vorba despre televizoare de top, LG nu se lasă mai prejos decât alți producători renumiți și iese în evidență cu modele generoase din toate punctele de vedere. Așa este și cazul lui LG 49LH6047 – gama 2016, un Smart TV care, în momentul de față are, la Emag, un preț de aproximativ 2560 lei(verifică preț actualizat)foarte atrăgător, de altfel.

Un design de nota 10

Spuneam și mai sus că design-ul acestui model este elegant, cu siguranță acest lucru datorându-se nuanțelor de abanos dar și ramei înguste și standului integrat care nu are un aspect grosolan, ba din contră, unul destul de atrăgător. Așadar, modelul coreenilor vine în fața noastră cu un design modern care-l ajută să se remarce oriunde l-am amplasa, indiferent dacă îl așezăm la loc de cinste în living sau alegem să-l integrăm în intimitatea dormitorului.

Tips&Trick – unde e bine să-l așezi/montezi

 • Televizorul poate fi amplasat pe o comodă TV, fiind susținut de standul integrat.
 • Poate fi montat pe perete, cu ajutorul unui suport VESA (300*300).

Mai jos găsești și modelele din aceeași gamă, ce au diagonale diferite:

Poze cu LG 49LH6047

LG 49LH6047

Verifică în magazin

Specificații tehnice

Cu ce-și uimește privitorii vestitul model LH6047? Iată doar câteva dintre principalele caracteristici prin care s-a făcut remarcat și dorit:

 • LED TV cu o diagonală de 49 inch;
 • design elegant (normal, doar vine ”îmbrăcat” în negru, nuanța eleganței)
 • rezoluție Full HD;
 • sistem de operare LG web OS 3.0;
 • funcții Smart;
 • sunet de excepție grație sistemului audio 2.0 de maximum 20 W;
 • tuner digital încorporat.

Dacă te-ai deci să-ți iei acest TV de la LG știi ce-ți rămâne de făcut? Să te relaxezi (meriți!) și să-l lași să te răsfețe cu o experiență TV accesibilă și inedită.

Culori clare și imagini superioare

Se subînțelege că, datorită rezoluției Full HD (1920*1080 pixeli) și diagonalei de 123 cm, te poți bucura de o experiență vizuală inedită, în confortul locuinței tale. Iată cu ce caracteristici superioare de imagine se laudă modelul din seria LH6 de la LG: Triple XD Engine, PMI 900, True black panel (negru intens și reflecții micșorate), Dynamic Color Enhacer, Active Noise Reduction, Picture Mode, Aspect Ratio.

Triple XD Engine reprezintă cea mai nouă și mai avansată tehnologie LG care oferă cel mai înalt grad de excelență în privința culorii, contrastului și clarității, în ideea creării unei imagini performante, de o calitate superioară.

Sunetul vine să completeze perfect experiența vizuală

Și nu spunem asta întâmplător pentru că, în cazul acestui model LG, sistemul de sunet Virtual Surround Plus de maximum 20 W – cu tehnologii de sunet DTS, Clear Voice III, Smart Sound Mode și Optical/Wireless Sound Sync – este menit să adauge calitate experienței de vizionare. Totuși, raportându-ne la diagonala televizorului, mi-ar fi plăcut o sonorizare mai puternică, dar acest aspect poate fi soluționat printr-un soundbar.

Arta dialogului! Funcția Clear Voice III recunoaște automat și mărește volumul vocilor din filme sau emisiuni TV pentru a le distinge mai bine de sunetul de fundal. Ce părere ai de-o astfel de experiență sonoră?

Cât de Smart e acest TV?

LG 49LH6047 este sufient de Smart încât să-ți ofere o navigare unică pe internet! Prin intermediul rețelei Wi-Fi integrate dar și a sistemului de operare LG webOS 3.0 ai acum acces rapid și intuitiv la o mulțime de aplicații. În specificațiile tehnice ale acestui model, producătorul te îndeamnă ”să te bucuri de divertisment de calitate” și completează: ”La fel ca un smartphone, LG Smart TV are acum încorporat  un chip Wi-Fi pentru a oferi o mai bună conectivitate și acces la și de la televizor”.

Poți să-l controlezi de pe smartphone-ul din dotare. Cum? Încă din interfață, sistemul te va informa cu privire la existența unei aplicații pe smartphone care-ți dă posibilitatea să ai acces la aplicații, astfel transformându-ți telefonul într-o telecomandă inteligentă iar ecranul într-un mare touchpad.

Pe Lg Store găsești multe aplicații Premium și Standard de care te poți bucura. Iată doar câteva: Youtube, NetFlix, HboGo, FilmBox, Voyo, Amazon Prime Video, Plex, Xplay, etc.

Conectivitate

Televizorul stă bine la capitolul conectivitate: recepționează fără probleme transmisiile TV digitale/HD grație tunerului digital încorporat (DVB-T2, DVB-C, DVB-S2) și slotului Cl+. De asemenea, prezintă două intrări RF și-un conector LAN, 3 porturi HDMI 1.4 HDCP2.2 din care unul cu ARC (Audio Return Channel), 2 porturi USB 2.0 prin care se poate atașa un HDD sau un stick pentru redarea conținutului multimedia sau pentru a înregistra diverse emisiuni, ieșire audio pentru căști și ieșire optică digitală.

Păreri pro şi contra

Pro:

 • sunet foarte bun
 • imagine de calitate superioară
 • poate fi controlat de pe telefon
 • sistem de operare performant: web OS 3.0
 • funcție monitor
[/tie_list]

Contra:

 • nu e 4K
 • telecomanda nu arată ca una de nouă generație și nu are o utilizare facilă în aplicațiile Smart.
[/tie_list]

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.1
Imagine - 8.8
Conectivitate - 8.9

8.9

O alegere inspirată

Vei face casă bună cu LG 49LH6047 dacă-ți dorești experiențe vizuale și sonore superioare, indiferent dacă vizionezi un serial, un documentar, un clip video sau îl folosești pe post de monitor atașat la PC sau la consola de gaming.

Vezi în magazin
User Rating: 3.8 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.