LG 49LF540V – televizorul Full HD generos

Spre deosebire de alți producători, cei de la LG se concentrează pe serii mai scurte, care să răspundă unor nevoi precise. Așa se face că modelul LG 49LF540V este dedicat celor care pun preț pe calitatea imaginii, își doresc un televizor Full HD cu ecran generos și nu sunt interesați de funcțiile smart. Televizorul poate fi găsit în magazine la un preț de 2999 lei(verifică preț actualizat), părând a fi destul de scump, dar de fapt având un preț bun pentru piața actuală a modelelor din 2015.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Televizorul se remarcă încă de la nivelul designului, având o construcție metalică și un profil ultra slim care oferă un aspect foarte modern și foarte dinamic. Rama cu finisaj metalic confirmă calitatea premium, iar suportul sub formă de picioare laterale oferă o stabilitate ridicată. Picioarele sunt mai ascuțite decât în seriile anterioare, urmând liniile dinamice, acestea împreună cu rama fiind disponibile pe argintiu și antracit, cu o combinație cromatică la bază foarte atractivă. În cazul în care vrei să fixezi televizorul pe perete, acesta folosește un sistem VESA 300 x 300.

Poze cu televizorul

LG 49LF540V

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 123 cm, fiind destul de generos și reușind să exploateze foarte bine calitatea imaginilor. Acestea sunt redate la o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, având o claritate ridicată și scoțând în evidență detalii mărunte. Imaginile sunt procesate cu ajutorul tehnologiei Triple XD Engine care reglează culorile, contrastul și are un rol important în stabilirea calității generale a acestora. Tehnologia Active Noise Reduction curăță și mai mult zgomotul (granulația) din imagini.

De partea culorilor întâlnim tehnologia Dynamic Color Enhancer care asigură o redare fidelă, în culori strălucitoare. Ecranele Full HD actuale oferă avantajul de a descompune mult mai bine mișcarea, fiecare cadru fiind evidențiat, iar blur-ul fiind îndepărtat. În cazul de față acest rol este ocupat de Motion Eye Care, varianta propusă de cei de la LG.

Sistemul audio are o putere de 10 W și este asigurat de tehnologiile Dolby Digital și DTS 2.0, sunetul fiind destul de clar, deși are o putere cam slăbuță pentru un televizor și nu este bine pus în valoare.

Televizorul este dotat cu un tuner digital triplu DVB-T2, DVB-C, DVB-S2, care face posibilă redarea canalelor digitale fără a mai fi nevoie de un receiver extern.

După cum am spus la început, modelul nu beneficiază de funcții smart, dar oferă însă posibilitatea conectării rapide la alte dispozitive pentru creșterea posibilităților de divertisment. Vei putea astfel să partajezi conținut pe smartphone sau tabletă și să redai videoclipuri, filme sau muzică de pe un stick, PC sau laptop. În același timp, poți asocia console de joc, playere DVD sau Blu-ray și sisteme audio externe. Singura problemă este că numărul de port-uri este minimal, astfel că vei găsi doar 1 port HDMI, 1 port USB, 1 Scart și 1 port component.

Vorbim de un televizor Full HD de dimensiuni atractive, care oferă o experiență de vizionare atractivă. Modelul este potrivit pentru cei care nu sunt interesați de navigarea online pe televizor și vor mai degrabă să beneficieze de un ecran de calitate pentru filme, emisiuni și meciuri.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design cu finisaj metalic și profil ultra slim
  • ecran generos
  • imagini Full HD de calitate

Contra:

  • sunet cu putere mică

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.7
Display - 8.6
Conectivitate - 8.4

8.6

Cu o diagonală generoasă

LG 49LF540V este un televizor din generația lansată în 2015, cu o diagonală generoasă, de 123 cm, ce se potrivește celor ce nu sunt interesați de funcții Smart.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.