Review LG 43UH6107 – un TV 4K ieftin

Dacă până acum 2 ani, televizoarele cu rezoluție 4K erau atât de scumpe încât puțini erau cei ce își permiteau noua tehnologie, iată că mai nou, lucrurile s-au schimbat destul de mult. Odată cu lansarea tot mai multor televizoare ce încorporează această tehnologie, prețul acestora a devenit mult mai accesibil. LG 43UH6107 este unul dintre modelele ce se încadrează în această categorie. Are un preț de aproximativ 1899 lei(verifică preț actualizat) și poate fi găsit în oferta magazinului eMAG.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și evoMAG.

Modelul coreenilor este un TV extrem de apreciat pentru performanțele sale, dar și pentru aspectul destul de plăcut. Ramă subțire, panel îngust, cele două picioare ce oferă suportul necesar sunt destul de finuțe. E adevărat nu avem finisaje metalice, dar aceast aspect nu mă deranjează câtuși de puțin atâta timp cât vine la pachet cu un preț accesibil. Televizorul este destul de ușor, cântărește 9 kg și are dimensiunile de 976 x 633 x 218 mm.

Vine la pachet cu o telecomandă clasică, cu al cărei meniu sunt familiarizată de la televizorul meu dintr-o generație puțin mai veche. Recunosc, la prețul acesta nici nu mă așteptam să vină la pachet cu o telecomandă smart.

Poze cu LG 43UH6107

LG 43UH6107

Verifică în magazin

Specificații tehnice

Televizorul este un model Smart, ce rulează sistemul de operare webOS 3.0, cu o interfață foarte plăcută și ușor de utilizat. Te familiarizezi rapid cu meniul și ajungi să jonglezi rapid prin aplicațiile dorite. Pune la dispoziția utilizatorului o gamă bogată de aplicații, potrivită pentru toate gusturile. Poți descărca jocuri precum Asphalt 8, însă telecomanda nu te ajută prea tare pentru o experiență competitivă. Recomandat ar fi să optezi pentru un PS4 sau un Xbox, în cazul în care ești pasionat de gaming.

Televizoarul coreenilor face parte din gama lansată de producător în 2016 și are o diagonală de 108 cm. Eu îl văd potrivit mai mult pentru un dormitor sau pentru un birou și o să îți explic îndată de ce. Dacă până acum câțiva ani se impunea o anumită distanță față de TV, ei bine în prezent, distanța ideală dintre ochi și ecran se calculează în felul următor: se înmulțește diagonala televizorului cu 1,6263. Din calculele mele, distanța potrivită ar fi de 175,64 cm.

4K, Sonorizare și Conectivitate

Televizorul are o rezoluție 4K, de 3840 x 2160, ceea ce înseamnă mai bine de 8 milioane de pixeli, ”aglomerați” pe o diagonală de 108 cm. De 4 ori mai mulți decât găsești într-o rezoluție Full HD. Știu, mulți vor spune că nu avem încă motive să facem un upgrade la un TV 4K, încă nu avem suficient conținut la această rezoluție. Îndrăznesc să spun că pe YouTube vei găsi conținut destul de mult filmat în 4K, pe Netflix iarăși sunt destul de multe filme în 4K, iar în cazul în care îți dorești să te bucuri cu adevărat de calitățile acestui TV, poți investi într-un blu-ray 4k. Televizorul este capabil să redea imagini foarte calitative, detaliate, ce au un contrast foarte bun.

Sunetul este destul de puternic, are două ieșiri a câte 20W fiecare, este destul de fidel și are un bas echilibrat.

Pe spate sunt încorporați toți conectorii: 3 porturi HDMI, un port USB 2.0, o intrare component, o ieșire audio digitală, și Slot CI+ pentru programele criptate.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • 4K,
  • Smart TV,
  • preț accesibil,
  • sonorizare de 40W

Contra:

  • design plăsticos

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.1
Imagine - 9.1
Conectivitate - 9

9.1

O alegere Smart

LG 43UH6107 este un televizor cu rezoluție 4K, ce beneficiază de o sonorizare puternică. Prețul? Mai puțin decât îți imaginezi.

Vezi în magazin
User Rating: 4.09 ( 6 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.