LG 43UF7787 – televizorul 4K sub 4000 de lei

2015 pare să fie anul întrecerilor dintre producători pe piața de televizoare 4K accesibile. În acest context, LG este poziționat poate cel mai bine, oferind o gamă largă de modele care încep de la prețuri asemănătoare celor Full HD. LG 43UF7787 are un preț de aproximativ 3699 lei(verifică preț actualizat), fiind unul dintre cele mai accesibile modele 4K de pe piață.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Este de apreciat faptul că producătorul aproape a impus profilul ultra slim în toate seriile, indiferent de categoria de preț. Prin urmare, și modelul de față este unul foarte subțire, având un aspect ultra modern. Finisajele metalice sunt mult mai reduse, dar acest lucru nu reduce prea mult din calitatea designului, însă dacă ar fi să comparăm designul cu cele ale competiției, avantajul este clar. Cât priveşte dimensiunile acestui model, acestea sunt de 971 x 570 x 56.4 mm.

Poze cu televizorul Smart Ultra HD

LG 43UF7787

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 109 cm, fiind destul de mic pentru un model 4K, dar prețul este unul mult mai bun decât în cazul competiției. Compromisul este astfel parcă mai ușor de suportat. Imaginile redate au o calitate UHD, de 4 ori mai mare decât cele Full HD, iar rezoluția este de 3840 x 2160 de pixeli, aceasta fiind susținută suplimentar prin intermediul funcției Active Noise Reduction. Funcția este cu atât mai utilă atunci când se asociază cu tehnologia Resolution Upscaler 4K în vederea îmbunătățirii calității imaginilor ce provin din alte surse sau nu sunt native 4K.

Există de asemenea tehnologiile Tru ULTRA HD Engine și Triple XD Engine care mențin o calitate generală foarte bună a imaginilor, având efecte asupra culorilor și contrastului. Acesta din urmă este stabilit cu ajutorul tehnologiei de dimming numită Micro Pixel Control. Tonurile de alb și negru sunt comparate astfel în detaliu în vederea redării celor mai intense dintre acestea. Într-adevăr, există și scăpări la redarea fidelă a culorilor sau a luminozității, dar acestea pot fi trecute cu vederea dacă ne raportăm la preț, mai ales că apar și în cazul modelelor din clase superioare.

Pe partea smart vei găsi interfața webOS 2.0, așa că lucrurile stau foarte bine. Meniul este simplificat și are o accesibilitate optimizată, fără a mai fi nevoie de exemplu să te întorci mereu pe pagina Home pentru a ajunge la conținutul dorit.

Pentru ca lucrurile să fie atractive până la capăt, sistemul audio are o putere de 35 W și este dotat cu subwoofer. Experiența de vizonare este astfel completată foarte bine, iar calitatea este cea care predomină. Găsim așadar integrate tehnologiile DTS Sound și Dolby Digital, care asigură un sunet clar și bogat ce este distribuit eficient în toată camera.

La nivelul port-urilor vei găsi 3 port-uri HDMI, 2 port-uri USB, 1 port de rețea și intrări Scart și component, iar conexiunea la internet se poate stabili și wireless.

Modelul LG pare un televizor lansat pentru a atrage utilizatorii să facă upgrade la calitatea 4K, ceea ce reușește să și facă, raportul calitate-preț fiind unul foarte bun.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • imagini de calitate 4K
  • funcții smart cu webOS 2.0
  • sunet de calitate superioară

Contra:

  • mici scăpări la redarea fidelă a culorilor și a luminozității

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.6
Display - 9.1
Conectivitate - 9

9.2

O alegere UHD accesibilă

LG 43UF7787 este un Smart TV, cu rezoluție UHD și o diagonală de 109 cm, ce se bucură de un preț destul de rezonabil, având în vedere că face parte din cea mai nouă generație de televizoare.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.