LG 43UF7727 – televizorul UHD 2015

LG este un producător asociat cu calitatea și renumele, așa că apariția seriilor pe 2015 de modele UHD accesibile este o surpriză destul de mare. Printre acestea se numără și televizorul LG 43UF7727, un model care promite să facă o trecere vizibilă la alt nivel de calitate a imaginii. Are un preț de aproximativ 3299 lei (verifică preț actualizat), un preț cu adevărat competitiv, care oferă un avantaj în fața competitorilor.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Acesta are un design care nu se plasează mult mai prejos decât în cazul modelelor premium. Astfel, designul este prevăzut cu finisaje metalice și are un profil ultra slim datorat tehnologiei Edge LED. Prin urmare, modelul are dimensiunile de 971 x 570 x 56.4 mm și este unul dintre acelea care te fac să te gândești cât de subțiri au devenit televizoarele față de doar acum câțiva ani. Rama este de asemenea subțire, iar aspectul metalic o scoate și mai mult în evidență, sistemul de susținere fiind unul bazat pe picioare laterale.

Poze cu televizorul Smart UHD

LG 43UF7727

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Pentru a putea scădea atât de mult din preț, producătorul a fost nevoit să facă un compromis în privința dimensiunilor ecranului. Astfel, acesta are o diagonală de doar 109 cm, destul de mică pentru a reda optim toate caracteristicile 4K. Imaginile au o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli, trecerea la o calitate superioară față de cea Full HD fiind cu siguranță remarcată.  Tehnologia Resolution Upscaler 4K aduce chiar și imaginile de calitate mai slabă la una apropiată de cea UHD.

În privința culorilor și contrastului lucrurile stau binișor, dar performanța acestora este mai puțin vizibilă. Imaginile sunt procesate prin intermediul tehnologiei Tru ULTRA HD Engine, existând de asemenea funcții suplimentare de reducere a granulației, îmbunătățire a culorilor sau contrastului. Acesta din urmă este stabilit local, prin Micro Pixel Control, având la bază tonurile cele mai întunecate de negru și cele mai strălucitoare de alb.

Funcțiile smart oferă o experiență de navigare mult mai fluidă, atât în ceea ce privește navigarea între meniuri, cât și în ceea ce privește navigarea web sau comutarea între conținutul online și cel TV. Procesorul de la baza funcțiilor smart este unul Quad Core, făcând față cu succes solicitărilor. Interfața webOS 2.0 oferă un meniu mai simplificat și mai rapid decât era deja. De asemenea, ai la dispoziție un istoric care să îți permită accesarea rapidă a conținutului preferat.

Sistemul audio are o putere de 35 W, fiind superior multor modele mai scumpe ale competiției. Sunetul are la bază tehnologiile DTS Sound și Dolby Digital și completează foarte bine experiența de vizionare.

Partea conectorilor stă și ea bine, întâlnind aici multiple posibilități de asociere a unor dispozitive externe pentru redarea sau partajarea de conținut, astfel că există 3 port-uri HDMI, 2 port-uri USB, 1 port LAN și intrări Scart și component. Conexiunea la internet se poate stabili și wireless.

Având un preț chiar sub 4000 de lei, modelul LG este unul foarte atractiv pentru cei care vor să încerce calitatea 4K fără a cheltui o sumă colosală.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Ecran UHD atractiv
  • Funcții smart cu interfață webOS 2.0
  • Sunet puternic, de calitate superioară

Contra:

  • Ecranul de 109 cm este destul de mic pentru un model 4K

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9
Display - 8.9
Conectivitate - 8.7

8.9

O alegere Smart

LG 43UF7727 este un TV cu rezoluție Ultra HD, ce îți promite imagini spectaculoase, dar și funcții Smart, ce îți asigură clipele de relaxare dorite.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.