LG 42LB5800 – televizorul Smart accesibil

LG 42LB5800 este unul dintre modelele atractive de pe piața de televizoare Full HD, datorită chip-ului Wi-Fi integrat care oferă posibilitatea conectării la internet. Prețul pentruacest model este de aproximativ 1900 lei (verifică preț actualizat). Raportul calitate-preț este unul foarte bun, televizorul având drept puncte forte ecranul performant de dimensiuni peste medie, funcțiile Smart și conectivitatea ridicată. Din păcate, televizorul nu beneficiază și de tehnologie 3D, iar uneori se poate mișca mai încet, mai precis atunci când sunt folosite funcțiile Smart dar, per ansamblu, pachetul este unul bun.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Designul televizorului este unul simplu și elegant. Carcasa este în totalitate argintie, iar singura pată de culoare este logo-ul LG situat în partea de jos a ramei. Rama este una foarte subțire, contribuind la sporirea vizibilității. Suportul televizorului este unul standard, fiind dreptunghiular și plat. Televizorul are dimensiunile de 961 x 567 x 55.5 mm, remarcându-se printr-un aspect perfect plat.

Poze cu televizorul LG 42LB5800

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul televizorului are diagonala de 106 cm și o rezoluție Full HD de 1920 x 1080 pixeli. Imaginile au o calitate superioară, fiind vibrante și strălucitoare. În spatele calității imaginilor stă o întreagă serie de tehnologii. Una dintre acestea este tehnologia IPS care oferă ecranului rezistență și durată lungă de viață, dar și claritate și unghiuri bune de vizibilitate. Tehnologia Triple XD Engine procesează imaginile oferind rezultate spectaculoase la nivel de culoare și contrast. Imaginile în mișcare vor fi redate la fel de clar datorită combinării tehnologiilor IPS și Motion Clarity Index. Nu în ultimul rând, imaginile vor fi curățate de zgomot (granulație) prin funcția Active Noise Reduction, iar culorile vor fi procesate și redate fidel realității prin funcția Dynamic Color Enhancer.

Televizorul are certificare DivX și poate reda videoclipuri DivX la calitate 1080p HD.

Sistemul audio este unul calitativ și este asigurat de tehnologia Dolby Digital. Prin funcția Virtual Surround, sunetul are efect tridimensional. Funcția Smart Sound ajustează sunetul în funcție de tipul de conținut urmărit, astfel încât experiența să fie una cât mai realistă. Televizorul dispune de un player media integrat și poate reda muzică direct de pe un stick USB.

După cum spuneam la început, LG 42LB580 este dotat cu un chip Wi-Fi și permite conectarea la internet. Datorită unui procesor, sunt posibile navigarea în browser, rularea de aplicații, vizionarea de filme online și multe altele, exact ca pe smartphone sau tabletă. Interfața cu utilizatorul este una prietenoasă și fluidă.  Cu toatea acestea, timpii de așteptare pot fi uneori ceva mai mari.

La  nivelul conectivității, televizorul dispune de 3 port-uri HDMI, 3 port-uri USB 2.0, o intrare component și o intrare video composite. Televizorul se poate conecta la orice player Blu-Ray sau DVD, la console de jocuri PlayStation, XBOX sau Wii, la PC-uri și laptopuri și, după cum spuneam și mai devreme, poate reda conținut audio și video direct de pe un stick USB. Conexiunea la internet se poate stabili atât prin Wi-Fi, cât și prin cablu. Nu în ultimul rând, televizorul mai beneficiază de un tuner digital DVB-T2, DVB-C, DVB-S2 care permite vizionarea de programe digitale fără a mai fi necesar un receiver extern.

Păreri pro şi contra

Pro

  • modern,
  • Full HD,
  • Smart TV,
  • HDMI,
  • preț rezonabil,
  • diagonală de 106 cm

Contra:

  • timpul de răspuns putea fi mult mai bun

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

LG 42LB5800 este un Smart TV, cu o diagonală medie de 106 cm, ce oferă utilizatorului o serie imagini clare, vibrante și totodată naturale.

User Rating: 4.8 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.