LG 42LB5700 – televizorul Full HD cu acces la internet

Accesul la internet este o funcție atât de apreciată în ziua de azi încât a ajuns să ne înconjoare în orice moment, fiind prezentă pe mai toate dispozitivele. Televizorul a fost trecut și el pe lista acestor dispozitive, ajungând la un nivel la care acum câțiva ani nu s-ar fi gândit nimeni. Modelul  LG 42LB5700 se înscrie și el în seria acestor televizoare, atrăgând prin combinarea imaginilor de calitate cu funcțiile Smart. Prețul său este de aproximativ 2200 lei (verifică preț actualizat). Televizorul se prezintă ca fiind un pachet atractiv prin ecranul performant de dimensiuni peste medie, funcțiile Smart și conectivitatea ridicată. Având în vedere prețul, nu putem critica prea mult faptul că, uneori, se mișcă mai încet atunci când este conectat la internet. Desigur, ar fi fost mult mai bine dacă avea și funcții 3D incluse, dar acestea cu siguranță i-ar fi ridicat prețul.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Designul televizorului se remarcă prin aspectul plat specific dispozitivelor Hi-Tech. Carcasa este în totalitate argintie, lucru întâlnit mai ales la modelele LG. Rama care încadrează ecranul este subțire, iar acesta se fixează prin intermediul a două picioare plasate lateral. Televizorul are dimensiunile de 961 x 567 x 55.5 mm și o greutate de 9.5 kg.

Poze cu televizorul Smart LG 42LB5700

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul televizorului are diagonala de 106 cm și rezoluția de 1920 x 1080 pixeli. Calitatea imaginilor este asigurată de tehnologii performante din 2014, cele mai importante fiind tehnologia IPS întâlnită și în cazul smartphone-urilor și tabletelor și tehnologia Triple XD Engine. Tehnologia IPS oferă o claritate superioară imaginilor și extinde unghiurile de vizualizare, iar tehnologia Triple XD Engine procesează imaginile, îmbunătățind contrastul. Pentru redarea imaginilor în mișcare, un rol important îl are tehnologia Motion Clarity Index care oferă detalii până acum pierdute din vedere.

Televizorul are certificare DivX și poate reda videoclipuri DivX la calitate 1080p HD.

Sistemul audio al televizorului este unul calitativ și are o putere de 20W. Sunetul este asigurat de tehnologia Dolby Digital. Prin funcția Clear Voice 2, vocile sunt accentuate față de fundal, acest lucru fiind util în cazul filmelor sau meciurilor de fotbal. Datorită funcției Virtual Surround, sunetul capătă aspect tridimensional. Televizorul dispune de un player media integrat și poate reda muzică direct de pe un stick USB.

Conectarea la internet este disponibilă datorită chip-urilor Wi-Fi și de rețea și a unui procesor performant. Sunt posibile, astfel, navigarea în browser, rularea de aplicații, vizionarea de filme online, postările pe Facebook sau Twitter şi chiar şi convorbirile Skype.  Interfața cu utilizatorul este una prietenoasă și fluidă dar, uneori, pot interveni timpi de așteptare mai mari.

La  nivelul conectivității, LG 42LB5700 dispune de 3 port-uri HDMI, 3 port-uri USB 2.0, unul component și unul video composite și unul Scart. Televizorul se poate conecta la orice player Blu-Ray sau DVD, la console de jocuri, stick-uri USB, HDD-uri externe sau PC-uri. În același timp, televizorul se poate conecta la dispozitive precum tableta sau smartphone-ul pentru a partaja conținut. Conexiunea la internet se poate stabili atât prin Wi-Fi, cât și prin cablu. Nu în ultimul rând, televizorul mai beneficiază de un tuner digital DVB-T2, DVB-C, DVB-S2, ce permite utilizatorului să se bucure de posturile HD, fără a mai fi nevoie de acel receiver inestetic.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design atractiv,
  • Smart TV,
  • Full HD,
  • HDMI

Contra:

  • nu este 3D

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

LG 42LB5700 este un Smart TV, potrivit celor ce nu își doresc o diagonală exagerat de mare, dar vor totuși să se bucure de funcțiile Smart.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.